4 november 2023, door Kim ten Have

Handige tips voor vakantie met de kids

4 november 2023, door Kim ten Have

Handige tips voor vakantie met de kids

Vakantie, we kunnen allemaal niet zonder en hebben het toch echt wel nodig. Waar het in het dagelijks leven van hot naar her is, wil je die stress juist niet op vakantie. Er zijn genoeg mogelijkheden die ervoor zorgen dat je zorgeloos op vakantie kunt, geen stress. Misschien stiekem toch een beetje, want moet je nou bij het zwembad gaan liggen of een berg beklimmen?

 

Voor reislustige ouders met kleintjes kan het plannen van een vakantie soms wat uitdagend lijken, maar met de juiste uitrusting en planning wordt dat familie-uitje een fluitje van een cent. Niets belangrijker dan een stressvrije trip, wetende dat je spruit veilig en tevreden is.

Verzorgde familiereizen

Verzorgde familiereizen

Goed voorbereid op reis gaan kun je natuurlijk op allerlei manieren doen. Lijstjes maken, vroeg beginnen met inpakken, verzekeren, op tijd boeken en ga nog maar even door… Of je maakt het jezelf en je gezin gewoon héél makkelijk en kiest voor een partij die al dat uit handen neemt, op inpakken na natuurlijk. Kijk, dat regelen doen ze bij NRV rondreizen. Hier hebben ze complete family proof reizen voor je klaarstaan. Allemaal zorgvuldig samengesteld en inclusief talloze activiteiten: in Bangkok met een detectivespel langs alle highlights, ziplinen in de jungle van Costa Rica tot dolfijnen spotten in Bali. U roept, zij draaien. Bijvoorbeeld Thailand, goed voor je portie vitamine D en innerlijke geluksmomenten, want hallo plaatjes van uitzichten én heerlijk eten. En het is easy peasy met de kids. Thailand is heel erg family-oriented en kinderen zijn altijd welkom. Het land van glimlachende gezichten. Dus mocht je nog geen plannen hebben voor het nieuwe jaar, you know what to do.

Alle hens aan dek

Alle hens aan dek

Een vakantie met een cruiseschip anno 2023 is leuker en veelzijdiger dan je misschien denkt. Het imago van een bejaardenclub aan boord is al lang niet meer. Het is gewoon een resort dat vaart, van alle gemakken voorzien – ideaal met kids. Hoeveel luxe je wilt, waar je heen wilt varen (Europa, Amerika, de Caraïben) en hoeveel activiteiten je aan boord wilt, die keuze is tegenwoordig reuze. Een aanrader: MSC Cruises. Zo is MSC Euribia een gloednieuw schip en het duurzaamste schip van de Italiaanse cruisemaatschappij tot nu toe. In de zomermaanden naar de fjorden in Noorwegen en in het najaar langs de ‘Parels van het Noorden’, een soort interrail city trip maar dan per boot. En de tijd die je op de boot spendeert, is er genoeg te doen: binnen- en buitenbaden (met glijbanen), jacuzzi’s, een grote zaal voor basketbal of voetbal, en een toffe kids club met nanny’s – tijd om ook even te genieten van je welverdiende rust. Er is een kapper, nagelsalon, een spa met alles erop en eraan en een sportschool met uitzicht over zee en ga nog maar even door… Want over de restaurants, nachtclub, casino en barretjes nog niet eens gesproken. Dit klinkt toch als muziek in je oren? Weg geregel, weg stress – hallo vakantie!

Nannyservice

Nannyservice

Steeds vaker zie je de nannyservice voorbij komen. Kids onder de pannen, en jullie vrije tijd. Heel handig ook op wintersport, want dan kun je nog wat extra pistes pakken (en niet alleen tijdens het skiklasje van de kids). Want als je kleine nog te klein is voor een klasje, dan verandert natuurlijk je plan. Zo zijn daar weer genoeg oplossingen voor, kies voor een hotel met alles erop en eraan: nanny’s, wellness, restaurants tot pal aan de piste. De nanny met de kids zwaaien jullie uit, terwijl jullie een middagje op pad kunnen. Dit alles kan bijvoorbeeld bij Les Etincelles in Frankrijk. Een ruime collectie aan 4- en 5-sterrenhotels die aan de voet van de pistes liggen en de authentieke chalets en cosy appartementen midden in het hart van de meest sneeuwzekere skigebieden van de Alpen. What else do we need?

Een verre reis of lange vakantietrip kan helaas niet al te vaak. Maar wil je er toch even tussenuit, een lang weekend, een nachtje, dan zijn daar ook heeel veel opties voor. Van een stedentrip naar Antwerpen tot een nachtje op de Veluwe – het kan allemaal. Voor wat inspiratie, neem dan een kijkje bij Bart Boekt.