Nederland, Amsterdam16 maart 2018, door Toine Legters

Barts Bruiloft: 5 honeymoon bestemmingen midden in de natuur

Nederland, Amsterdam, 16 maart 2018, door Toine Legters

Barts Bruiloft: 5 honeymoon bestemmingen midden in de natuur

En hoe konden we ze ook niet benoemen? De tegenhanger van de door ons zo geliefde 'Eclectische design hotels' waar we vorige week over schreven volgt hier: 5 absolute honeymoon bestemmingen midden in de natuur. Soms dichtbij, soms wat verder weg, allemaal te gek.Wat ons betreft minstens net zo prachtig allemachtig als hun eclectische zusjes. Immers: wat is er nou fijner en meer ontspannen dan tijdens je welverdiende honeymoon (of 'gewone' holiday) omgeven worden door de schoonheid van onze overweldigende natuur? En dat dan uiteraard op een plek waar het binnen minstens zo fijn toeven is.

Nog niet overtuigd? Wacht maar tot je deze parels ziet:

Amangiri, Utah USA

Amangiri, Utah USA

Amangiri betekent letterlijk “Peaceful mountain” en oh yeah peaceful it is. En die mountains? Die zijn letterlijk ALL OVER. Het hotel ligt op een haast geheime locatie en pas na een lange rit tussen de dreigende rotsformaties spot je het hotel in de verte. Een fata morgana in de vorm van een rechthoekig paviljoen opgetrokken uit gepolijst beton. Het lijkt wel volledig met het woestijnlandschap te versmelten. Geloof ons: dit hotel is indrukwekkend. Het Amangiri hotel is namelijk geen gewoon hotel maar een enclave van comfort en stijl. In de grote, open, uiterst stijlvolle lounge-ruimtes door het hele hotel zitten ramen zonder glas die de indruk geven dat het landschap een schilderij is. In de bibliotheek kun je op zoek naar het ultieme leesvoer voor bij de pool, dat (jawel) om een immense rots heen is gebouwd. Het hotel heeft een fitnessruimte en een sublieme wellness en het restaurant overtreft al helemaal al je verwachtingen. De kamers zijn (uiteraard) uiterst luxe ingericht. Zelfs in de balzaal van een badkamer kijk je uit over het woestijngeweld. Het is een bizarre gewaarwording als je ‘s ochtends vanuit je kingsize bed – dat midden in de kamer staat – geniet van het breedbeeld uitzicht. Het grote vouwraam kan helemaal open en komt uit op een privéterras met buiten openhaard (o.a. voor het roosteren van je marshmallows). Perfecter dan tijdens deze intens zwarte nachten met sterrenhemels van Zuid-Utah wordt het leven niet. Dit alles gezegd hebbende begrijp je natuurlijk wel: vergeet vooral je spaarpot niet. Maar oh boy, wat is dat het waard!

La Granja Farmhouse, Ibiza

La Granja Farmhouse, Ibiza

Ja ja, daar zijn we weer met ons Ibiza. Maar sorry… want: LA GRANJA. Ooit iets perfecters gezien? Het 200 jaar oude farmhouse midden in de bossen in het binnenland van Ibiza werd vorig jaar nieuw leven ingeblazen. Eigenaar Andy heeft hier met heel veel passie een ecologisch biodynamische boerderij ontwikkeld, compleet met varken en paard. Het regenwater wordt hier opgevangen en er groeien wel 30 verschillende soorten groentes en fruit in de moestuin. En dit is pas het begin. Net als je je afvraagt: rijd ik goed? kom je bij een groot hek aan. Dat gaat pas open nadat je hebt aangebeld en verteld waar je voor komt. Vervolgens rijd je over een eeuwigdurende oprijlaan door nog meer bos en plotseling zie je het voor je opdoemen: Het prachtige farmhouse van La Granja. Het hotel heeft slechts 5 stijlvolle, comfortabele suites (sommige zelfs met open haard) en 1 apart guesthouse, allen uiterst prettig sereen ingericht. De authentieke ‘Ibicenco’ architectuur met kleine raampjes, hoge gekalkte muren en donkere houten balken aan het plafond is hier behouden gebleven. De inrichting is simplistisch, bijna sober en naar eigen zeggen imperfect (wat dan wel weer op een perfecte manier is uitgevoerd) in vrijwel enkel natuurlijke materialen. Leisteen op de vloer, grof gekalkte muren in diep blauw/grijs of een aardetint, verweerde houten krukjes en geborsteld stalen lampenkappen. Op de bedden ligt oversized linnen beddengoed, tone-in-tone met de kleden op de vloer, wat het totaal een erg rijk gevoel geeft. Verder gaat het feest door bij het al even stijlvolle zwembad, de yoga in de ochtend, het -uiteraard- biodynamische restaurant, de exclusieve feestjes op vrijdagavond en de unieke workshops over de biodynamische agricultuur. Aan de buitenbar onder de pinetree spant het grote genieten de kroon als je al nippend aan je goddelijke cocktail (OMG die spicy mango one!) uitkijkt over de baai van Sant Antoni tijdens sunset time. Dit moet bedoeld zijn toen het woord ‘Paradise’ uitgevonden werd.

