1 september 2019, door Maartje

Nieuw in Amsterdam Noord: Freds Kitchen Amsterdam

1 september 2019, door Maartje

Nieuw in Amsterdam Noord: Freds Kitchen Amsterdam

We hebben (oke: ik heb) de laatste tijd een on-gelooflijke zin in sushi. I know, je kunt het maar hebben. Het enige probleem: de echtgenoot heeft nooit zin in sushi. Houdt er niet van. En dat is toch wel een beetje een probleem want zaken waar de sushi echt goed is (voor zo'n droge hap doe ik het niet), en er ook nog wat op het menu staat waar de man blij van wordt, zijn dun bezaaid. Ain't no more! Tenminste: er is in elk geval één adres waar we allebei onze lol op kunnen: Freds Kitchen in Amsterdam Noord.

Freds Kitchen, Amsterdam Noord

Freds Kitchen, Amsterdam Noord

Freds Kitchen in Amsterdam Noord, het hoekkie om bij de NDSM-werf springt om die reden niet meteen in het oog. Maar op een steenworp van Loetje aan het IJ (blijft ook leuk, check ook deze nog even: Tour de Loetje) en met dank aan het pontje + het groeiende aanbod op en rond de NDSM-werf, is een bezoek aan het restaurant een Amsterdams uitje op zich.

Gezellig is het binnen, dat allereerst. Geen (belachelijke) Amsterdams e stadse arrogantie waar we verrassend genoeg onlangs weer een paar keer mee geconfronteerd werden (kom op mensen, dat is toch niet meer van deze tijd?) maar lief personeel dat je een mooie middag of avond wil bezorgen. Dat, zo roepen we maar al te vaak, is een pre. Al is het eten nog zo goed, als dit niet in orde is, komen we nooit weer. Zo. Bij de keuken van Fred zit het met de gastvrijheid helemaal snor en dus gingen we meer, en proefden we veel.

Sushi dus, zoals gezegd. Er staat standaard een klein aantal aanraders op de vaste menukaart (de crispy tuna tartaar!), die wij (ik) aanvulde met dimsum en zo’n overheerlijk plakbroodje (baobun) – om te smullen. Mijn disgenoot ging voor de Amsterdamse steak tartaar en de keer erna voor de dorade, allemaal toppers, al kan zijn tevredenheid ook komen door de chocolademousse die aan het eind van de rit steeds naar binnen geschoven werd. Een klassieker. Hoewel er geen kindermenu is, is je kleintje meer dan welkom en de ravioli (echt heel lekker ook) gaat er in als… Nouja, als ravioli want dat is zijn lievelings.

Maar de volgende keer gaan we op woensdag, als de chef, zie zijn Aziatische kunsten wat ons betreft bewezen heeft, een extra sushi-menu op tafel legt voor Sushi Wednesday. Breekt zo lekker de week.

O, Freds Kitchen Amsterdam is populaire dus reserveren valt aan te raden!