24 maart 2019, door Maartje

5 gouden dagen @ Gelderlandplein Amsterdam (5 Golden Days Gelderlandplein)

24 maart 2019, door Maartje

5 gouden dagen @ Gelderlandplein Amsterdam (5 Golden Days Gelderlandplein)

En dat mag, nee: móet dan ook gevierd worden, zo vonden de Gelderlandpleiners. Kunnen we ons prima in vinden, vooral als dat goed gebeurt. Is zo: gezamenlijk zetten de winkeliers en horeca van het plein zich in voor een puik feestjaar waarvan de Five Golden Days de kick off is: 5 dagen, van 27 t/m 31 maart, dikke prijzen in het winkelcentrum.

Gelderlandplein

Gelderlandplein

Dikke prijzen zegt u? Maar jazeker. En niet van de minsten want alle winkeliers en horeca van het plein doen een duit in het zakje. Dan hebben we het over grote ketens als Albert Heijn en Etos, Douglas en Mango, Pauw en Hugo Boss, Marc Cain, Armani, Woolrich, Max Mara, Ted Baker, Mochino en Tod’s. En dan hebben we je aandacht nietwaar? Al vinden we de kleine lokale deelnemers wellicht net zo leuk: La Valise is favoriet want hier scoor je de beste luxe tassen en koffers en schoenenzaak Zwartjes van 1883 is een ras-Amsterdamse klassieker. Spannend vinden we de Japans-Koreaanse supermarkt Shilla en altijd fijn zijn groentespeciaalzaak La Fourchette, ambachtelijke stadsbakker Jongejans,
 KAAS en ZO en vishandel Kroon. Bijkomen? Dat mag bij Bistro G.P by George (aanrader).

Afijn: Feest! In de week van 27 tot en met 31 maart. In de prijzenpot presentjes, mega cadeau’s, cadeaubonnen en zaken als een minuut winkelen bij de Albert Heijn (!!). Nu de hamvraag: wat moet je daarvoor doen? Verdomd weinig eigenlijk, namelijk minimaal 15 euro bij een van de winkels in het winkelcentrum besteden. Niet zo lastig; keuze genoeg. Bij iedere 15 euro krijg je een munt die je kunt verzilveren in de goed-kitsche ‘GoldGrabber’. Say what? Jawel: dat is een gigantische grijptang Chanel-stijl.

Zin om met je kroost te gaan? Goed plan. De mensen van Gelderlandplein hebben een speurtocht uitgezet voor de kids. Micha de Haan (van de ballonkunstwerken) heeft allerlei kunstwerken gemaakt die bij de speurtocht horen. Dat beloofd wat! Er staan trouwens in het hele winkelcentrum kunstwerken van verschillende kunstenaars; voor een lekker chique tintje. Ook nog een praktisch pluspunt: als je met de auto komt kun je het eerste uur gratis parkeren.

Boodschappen doen (er zit ook een Marqt)? Combineer het met een kop koffie, een middag shoppen of een hapje eten; ook dan maak je kans op een munt en een par minuten dollen met de Goldgrabber.