20 september 2023, door Jip Groot

De keuzes van Team Barts Boekje: vijf keer verantwoorde (en wel lekkere!) snack voor op reis of onderweg

20 september 2023, door Jip Groot

De keuzes van Team Barts Boekje: vijf keer verantwoorde (en wel lekkere!) snack voor op reis of onderweg

Back to work? Waren we ooit weg dan? Maar zeker weten dat we ook de welverdiende breaks en uitjes blijven pakken. Als je nu zou moeten wachten tot kerst voor je volgende vakantie, wordt het wel erg bar. Doen we dus ook niet. We gaan dagjes weg, pakken nog een weekend in de zon en de lucky ones gaan gewoon nog lang op vakantie. En het eerste dat er in de tas gaat, zijn snacks voor onderweg. Is heus wel eens een Snicker, maar liever kiezen we voor iets lekker, maar nog wel redelijk verantwoord.

 

Creëer van je snack moment een mini-holiday, dat maakt je dag véél leuker. Daarom dachten we, laten we op zoek gaan (en ja, dat is ons gelukt!) naar lekkere snacks die dat ultieme vakantie gevoel geven en tóch verantwoord zijn.

 

Welke reissnacks in de tassen van Team Bart zitten, lees je hieronder.

Sanne's go to reissnack: BitesWeLove - Crunchy Corn Sweet Chilli

Sanne's go to reissnack: BitesWeLove - Crunchy Corn Sweet Chilli

Geniet modus off en back to work on? Eh nee. Scheelt natuurlijk dat we hier hartstikke leuk werk hebben. Iets te knagen (of dat nu op kantoor is of onderweg) is een must, en dan zitten de spullen van BitesWeLove vaak in de tas. Toch nog semi-verantwoord snacken waar je je goed bij voelt (dat zelfde gevoel als op vakantie dus). Één van de favorieten is de Crunchy Corn Sweet Chilli , een knapperige bite op basis van mais. Lekker crunchy, een beetje zoet en nét niet te spicy (precies zoals je wilt). En ja, je kunt er zorgeloos van doorsnacken (fijn hé), want deze snack is vegan, glutenvrij en vezelrijk gemaakt. Als de zon schijnt, dan zoeken we het park of het strand op en dan zitten deze jongens altijd in de snackbox!

Demi's go to reissnack: Bounty Balls

Demi's go to reissnack: Bounty Balls

De naam zegt het al ‘Bounty’: een lekkere kokossnack. Het is gemakkelijk te maken, handig om mee te nemen en verantwoord als snack, dus wat wil je nog meer? Deze Bounty Balls bestaan uit kokosraps, kokosolie, ahornsiroop (of agave), vanille aroma en pure chocolade (mjam). Weinig ingrediënten maar o zo lekker! Geen oven nodig ook, dus je kunt ze letterlijk overal maken en ze zijn zo groot of klein als je ze zelf rolt. Ideale reissnack.

Benieuwd naar deze Bounty Balls? Neem een kijkje op Leuke Recepten

Isa's go to reissnack: snelle haverkoeken uit Paulines keuken

Isa's go to reissnack: snelle haverkoeken uit Paulines keuken

Ja, je leest het goed, snelle haverkoeken! Deze haverkoeken bevatten namelijk maar drie ingrediënten (banaan, extra pure chocolade en havermout) en zijn enorm snel klaar. Ideaal dus om nog even snel te bakken voor een lange autorit of een dagje weg. Je weet precies wat erin zit, dus als je het gewoon bij één houdt, kan deze haverkoek ook nog wel als ontbijt. Omdat je hier vrijwel niets voor nodig hebt, bak je ze ook op je vakantiebestemming (als je een oven hebt dan). Oh, en een handjevol noten neemt Isa ook altijd mee.

Benieuwd naar het recept? Neem een kijkje op Paulines Keuken

Yfke's got to snack: BitesWeLove - Flip-its Vegan Cheese

Yfke's got to snack: BitesWeLove - Flip-its Vegan Cheese

Yes, nog een BitesWeLove fan, maar dan van de Flip-its Vegan Cheese. Een soort van Cheetos, maar dan veel minder chemisch, minder zout en gemaakt op basis van linzen. Echt een stuk lekkerder. Soms heb je even zin in some cheesy goodness, en dan grijp je deze variant: subtiel gekruid met vegan cheese-smaak. Linzenchips á la BitesWeLove: 100% vegan, met veel vezels en proteïne. Een goede snack voor achter je laptop of ook juist voor onderweg! Wel de pauzemomenten blijven pakken en het allemaal niet zo serieus nemen. De crunchy peas dark chocolate gaan standaard in de yoghurt.

BitesWeLove

 

 

 

Kim's go to reissnack: bananenbrood

Kim's go to reissnack: bananenbrood

Als er geen tijd is om te bakken, dan is het bananenbrood van SUNT een inkoppertje. Van geredde bananen ook nog! Maar een easy peasy bananenbrood recept is ook zo gevonden. Het banana bread recept van Jamie Oliver is iets meer werk, maar echt heel lekker (en alsnog heel makkelijk). Het smaakt naar cake, maar toch valt het in de categorie verantwoorde reissnacks (hier was je naar op zoek toch?). Dit recept is zonder suiker (honing maakt deze cake lekker zoet) en je kunt ‘m vegan maken door amandelmeel te gebruiken. Allemaal redenen om deze variant eens te proberen, toch?

Banana bread van Jamie