Nederland, Rotterdam2 september 2023, door Michel + Renske

Regina, de all-day hotspot van Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 2 september 2023, door Michel + Renske

Regina, de all-day hotspot van Rotterdam

Regina bestond al een tijdje maar is in 2023 verhuisd naar een nieuwe locatie. In het hoekpand (altijd like!) kunnen zij ook niet voor altijd blijven, maar zolang zij hier nog zijn kunnen wij iedereen aanraden om er op bezoek te gaan. Van ochtend tot avond, bij Regina zorgen de verse ingrediënten voor een heerlijk bezoek.

Regina

Regina

Is het een natuurwijn bar, een ontbijtplek, koffiebar of bakkerij? Nou, eigenlijk alles in 1 dus. Precies waar wij van houden. Want als iets de perfecte plek heeft (hallo, groot terras en knusse kronkelige binnenruimtes), waarom zou je je limiteren tot alleen ochtend of avond?

Voor ontbijt biedt Regina verschillende pastries. Op = op dus wees er vroeg bij voor de echte knallers, en een paar simpele maar pure gerechten. Denk dan aan muesli, granola of een broodje – klinkt inderdaad simpel maar door de verrassende ingrediënten toch echt de moeite waard.

Voor lunch moet je eigenlijk gewoon 1 van de focaccia’s proberen, verder werken ze met ingrediënten die beschikbaar zijn afhankelijk van het seizoen. Daarmee maken ze dan weer een frisse salade of soep. Je kan dus eigenlijk altijd weer terugkomen voor iets nieuws en verrassends.

Voor de avond – wat zij overigens het aperitief menu noemen – zouden wij gewoon alle gerechtjes bestellen om te delen. Bestel daar een van de vele beschikbare wijnen bij, elke keer overigens andere open flessen, en je avond is compleet. Bij thuiskomst ben je waarschijnlijk al weer bezig met plannen om terug te gaan.