Nederland, Utrecht24 augustus 2022, door Isa de Laat

Voor de beste vegan kebab (en feestjes) in Utrecht moet je naar Karma Kebab

Nederland, Utrecht, 24 augustus 2022, door Isa de Laat

Voor de beste vegan kebab (en feestjes) in Utrecht moet je naar Karma Kebab

Jep, leuk dat vegan eten. Maar vaak is het toch niet wat je wilt als je s' avonds hebt gedronken. Dan heb je zin in een vette hap en doet de bamischijf, falafel of kaassoufflé te kort. Dat hadden ze door op Lowlands. Dus vroeg het festival een stel gasten om een snack te maken. Hun antwoord: “als Het legendarische Lowlands festival je vraagt een nachtsnack te ontwikkelen, dan doe je dat.” En zo ontstond alles wat je wil om 4 uur 's nachts, maar knettertje duurzaam: met knolselderij en graan.

 

Dat broodje kebab werkt beter voor je karma en zelfs de meest doorgewinterde carnivoor gaat ervan watertanden. Voor de beste vegan kebab (en feestjes) in Utrecht moet je naar Karma Kebab. 

Karma Kebab

Karma Kebab

Portie goede karma, zo omschrijven de makers en bedenkers van Karma Kebab het. En zo’n goed concept vraagt om uitleg. Lowlands is waar het in 2018 allemaal begon. Met de behoefte naar een goede snack. En daar kwam lokaal geproduceerde, super duurzame kebab op basis van knolselderij uit. Een verse pita eromheen inclusief zelfgemaakte knoflooksaus.

 

Geboren op een festival en gegroeid. Inmiddels vind je ze op bijna elk festival en met een eigen toko in Utrecht. En dat geboren op een festival gevoel, dat merk je met de relaxte sfeer. Want kebab eet je niet in de ochtend als je de dag ervoor niks gedronken hebt. Kebab vraagt om een festival locatie en die vonden de mannen in Utrecht.

Het resultaat ligt net buiten het centrum en heef maar liefst 400m2 restaurant/bar, 250m2 terras, een evenementenhal en een dakterras.

En ja, het is wat anders dan de kebabzaak bij je om de hoek. Binnen is het een feestje met botsauto’s, een DJ-booth in een vitrine en heel veel kekke kleuren.

Daar eet je dus de beste kebab. Eentje waarvan je je afvraagt of er niet stiekem vlees inzit. Aanrader is The Classic Lowlander (waar het allemaal mee begon) op een pita of over-loaded fries. Probeer zeker ook de borek en wees niet zuinig met de saus.

Deze locatie in combinatie met kebab vraagt natuurlijk om evenementen. Die zijn er genoeg. Daarvoor kun je het beste Instagram checken.