24 februari 2016, door Maartje

Met deze kaas maak je de (aller)lekkerste tosti’s

24 februari 2016, door Maartje

Met deze kaas maak je de (aller)lekkerste tosti’s

Woensdagavond = de hort op willen voor een hap en een drank, want bijna weekend. Al halen we die hap net zo gemakkelijk in huis, want nog geen weekend. Al is het alleen een stuk kaas, oke, en wijn. Omdat dat zo lekker de week breekt. En dus: de beste woensdag-kaas-wijn-tips, iedere week, uit of thuis, graag gedaan.

Het leukst aan op jezelf wonen? Dat niemand je verteld wat wel en niet mag. Zoals een avondmaal met tosti's, een kaasplank en een fles wijn on the side. Wat blijkt, de ene tosti is de andere niet. Maar als je weet wélke kaas het lekkerst op een tosti is, staat straks iedereen op jouw stoep voor de woensdag-kaas(tosti)-en-wijn.

Het geheim zit 'm in de pH-waarde van de kaas. Iets met cijfers, iets met zuurgraad, we weten het niet precies, we willen het eigenlijk ook niet weten. Waar het om gaat is dat de pH-waarde de kaas smeuïg maakt. Met andere woorden; dat wil je. Belangrijker om te weten is de waarde waarop de kaas het lekkerst en smeuïgst is (als het om tosti-doeleinden gaat): 5.5. Welke kazen deze waarden hebben? Gruyère en Manchego bijvoorbeeld. Gruyère is een (half)harde kaas met een zoete, nootachtige smaak. De Manchego is een harde schapenkaas uit Spanje. Ook deze kaas heeft een zoete, nootachtige smaak. Beide kazen were made to melt. Even naar de kaasboer en deze fantastische tosti's kunnen gemaakt.

foto links via food & wine