31 juli 2020, door Maartje

Wintertuin Experience Baarn

31 juli 2020, door Maartje

Wintertuin Experience Baarn

Nee nee nee, don't let die naam fool you: Wintertuin Experience in Baarn is uiterst geschikt voor een bezoek tijdens de zomermaanden. Wat zeg ik? Het is een van de allerleukste plekken in het groen als de zon (soort van) schijnt. Of als-ie dat niet doet, dan dus ook.

 

Wintertuin Experience... Die naam snappen we helemaal maar toch doet deze niet helemaal recht aan de heerlijkheid van het adres. Want los van die experiences die je er kunt beleven, kun je in en voor de geweldige glazen serre - een soort combinatie van Naturalis is Leiden, de hortus in Amsterdam en achterkant van restaurant Plantage in Artis - heerlijk lunchen. En in de zon zitten. En de koters laten ravotten. Kortom: topplek!

Wintertuin Experience Baarn

Wintertuin Experience Baarn

Eerst even die naamgever: op het terrein aan de rand van Baarn is een echt hele te gekke Escape Room. Je weet wel, zo’n kamer waar je uit moet zien te komen, wat we stiekem een van de leukste spelletjes vinden. Precies het vermaak dat je zoekt als het buiten guur is. of, als het weer wel mooi is, kun je er ook ‘Het Mysterie van de Botanische Tuin’ spelen; een speurtocht door het botanische Cantonspark voor teams van 2 tot 4 personen.

Maar er is meer! Namelijk een waanzinnige theetuin. Planten overal, een heerlijke lunch, vriendelijke service

Cantonspark

Cantonspark

Je vind de Wintertuin in het Cantonspark en zowel de Wintertuin als het Cantonspark zijn een Rijksmonument. Hoewel het park al een aantal jaar geopend is, zijn er – zeker buiten, maar zelfs ook in Baarn – weinig mensen die de Wintertuin kennen. Het is daarmee een verborgen parel die meer dan de moeite van het ontdekken waard is. Voor het eerst sinds 1915 is de Wintertuin open om beleefd te worden. Als theetuin, escape room, of als voormalige botanische kas. En dat is, echt echt echt, helemaal te gek!