Duitsland, Hamburg16 november 2023, door Michel + Renske

Pierdrei Hotel in Hamburg Hafencity is een parel

Duitsland, Hamburg, 16 november 2023, door Michel + Renske

Pierdrei Hotel in Hamburg Hafencity is een parel

Hafencity in Hamburg is the place to be! In een paar jaar tijd uit de grond gestampt en zeker de moeite waard om als uitvalsbasis te gebruiken. In Hafencity waan je je in een soort van mix tussen de Meatpacking District, Diagonal Mar in Barcelona en de Kop van Zuid in Rotterdam. De wijk deelt kenmerken als een modern design, de waterkant locatie en een mix van oude en nieuwe architectuur met deze steden. En in het hart van Hafencity vind je Pierdrei Hotel, een stand-alone hotel ontwikkeld en bedacht in Hamburg en perfect voor alle soorten reizigers.

Pierdrei Hotel

Pierdrei Hotel

Het gebeurt niet vaak dat een hotel aan kan sluiten bij verschillende soorten reizigers, maar het valt gelijk bij binnenkomst in het Pierdrei hotel al op. Zakelijke reizigers checken in, gezinnen rusten uit rondom de grote trappen en in de lounge zitten stelletjes te genieten van een goed drankje. Het leeft hier allemaal lekker langs elkaar heen. De kamers sluiten daar goed bij aan. Van betaalbare ‘kleine’ kamers tot aan grotere familiekamers. Voor ieder wat wils. De familiekamer is groot en heeft een extra kamer met stapelbed voor de kleintjes. Daarnaast is er een fietsverhuur waarbij de kids bikes (van loopfietsen tot coolere city mountain bikes) kosteloos beschikbaar zijn. Dat zit dus allemaal wel goed.

Daarnaast hoef je voor een goed hapje of drankje het hotel ook niet uit. Toch fijn als je een dag kan beginnen met een goed en lekker ontbijt, of de dag juist kan afsluiten met een goed glas wijn of cocktail. Op de begane grond vind je Kitchens Restaurant (waar ook het ontbijt wordt geserveerd) die a-la-carte lunch en diner serveert. Op zoek naar een cocktail? Bij de aangrenzende Three Fingers Bar shaken en stirren ze er op los om klassiekers of moderne twists te mixen. Oh, en in de zomer is er een heuse rooftop bar. Wat zoek je nog meer?