Nederland, Venlo7 april 2023, door Bo Peters

Goede cocktails? Bij Tikibar Dorstig in Venlo vind je ze

Nederland, Venlo, 7 april 2023, door Bo Peters

Goede cocktails? Bij Tikibar Dorstig in Venlo vind je ze

Het weekend roept. En dat betekent tijd voor een borrel. Beter nog: een cocktail. Eerlijk? Ook doordeweeks prima, als je het ons vraagt. Het liefst op een plek die alle boxen aantikt en guess what, dat is het geval bij Dorstig in Venlo (Noord-Limburg). Gelegen aan het meest knusse plein van Venlo – de Kwartelenmarkt – en omringd door monumentale gebouwen en terrassen ligt daar, in een oase van roze en jungle, cocktailbar Dorstig. Als je er eenmaal bent neergestreken, wil je niet meer weg. Je dorst hier stillen met de beste cocktails is een puik plan.

Tikibar Dorstig

Tikibar Dorstig

Pas enkele jaren geopend, maar nu al een staat van dienst van heb-ik-jou-daar. Wonnen ze vorig jaar nog de landelijke finale van de Johnnie Walker Black Label cocktailcompetitie, ook dit jaar willen ze blijven verbeteren en vernieuwen. Doen ze goed dus bij Dorstig, dat bartenden. De cocktail waarmee ze wonnen is gebaseerd op de slogan van Johnnie Walker ‘keep walking’. Johnnie bleef maar lopen totdat hij verdwaald raakte in de Dorstig-jungle van de Venloose tikibar, om te eindigen met een frisse, kruidige én sterke cocktail. Uiteraard prijkt deze nu op de kaart. Bij Dorstig plof je neer op de banken of lekker aan de hoge barkrukken. Groot is de locatie niet, intiem en ‘huiskamergevoel’ wel. Hier is ruimte voor het voeren van lange (tikkeltje jolige, mogelijk) gesprekken of het spelen van een spel, getoverd uit hun spellenkast. De menukaart bestaat uit diverse cocktails: van de die-kennen-we-nou-wel classics (pornstar martini met een bubbel on the side blijft favoriet) tot aan cocktails met een verrassende mix aan ingrediënten en exotische namen zoals ‘jungle bird’. Met rum. Veel rum.

Je proeft in ieder geval a lot of love in alle cocktails. En dan smaken ze altijd nét wat beter. Wat ze bij Dorstig doen, doen ze goed: ze maken gebruik van enkel de beste ingrediënten (vers, biologisch) en de ongecompliceerde borrelkaart (we noemen happen als zoete aardappelfrietjes en bitterballen) sluit daar perfect op aan. Het beste nieuws? Ze doen ook aan workshops, zodat je zelf kunt leren shaken. Appeltje, eitje. Met hulp, dat dan weer wel.

 

Dorstig mag op je lijstje ‘te bezoeken cocktailbars in Nederland’, kannie missen. De (mini)kater de volgende dag ook niet, wees gewaarschuwd.