Scarabeo Camp, Marokko

Scarabeo Camp, Marokko

Het betere ontpluggen begint bij één of twee nachten in de prachtige Stone Desert glamping van Scarabeo Camp. Rijd na aankomt op het vliegveld van Marrakech ongeveer drie kwartier de Agafay’s Stone Desert in tot er uit het niets een wit tentenkamp opdoemt. Geen fata morgana maar een logeeradres dat veel wegheeft van een filmset: zo chique en tijdloos ingericht dat je ieder moment een jonge in het wit gehulde Ingrid Bergman verwacht. Serene Scandinavische klasse in de mix met het traditionele Marokko van de rondreizende Berbers en het oude Afrika van David Livingstone. Neutrale kleuren aangevuld met Beni Ouarain kleden, Marokkaanse accessoires en vintage vondsten met wereldse referenties zoals atlassen, wereldbollen, verrekijkers en bordspellen in reisformaat. Het gaat bij Scarabeo Camp om het Grote Ontspannen: boek mee en nestel je in één van de vele comfortabele zithoeken met het weidse niks van de woestijn om je heen, en met niets dan langzaam klapperend tentdoek op de achtergrond. Tot het tijd is om je door een met kaarsen verlicht pad naar de sprookjesachtige restauranttent te begeven. Daar staan de tafels vol met kleine Marokkaanse gerechten: falafel, geroosterde bloemkool, zoete pompoenpuree, gestoofde venkel en peer, kalkoenspiesjes en meer, alles even aantrekkelijk, alles even overheerlijk. Een potje pétanque bij het kampvuur onder de sterrenhemel – nergens zo indrukwekkend als in de woestijn – maakt de avond af. Verblijven bij het Stone Desert Camp van Camp Scarabeo kan van half september tot en met half juni, daarna wordt het te warm. Al heeft eigenaar Vincent ook daar wat op gevonden: sinds de zomer van 2016 runt hij een tweede locatie aan de Atlantische Oceaan tussen Agadir en Essaouira, het Coast Camp, waar je tijdens de zomermaanden terecht kunt.

D'une ile, Frankrijk

D'une ile, Frankrijk

Ou lala… Tja, d’une ile is een sprookje op zich…

Zo’n anderhalf uur van Parijs vandaan ligt midden in het Franse gebied ‘La Perche’ op een open plek in de bossen een klein houthakkersdorpje uit de 16de eeuw. Een aantal jaar geleden hebben het Nederlandse stel Michel en zijn vrouw Sophie dit dorpje omgetoverd tot een magisch, charmant, maar hedendaags paradijsje. Zodra je het terrein op rijdt ben je -gegarandeerd- verkocht, maar er zijn hier meer verrassingen. Alle 9 kamers zijn door styliste Sophie ieder op een unieke wijze en met heel veel liefde ingericht.

Door verfijnde Franse brocante te combineren met vintage design en hier en daar een pittig modern design item van (vooral Nederlandse) hedendaagse ontwerpers toe te voegen, wordt de inrichting een erg knap geheel. Wat het af maakt is haar finesse in details. Maar doe vooral Michel niet te kort. Hij serveert met veel flamboyance iedere avond heerlijke pure, boerse gerechten met goddelijke locale wijnen. De uitspraak ‘als een god in Frankrijk’ zou hier zo bedacht kunnen zijn. Maar goed, genoeg gezwijmeld, we schreven hier namelijk al eerder over, dus lees HIER vooral even door.

O! En klik vooral ook even door naar Chateau de Dirac, een andere Franse droom.

Vipp Hotel Kopenhagen

Vipp Hotel Kopenhagen

Helemaal hartstikke vers van de nutuurhotelpers: het VIPP Hotel net buiten het Deense Kopenhagen. VIPP ja, van de prullenbakken (onder andere, al is vuilnis wel het laatste waar je het label mee associeert na het zien van dit pareltje in de Deense bossen. VIPP heeft al een aantal logeerlofts in de stad, maar opende half oktober 2017 ook een ‘shelter’ in de bossen, ruim een half uur rijden van de stad. Een logeeradres dat, zodra jij incheckt, vol zit.

Hotel for one, of voor twee eigenlijk, te midden van de het weidse niets met alleen bomen, een meer en de fluitende vogels om je heen, ingericht in het bekende Scandinavische stijltje waar een mensen thuis alleen van dromen kan, hoewel wel in de 2018 versie: weg met al het wit; zwart is het nieuwe wit. Een nachtje hier kost je 100-,- euro. Plaatjes kijken mag ook.