Zwolle4 september 2017, door Maartje

Ron Blaauw x Hudson’s Bay: Nacarat

Zwolle, 4 september 2017, door Maartje

Ron Blaauw x Hudson’s Bay: Nacarat

Het Amerikaanse warenhuis Hudson Bay is taking over! Niet alleen in Amsterdam, welnee: Hudson Bay is van plan het land met een big bang te bestormen, van Zwolle tot Breda, via Rotterdam tot aan Maastricht. 10 splinternieuwe (en stuk voor stuk gigantische) warenhuizen openden de deuren allemaal op AA-locaties - what else. En natuurlijk is Amsterdam het paradepaardje, niet in de minste plaats met dank aan het werkelijk stunning restaurant Nacarat waar topchef Ron Blaauw het menu voordeed.

Nacarat

Nacarat

Ja, je kunt winkelen en dan lunchen – aanrader – maar Nacarat is ook open als het warenhuis dicht is dankzij de aparte ingang en de goudkleurige lift die je naar de Nacarat-only verdieping brengt. Dat is smullen nog voordat je binnen bent want 1) gouden lift en 2) in een warenhuis na sluitingstijd.

 

Het restaurant vind je op de bovenste, 5e verdieping en door het halfronde, half glazen dak kijk je tussen het roosterwerk door uit over de daken van de Amsterdamse binnenstad. Hoewel je je blik ook even naar beneden mag richten: de pastelkleurige zigzagvloer mogen we er maar wat graag uitbreken en mee naar huis nemen. En dan je blik snel op je bord, want daar valt het grootste feest te beleven, te oordelen aan de ambitie (die hieronder) en de goede naam van chef Ron Blaauw.

Nog even terug op die ambitie: alle gerechten bij restaurant Nacarat zijn geïnspireerd de gerechten uit het Midden-Oosten. Licht verteerbaar voor de lunch (als het veel te warm is voor een heftig maal in het Midden-Oosten en voor – duh – het winkelpubliek). Oesters of Libanees brood met humus bijvoorbeeld. Voor het diner lief Blaauw zich inspireren door de (vooruitstrevende!) food-cultuur van Tel Aviv. Daar komt ook de naam Nacarat vandaan overigens: wie wikipediaat vind bij Nacarat een zacht-oranje kleur, de kleur van de ondergaande zon zoals je hem in het Midden-Oosten maar al te vaak ziet (en waarvan Blaauw & co hopen dat we hem in Amsterdam ook mee gaan pikken onder de glazen koepel.