1 november 2017, door Maartje

Vitalité Amsterdam & Het beste van Treatwell

1 november 2017, door Maartje

Vitalité Amsterdam & Het beste van Treatwell

Ondergetekende mag, tussen al het gereis, ge-eet en ge-drink, graag ontspannen op de massagetafel, wat mij betreft dé manier om te relaxen. Maar juist door al dat gereis, ge-eet en ge-drink vind ik het een crime om dat soort me-time-momenten te plannen: er komt altijd wel weer een uitnodiging of een 'tsja, daar moet ik toch ook echt bij zijn'-gevalletje om de hoek. Life happens, enzo. Wat mij betreft (en nee, dat hoef ik van helemaal niemand te zeggen) de ideale tool om hier omheen te werken, is Treatwell, de beauty-bookingsite waarop je op tijdstip, locatie en soort behandeling (of één van die drie) dat me-time-moment kunt boeken, ook (juist!) last minute. De andere partij, de salon, kan namelijk zijn agenda beheren via Treatwell waardoor alles altijd up to date is. Dus NU naar de kapper? Treatwell. NU een massage? Treatwell.

U snapt: Treatwell is wat mij betreft dé hulp in drukke dagen. Zelf ben ik bijzonder slecht in het achterlaten van recensies (daar heb ik immers deze site voor) maar gelukkig zijn er volop mensen die dat wel doen. Danku daarvoor beste mensen, blijf dat doen. Want ik vaar - ergo de drukte - vaak blind op deze recensies. 5 sterren? Hopla, ik heb al geboekt. Zo denken vast meer mensen en dus zette Treatwell de best gewaardeerde salon op een rijtje op treatwell.nl. Good to know: de lijst bestaat uit salons die minimaal 30 reviews, een score van minimaal een 4.5 en een cancellation rate < 1% hebben.

Die salons kun je terug vinden op de site en onderling 'strijden' ze nu op de Treatwell award voor ‘Most Popular Salon’ 2017.

Barts Boekje - Vitalité Amsterdam

Mijn stem gaat vooralsnog naar Vitalité in Amsterdam, een kleine, onopvallend salon om de hoek van de Noordermarkt. Aanbellen bij het grachtenpand op de Prinsengracht (nummer 80), één trapje omhoog en je bent binnen in een heerlijk ongecompliceerde huiskamer-eske massagesalon (hoewel er meerdere behandelingen gegeven worden bij Vitalité: het is een praktijk voor lichaamsgerichte therapie, reinigingsprogramma’s en massages. 'De rode draad is het afvoeren van afvalstoffen op natuurlijke wijze op alle niveaus'. Dat doet Nancy, de eigenaresse ten eerste door je meteen het gevoel te geven dat je thuis bent. Zo iemand met een natuurlijk manier van 'spiegelen' (tenminste, zo schat ik dat in), die in een split second aanvoelt wat voor vlees ze in de kuip heeft en zich daarop aanpast. Dat, beste mensen, is een kunst en Nancy beheerst 'm. Vervolgens een vragenlijstje, nog wat losse interessevragen, een babbeltje over en weer, je wensen op een rijtje en hop, op de tafel voor een uurtje ultieme ontspanning.

Zwangerschapsmassage
Een zwangerschapsmassage is een van de opties. Kun je niet meer op je buik liggen, dan komen de 'zones' aan bod waar ze wel goed bij kan. Nu heb ik dat eerder gedaan, zo'n zwangerschapsmassage, en werd toen eerlijk gezegd een beetje kriegel van de voorzichtigheid. Zo niet bij Nancy. Niet dat ze niet voorzichtig is hoor! O nee, maar gewoon, niet dat - sorry dat ik het zeg - overdreven gedoe. Alsof je ineens niks meer hebben kunt (wat misschien voor sommige vrouwen wel geldt, maar ik kan daar niet zo goed tegen). En je kunt misschien best semi op je buik liggen? Ik wel hoor. En zo geschiede.

Ook niet onbelangrijk: de massageolie van Vitalité Amsterdam is van Alqvima, een heerlijk geurende body oil en een merk dat ook een special olie voor kinderen, babies én voor je zwangere, oprekkende buik heeft. Heerlijk.

Of er een catch is? Tsja. Nancy en haar Vitalité zijn dusdanig goed en geliefd, dat je geluk moet hebben met een plekje. Of je moet toch gewoon maar vooruit boeken... Ze is het waard! Aanrader: de zondagochtend vroeg - perfect begin van je dag. Heus.

Hier zie je alle Top Rated salons die zwangerschapsmassages aanbieden. En hier alle Top Rated massagesalons in Amsterdam.