Nederland28 september 2020, door Jorien Thijs

Sportmerken waar je in gezien mag worden (of waarin je thuis heerlijk op de bank kunt hangen)

Nederland, 28 september 2020, door Jorien Thijs

Sportmerken waar je in gezien mag worden (of waarin je thuis heerlijk op de bank kunt hangen)

De hele dag in sporttenue rondwandelen is al lang niet meer alleen weggelegd voor de fitgirls en de yogi’s onder ons. Sterker nog, nu we vaker thuis dan uit huis werken hullen we onszelf maar al te graag in stretchy leggings en comfortabele hoodies. En mocht het zo lopen dat we tóch de deur uit gaan of – we sluiten het niet uit – de fitnessschool opzoeken, dan zijn dit de sportmerken waar je zeker ook op straat in gezien wil worden:

Deblon Sports

Deblon Sports

Bestseller uit de collectie van het Nederlands merk Deblon Sports is de legging. Gemaakt door en voor vrouwen en dat voel je zodra je jezelf in dit kledingstuk hijst. Het stijlvolle broekje heeft een vormend en ‘liftend’ effect en laten wij de natuur op dit vlak nou graag een handje helpen. Bovendien zijn de leggings, net als alle andere items uit de collectie, stijlvol en tijdloos. Alles matcht dus perfect met zowel een sportieve sweater als een knappe blazer. ‘Athleisure’ heet dat, en hoewel dat voor ons een nieuwe term was, is het er wel gelijk eentje die we vaker gaan gebruiken. Net als die legging dus, want oh wat zit ‘ie zacht en fijn en we-doen-hem-nooit-meer-uit.

Dolly Sports

Dolly Sports

Oh dear Dolly, we konden niet om je lancering heen en gelukkig maar. Eline Starink, oprichtster van het fijne maar wijlen Amatør, staat aan het roer van dit nieuwe sporty kledingmerk en het is hebben hebben hebben geblazen. Gedoseerd komen er op Instagram kledingstukken bij die je via een DM of op de site kunt bestellen. Wij vielen voor de grijze sweater en wonen daar nu in. Al zijn we bereid om ons nieuwe thuis af te wisselen met de witte trui uit dezelfde collectie, al even comfi. Reikhalzend kijken we uit naar wat er nog meer gedropt gaat worden door Dolly.

Colorful Standard

Colorful Standard

Bij Colorful Standard ligt de nadruk – what’s in a name – op kleurrijke basics. Dankzij de simpele designs komen de sprekende kleuren extra tot hun recht. Een zachtroze trainingsbroek, een okergele sweater, het kan gewoon. Wij gaan persoonlijk voor een heel pak: matchende hoodie en sweat pants graag. De tijdloze kledingstukken worden geproduceerd in Portugal en zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. De accessoires van het merk – mutsen en shawls – zijn ook al zo fijn en gemaakt van merino wol. Kom maar herfst.