22 februari 2023, door Maartje

Inspiratie: Wedding tables ‘as seen by Bart’ + 5 snelle (en voordelige!) stylingtips (i.s.m. CottonBird)

22 februari 2023, door Maartje

Inspiratie: Wedding tables ‘as seen by Bart’ + 5 snelle (en voordelige!) stylingtips (i.s.m. CottonBird)

Natuurlijk draait het allemaal om het ja-woord, de liefde en de mensen met wie jullie de mooiste dag van je leven vieren. Maar het oog wil ook wat, net als de maag. En daarom is - zo denken wij althans - de tafel waaraan gezeten, gegeten, gespeeched en gelachen (en wie weet ook gehuild) wordt, minstens zo belangrijk als, zeg, de jurk en de ringen.

 

Waar te beginnen? Simpel: bij het begin: de uitnodigingen. Daarvoor kun je zelf aan het knippen en plakken slaan, maar waarom zou je: Cotton Bird heeft een waanzinnige collectie klaar staan waar je - idiot proof, beloofd - de aller mooiste uitnodigingen customized op basis van één van de bestaande Cotton Bird thema's (let wel: dat zijn er o zo veel!). Een beetje van jezelf en een beetje van Cotton Bird, zeg maar. Ze hebben echt de meest prachtige voorbeelden. Uitnodigingen check? Top, dan is het een kwestie van voortborduren op je gekozen thema en stijl. Cotton Bird heeft namelijk niet alleen uitnodigingen op het papier-repertoire, maar werkelijk álles wat je maar wensen kunt voor je bruiloft: van de kaartjes voor de tafelschikking via vlaggetjes en labels voor de sterretjes. En natuurlijk menukaarten, naamkaartjes, placering en meer. We deden het voor en geven meteen een aantal snelle (en voordelige!) stylingtips voor je wedding table.

Go big or go home - ook wanneer je voor klassiek gaat

Go big or go home - ook wanneer je voor klassiek gaat

Natuurlijk begrijpen we dat je graag een classy, beetje ingetogen tafel wil op De Dag. Er gebeurt immers al zo veel en het een en ander moet (mag) natuurlijk ook om het eten, de gasten en alle mooie woorden draaien. Bovendien hebben jullie er wellicht voor gezorgd dat de tafel in mum van tijd vól staat met lekkers. Tsja, dan kun je maar beter zorgen dat de basis goed is. Voor een klassieke tafel kies je voor een klassiek Cotton Bird thema, zoals Vlierbes met goud. Klassiek en daarmee altijd een goede keus. Combineer je dat met een al even klassieke basis, dan houd je eigenlijk twee kernwoorden in gedachten: wit linnen en mooi, luxe servies. Nu is ‘mooi’ natuurlijk een breed begrip, maar kies te allen tijde voor servies dat tijdloos is en ‘body‘ heeft, dus een mooi patroon, wat dikker dan je gebruikelijke servies of met relief. Wanneer die zaken gekozen zijn, spice je de boel op met maximaal drie ‘steunkleuren’ en houd je hieraan – zo blijft het een rustige, klassieke en tijdloze tafel, maar dan wel helemaal van nu. Kies bijvoorbeeld voor twee kleuren die dicht bij elkaar liggen (zoals blauw en groen, of rood en roze) en vul die aan met een contrastkleur, zoals geel.

Het derde toverwoord is ‘veelvoud’: de kracht van een mooi gedekte tafel is herhaling. Dezelfde borden, dezelfde servetten, hetzelfde bestek, overal meerdere menukaarten en matching naamplaatjes. Zorg dat het goud van je menukaart ergens terugkomt, zoals in het bestek, of anders een gouden rand aan je (wijn)glazen. En heb je een item waarvan je wil dat het opvalt, kies dan alleen daarvoor voor een andere kleur. Bijvoorbeeld de enveloppe waarin je je speech bewaart of het doosje van de ring.

 

Meer trouwkaarten vind je hier

 

5 eenvoudige en voordelige stylingtips waarmee je iedere wedding table tot een stunner maakt

5 eenvoudige en voordelige stylingtips waarmee je iedere wedding table tot een stunner maakt

Eerst een aantal belangrijke basisregels die gelden voor iedere wedding table-styling: 1) zorg dat je een duidelijk beeld voor ogen hebt en wijk hier niet vanaf. Anders wordt het hoe dan ook een rommeltje… 2) Denk in lagen door borden te stapelen en al verschillende glazen op tafel te zetten (champagne, rood, wit, water): dat is niet alleen praktisch, maar de gelaagdheid en hoogteverschillen maken de tafel ook interessant. 3) Houdt het praktisch! Meer (groots) stylingitems is prima, maar verder moet er ook ruimte zijn voor eten en gezelligheid. Doe dus nooit te ingewikkeld, daar bereik je een averechts effect mee.

