12 december 2023, door Tosca Witlox

Verwen de huid (niet alleen tijdens de feestdagen)

12 december 2023, door Tosca Witlox

Verwen de huid (niet alleen tijdens de feestdagen)

Hoe verwen jij nou het beste de huid tijdens de feestdagen? Met deze tips overleef je stralend de meest vette, koude en duurste maand van het jaar. Want laten we eerlijk zijn, we worden niet knapper van alle borrels en dinertjes en helaas ook niet rijker. Sorry voor deze 'Grinch' modus, want tuurlijk is dit een geweldige tijd met volop gezelligheid, maar ons gezicht kan nu vaker een extra opknapbeurt gebruiken. Met deze tips kom jij sowieso fonkelend de feestdagen door.

Verwen de huid met deze tip: gratis en voor niks

Verwen de huid met deze tip: gratis en voor niks

Veel van onze centjes gaan naar Black Friday, Sinterklaas, nu ook naar cadeautjes voor onder de kerstboom voor jouw geliefden en de kerstboom moet natuurlijk worden opgetuigd met wat nieuwe ballen. Dus wie wordt nu niet blij van beauty tips die niets kosten? Een hele effectieve manier om van een opgeblazen gezicht en vocht onder de ogen af te komen is wanneer je twee koude lepels (uit de ijskast) over het gezicht heen laat glijden. Een serum, olie of masker glijdt wat makkelijker, dus breng dat eerst aan voordat je met de bolle kant van de lepel van binnen naar buiten strijkbewegingen maakt. Het werkt ook verkoelend en daarmee ideaal voor mensen met een onzuivere of geïrriteerde huid.

Verwen de huid tijdens de feestdagen: leuke cadeautip

Verwen de huid tijdens de feestdagen: leuke cadeautip

Bij deze volgende tip om jouw huid beter te verzorgen tijdens de feestdagen denk je misschien: wat gaat dit doen voor mijn huid? Veel meer dan je denkt en echt een achtergesteld apparaat. Het gaat om een luchtbevochtiger. De dagen werden kouder en donkerder en dus de verwarming ging aan. Verwarmen is alleen niet goed voor de huid en dat komt omdat het al het vocht in de lucht verdampt. Onze huid is vaak al vochtarm en dus is de verwarming funest voor de huid. Een huid heeft namelijk vocht nodig om gezond, veerkrachtig, en weerbaar tegen ontstekingen en irritaties te zijn. Een huid die voldoende is gehydrateerd straalt, voelt soepel en gevoed. Dat willen we allemaal! Een luchtbevochtiger is daarmee de reddende engel want die helpt de ruimte vochtig te houden en daarmee de huid minder uit te drogen. Zet er een op werk naast je bureau of op de slaapkamer bijvoorbeeld.

Verwen jouw huid tijdens de feestdagen: trakteer jezelf!

Verwen jouw huid tijdens de feestdagen: trakteer jezelf!

Juist in deze drukke periode hebben mensen minder tijd voor zichzelf, maar pak jouw moment met een gezichtsmasker! Een goed gezichtsmasker geeft een directe boost aan de huid en dus perfect voor wanneer jij extra goed voor de dag wil komen. Maar ook wanneer je na kerstavond al iets te ver bent doorgezakt en je dan godzijdank een SOS masker achter de hand hebt om jezelf op te peppen voor de kerstdagen die volgen. Je gebruikt sneller een masker wanneer je het meteen als je wakker wordt aanbrengt. Je hoeft dan niet het gezicht te reinigen van te voren en in die 20 minuten poets je jouw tanden, zet je een kop koffie of thee, doe je wat yogaposes en dan zal je zien dat de minuten voorbij vliegen! Een greep uit het scala aan gezichtsmaskers te koop online: Meder Beauty Red-Apax (vermindert roodheid en irritatie), Meder Beauty Hydra-fill (hydateert en vermindert lijntjes), VENN Concentrated Revitalizing Lifting Mask (verstevigt en lift), Masque Vivant van Biologique Recherche (gaat ontstekingen tegen en verkleint poriën) en Beauty of Joseon Red Bean Refreshing Pore Mask (zuivert en matteert).

Over de top met deze tip, maar oh so worth it

Over de top met deze tip, maar oh so worth it

De laatste beauty tip voor tijdens de feestdagen wanneer je extra wil uitpakken. Er zijn niet veel apparaten die een resultaat van een facial thuis geven. Er wordt veel verkocht en we begrijpen heel goed dat je dan uiteindelijk maar niks koopt vanwege de keuzestress. Dan rest de vraag: werkt het of werkt het niet? Voor beide apparaten die zo worden genoemd geldt dat je consequent een aantal keer per week het moet gebruiken. Het is wel zo dat je meteen resultaat ziet. De wenkbrauwen zijn meer gelift, de jukbeenderen beter zichtbaar en de contouren meer geaccentueerd. Er zit een prijskaartje aan, maar het is het waard. Het gaat om een apparaat van het merk ZIPP en NuFace die gebruik maken van dezelfde technologie van microcurrent. Dit houdt simpel gezegd in dat de spieren worden gestimuleerd en dat je daardoor een stevigere huid krijgt. Het doet absoluut geen pijn en je voelt alleen een hele lichte tinteling. Je hebt maar een paar minuten nodig en de gel die erbij wordt verkocht heb je eigenlijk niet nodig. Het kan makkelijk worden vervangen met een basic pure Aloë Vera gel of een gel cleanser.

Wij hopen dat je met deze beauty tips op jouw mooist verschijnt op alle feestjes, kantoorborrels en familiegelegenheden die gaan komen. Merry Xmas And A Happy New Year!