Nederland, Amsterdam13 december 2022, door Isa de Laat

Onze favoriete winkel van het moment: Things I Like Things I Love

Nederland, Amsterdam, 13 december 2022, door Isa de Laat

Onze favoriete winkel van het moment: Things I Like Things I Love

Het is en blijft een kunst, het opzetten van een goedlopende winkel. De twee vriendinnen van Things I Like Things I Love, kregen het gewoon voor elkaar. En eerlijk is eerlijk, we doen het ze niet na.

Het begon allemaal met een grapje tussen de vriendinnen: een vintage pop-up store (het evenement op Facebook ontplofte). Dus bij dat grapje bleef het niet: inmiddels vieren ze het 10-jarige bestaan met acht conceptstores in hartje Amsterdam en Utrecht, een eigen kledingmerk en een webshop. Wat er dan zoal in de winkel ligt? De eigen TILTIL kledingcollectie, accessoires en alles voor in en rondom je huis. Niet winkel na winkel afstruinen, maar voor alles slagen op een plek (heerlijk, want tijd is natuurlijk kostbaar). Van de beste eyecatchers voor in huis tot aan je nieuwste kerstgarderobe bij elkaar shoppen. We doen het het liefst bij Things I Like, Things I love!

Things I Like Things I Love

Things I Like Things I Love

First things first bij Things I Like Things I Love en dat is je kledinglook. Met meerdere kledingmerken in de rekken (lees: heul veel merken), slaag je gegarandeerd voor iedere gelegenheid. Maar voor een originele look ga je voor de eigen TILTIL collectie. Deze collectie wordt ontworpen in Nederland en grotendeels geproduceerd bij een familiebedrijf in Thailand.

Wat wij dan weer goed vinden is dat ze steeds meer op een duurzame collectie proberen te focussen. Zo hebben ze in 2022 twee collecties mogen produceren bij duurzame fabrieken in Portugal en Bali die
zich richten op low impact en gerecyclede materialen. Love!

En omdat accessoires je look compleet maken, zoek je de mooiste bijpassend schoenen, shawls, hoeden, sieraden en andere accessoires gewoon in de winkel. Succes gegarandeerd!

 

Kleding check! Door naar het volgende, want meubels scoor je er ook.
Denk aan bijzettafels, kasten, poefen en lampen, maar ze verkopen ook de mooiste serviezen, kopjes, kandelaren (ook echt een mega tip voor de leukste cadeautjes voor de aankomende feestdagen). En voor de grote aankopen die niet in de winkels staan, mag je een kijkje nemen in het hoofdkantoor in Amsterdam. Wat je dan wel in de winkel kunt uitkiezen zijn onder andere serviezen en decoratieve item (kandelaren, vazen, kussens en droogbloemen bijvoorbeeld).

Ook hier steeds meer oog voor duurzame items met veel handgemaakte items en een aantal items gemaakt van gerecyclede materialen.

 

Kijk even op de website van Things I Like Things I Love voor de locatie van de winkels.

Tip van ons: mocht je nog geen cadeautjes hebben ingeslagen voor de feestdagen of voor iedere andere gelegenheid dan is dit de beste plek om eens te kijken.