  • Op de markt koop je voor ongeveer 10 euro zo’n 40 citroenen met blad. Deze leg je in een lange baan over tafel voor een instant Italiaans bruiloftsgevoel, passend bij de gouden blaadjes op de het Cotton Bird Vliesbes menu. Overigens kun je de citroenen natuurlijk ook vervangen door bijvoorbeeld hortensia’s of granaatappels (ook mooi opengesneden).
  • The devil is in the details: vuurwerksterretjes zijn leuk, maar nóg leuker wanneer ook hier een persoonlijk kaartje aan zit. Een fles wijn op tafel is gezellig, maar nóg gezellig wanneer zelfs hier een persoonlijk etiket op zit. Hetzelfde geldt voor de slingers aan de wand en een leuke quote van het bruidspaar op het toilet.
  • Wanneer je niet kiest voor een uitgebreid zeven gangen diner, maar voor wisselde gangen waar tussen gelopen en ge-miggeled mag worden, kies dan eens voor krukjes (of een lange bank) in plaats van voor stoelen. Dit zorgt ervoor dat mensen veel sneller een krukje bij schuiven om even met de overkant te gaan kletsen: gezellig!
  • Tafelkleed-wissel: andere gang/ander moment van de dag? Door alleen het tafelkleed te wisselen van wit naar een printstof, verandert je hele setting, zelfs al blijft de rest precies hetzelfde (hetzelfde geldt voor de wissel van een kandelaar naar een veldboeket: klein verschil, groot effect).
  • Lint! Zorg dat je altijd mooi, rijk, glanzend lint bij de hand hebt: hiermee fix je bovendien iedere eventuele tafelstyling failure in een handomdraai. En ook in de basis is het een onmisbaar stylingitem: een naamkaartje met een goudkleurige lint aan een eenvoudige champagne flute geeft een groots effect.

Meer tafel-inspiratie onder deze afbeelding: Wedding tables ‘as seen by Bart’

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met cottonbird.nl @cottonbirdnl 

Lekker luchtig

Lekker luchtig

Omring jezelf met wit linnen: op tafel, boven tafel. Natuurlijk heel stylish op een mooie industriële of moderne binnenlocatie, maar geweldig op een groene buitenlocatie met een licht zomers briesje. Ohhh lala! 

Beeld: @rebeccamarieweddings

Kunst op tafel zit ‘m zeker niet alleen in bloemen, kaarsen en prachtig servies. Decoreer je tafel met de mooiste menukaarten, servetten en andere mooie kunstwerken of objecten. Varieer van geprint op mooi stevig papier tot handgeschilderd. 

 

Beeld: @designanarchystudio

 

Minimalistisch borduurwerk

Minimalistisch borduurwerk

Mocht je nu echt wat uurtjes over hebben, of een oom of tante hebben die van het handwerken is, denk er dan eens over om een tafelkleed te personaliseren met details van jullie bruiloft! Namen, momenten, figuurtjes – alles wat jullie relatie symboliseert.

Statement kleed

Statement kleed

Dat je kleed een rustige basis voor je tafel moet vormen is, als je het ons vraagt, absoluut geen must. Met een statement kleed in een uitgesproken print of kleur(en) combinatie ga je voor een eclectisch WAUW-effect. Mix en match in dezelfde tinten of patronen met je servies, servetten en andere tafelaccessoires. 

Beeld: Exclusive Italy Weddings

Boompjes en bloemen

Boompjes en bloemen

Waarom alleen voor bloemen gaan als je ook (kleine) boompjes op tafel kan zetten. Wij zijn verliefd op deze citrusboompjes en het contrast met de kleuren van de bloemen op tafel. Variëren in grootte en hoogte geeft een lekker speels effect. Wil je de boel wat meer op spicen? Ga dan voor rode peper of kleine paprikaplanten.  

 

Beeld: @sarahhaywoodweddings 

Minimal chic met zwart-wit

Minimal chic met zwart-wit

Dat zwart niet zou mogen op bruiloften vinden wij een enorm taboe. Is kleur op je bruiloft niet zo jouw ding? Ga dan voor een tijdloze zwart-wit look. Klassiek, maar met mat zwart servies en bestek wat mooi afsteekt tegen een wit kleed, toch ook modern. Wij houden van deze minimalistische setting. Houd de witte (of wit-zwart) combinatie aan bloemen een beetje luchtig en speels, zo houd je het minimal en wordt het niet stijf. Very sophisticated. als je het ons vraagt.

 

 

Beeld: Elegant Wedding Invites | wedding stationery, wedding colors  en OH SO PRETTY | decor | weddings | events