Uniek (en inspirerend) slaapadresje in Amsterdam: The Weavery Amsterdam
Hadden we een staart, dan ging die een beetje kwispelen als we op een adresje stuiten waar alles wat Barts Boekje, Barts Boekje maakt in kannen en kruiken is: wat multi-culti, wat reizen, wat moois voor thuis én een inspirerend eet- of logeeradres. Copy paste en kwispel kwispel naar Amsterdamse bed and breakfast + (2!) vloerkledenwinkel(s) The Weavery waar, op het eten na, alle boxen aangevinkt worden.
We hebben het hier over het derde kind van Driss, van Marokkaanse afkomst, en de van oorsprong Duitse Bettina (ze hebben twee meiden, The Weavery is zodoende nummer drie). De twee ontmoetten elkaar in Amsterdam en vonden in de ander zowel de liefde als een soulmate in interieurdesign. Ze kochten (in de crisis, lekker wel) en renoveerden een zeventiende-eeuws grachtenpand: een voormalige weverij, vandaar de naam. Het stel richtte het in met een kleurrijke designmengelmoes waar Marokko en urban vintage elkaar versterken. Dat deden ze meer dan ‘eigen’. Geen dertien in een dozijn trucjes, maar een authentieke smaak (noem het eclectisch) die we graag naar ons eigen thuis willen kopiëren. Beter nog: we ruilen met Driss en Bettina en nemen zelf onze intrek. Dan krijgen we er dus wel de bed and breakfast bij: het huis is dusdanig groot dat er twee op zichzelf staande ‘kamers’ (appartementen bijna) werden ingericht voor de verhuur.
(tekst gaat verder onder de afbeelding)
De kamer boven bereik je via een stijle wenteltrap. In de nok van de ruimte – en dus van het huis – is een knusse vide waar je kunt slapen, maar er is ook een tweepersoonsbed waar je zo in duikt. De originele houten balken zijn intact gebleven en her en der vind je verwijzingen naar de geschiedenis van de plek, zoals de losse Delftsblauwe tegeltjes in de badkamer. Gooi daar wat prachtige kleurrijke Marokkaanse kleden en kussens bovenop en een behangetje in catchy print en ons hart maakt een sprong. Helemaal fijn is het privé dakterras dat bij de kamer hoort: om tijdens een zwoele zomeravond eindeloos te blijven plakken.
Het verblijf in het souterrain is van hetzelfde mix & match niveau. Meer roze – what’s not to love – en zonder buiten, maar met net zo’n heerlijk bad, bed en stijltje als de ‘suite’ op zolder. Je baddert er met fijn spul van Marie-Stella-Maris en ‘s ochtends begint je dag goed met de verse croissantjes die lieve Bettina voor je deur zet. Sowieso spant The Weavery de kroon als het gaat over persoonlijke aandacht: voor je het weet zit je bij het gezellige koppel aan de borrel en kom je helemaal niet meer de deur uit.
(tekst gaat verder onder de afbeelding)
Wil je de stijl van The Weavery nu echt stelen – kunnen we inkomen, we willen hetzelfde – dan is er goed nieuws: de twee verkopen in hun shop, aan de Vijzelgracht 2, de allermooiste Marokkaanse kleden en andere hebbedingen.
De Berber vloerkleden zijn een feest voor je voeten. En voor het oog trouwens, want allemaal ware kunstwerken. Je kunt ook zelf je ontwerp en materialen kiezen, maar zodra je in de winkel bent word je waarschijnlijk overvallen door keuzestress. De kleden zijn stuk voor stuk uniek en worden allemaal met de hand gemaakt in Driss’ geboorteplaats. Pronkstukken die ieder huis een vleugje kleur uit Marokko geven.
The Weavery & The Weavery Shop
Foto’s: Frincus & Co
En toen liepen we ineens, zo plots als het maar zijn kan, tegen de etalage van The Weavery shop nummero twee aan. Op de openingsdag nog wel, dat kan haast geen toeval zijn. Een telepathische connectie, misschien. Anyways, hoera: gezinsuitbreiding voor The Weavery! En ja, ook dit feestje vieren we mee. Op hoekje Eerste van Der Helstraat slash Quellijnstraat is de tweede shop te vinden, inclusief de Marokkaanse dromen van vloerkleden die we van ze gewend zijn.
And oh, how we adore it. Want extra bonuspunten voor het concept van de shops. Hier kun je namelijk helemaal je eigen vloerkleed customizen. Zelf tussen duizend en één kleuren het perfecte kleurenpalet uitkiezen én urenlang twijfelen tussen wol, katoen of toch een (hypo-allergene) acrylic variant. De keuzes zijn eindeloos.