5 juli 2021, door Anne Abendroth

Weekendtips: 24 t/m 25 juli 2021

5 juli 2021, door Anne Abendroth

Weekendtips: 24 t/m 25 juli 2021

Het weekend is altijd welkom. Helemaal nu de horeca weer open is en je een terrasje pakken kunt. Kleed je op het weer, paraplu in de hand just to be sure en het is borreltijd! Bankhangen mag, wandelen kan, tuinieren, spelletjes, tafelen, terrasje pakken, alles. Wat je wilt. Fles wijn erbij en op zoek naar de juiste balans tussen helemaal niks hoeven, maar toch het gevoel hebben dat je wel 'iets' gedaan hebt. Dat 'iets' moet leuk zijn, niet teveel gedoe en vooral niet teveel inspanning want hé, het is tenslotte weekend. Maar een beetje uitpakken vinden we heus niet erg.

Steeds vaker komen de verzoekjes: 'Bart, heb jij nog een leuke tip voor aankomend weekend?' Zo geschiedde: een wekelijks up to date artikel met de leukste tips voor in heel Nederland en Amsterdam.

Kamperen

Kamperen

Al zo vaak gezegd, al zo vaak beloofd: kamperen kun je leren. We beginnen off grid, zoals in een Afrikaanse droom, maar dan op eigen bodem (enne: alle door ons genoemde campings hebben te allen tijde luxe logeeropties met echte bedden enzo, so you know), en als je enkel één nachtje gaat is kamperen verre van surviven:

Wat dacht je van in the middle of nowhere? Op een fantastische plek in het bos vind je een bostuin waar je kunt eten, slapen én natuurlijk uitrusten. Pop-up Terra Wolde.

Of vers van de pers: pop-up camping Hemels in het Brabantse land (pal naast een plas en te leuk speelparadijs voor de kids)

Festivalstijl kamperen? Tuurlijk, ook dat kan! En last but not least: de kidsproof campings + horeca in Nederland. Waar zit je gebakken én heb jij het ook naar je zin? Hier. Ver hoef je niet te gaan: dit vinden we de allerleukste campings, gewoon in Nederland.

Hendrick's Gin Nationale Komkommerspelen

Hendrick's Gin Nationale Komkommerspelen

Komkommertijd, een haat-liefde verhouding hebben we met die term. Het betekent saai, geen spannende nieuwe nieuwtjes, maar ook -mits je het goed hebt gepland- vakantie! Al geldt het eerste niet voor alles en iedereen. De mensen achter Hendrick’s Gin dachten, geheel baanbrekend, juist díe periode te kiezen om flink uit te pakken. Et voila: de Nationale Komkommerspelen.

Hendrick’s Gin brengt op 23 & 24 juli de Nationale Komkommerspelen naar Nederland. Uiteraard met pop-up bar. Maar zo nieuw zijn die kommerkommerspelen helemaal niet: eeuwenlang waren de Komkommerspelen een geheime traditie die enkel beoefend werd binnen de ommuring van het Gin Palace van Hendrick’s Gin, Schotland. Let op: voor de spelen is geen training nodig. Want wat de proeven precies zijn, ontdek je pas als het fluitsignaal geklonken heeft. Wie als kampioen uit de bus komt viert deze victorie met een overnachting in Hotel Pulitzer Amsterdam inclusief diner in Jansz. en cocktails in Pulitzer’s Bar. Inschrijven? Doe je hier!

schrijf mee

schrijf mee

Juli = rummaand – en dat zijn toch wel de beste maanden, toch? Kies een goede rumbar of loop even langs je lokale slijter en ga zelf aan de slag met deze cocktaillijst met lekkers van BACARDÍ (’s werelds meest bekroonde rum, dus die cocktails komen helemaal goed). Favoriet hier is de Skinny Colada met de spiced rum, limoen- en ananassap en kokoswater. Laat de Caribbean fiesta maar beginnen! En vier maandag 19 juli natuurlijk met een lekkere Daquiri, want het is Daquiridag!

Walks. Al kan het nóg gemakkelijker: boek vooral een van de vele stadswandelingen met lekkers to go (er zijn walks in elke stad van het land!). Je maakt dan voor een x bedrag een x aantal stops en je route is, lekker makkelijk, voor je uitgestippeld. Van de gebaande paden wijken mag, een stop missen is dikke vette zonde. Check hier de lijst: stadswandelingen met lekkers

Box Sociaal gaat aan boord op het Veronicaschip: van family feasting, naar party food en epic brunches, het komt allemaal voorbij wanneer Sammie Sangria en Box Sociaal het samen aan gaan op Box Sociaal’s Sunday’s op het Veronicaschip. De Amuse Cruise, zoals de ‘tocht’ ook wel heet, brengt je op een culinaire reis naar Catalonië, Venetië, Amalfi en via Tanger weer terug naar huis.

Artis is terug met de Zomeravonden – Vanaf vrijdag 9 juli tot en met zondag 5 september brengt Artis de Zomeravonden terug. Een dag vol familieplezier. Picknickmand mee, trek het kleed uit de kast en haal een drankje uit de koelkast en je bent ready to go! Koop hier je tickets.

Tafelen bij Pop-up Sterk Water op Fort Giessen – Jaja je hoort het goed. Eerder schreven we over dineren bij pop-up Sterk Water in de tuinen van het Muiderslot. Maar vanaf 8 juli zijn ze te vinden op Fort Giessen. Koop hier je tickets.

Hof van Eden – Michelin sterrenchefs Erik van Loo, Fred Mustert, Thijs Meliefste, André Gerrits, Mike Cornelissen en Peter Gast koken 3 weekenden de sterren van de hemel in het tot Hof van Eden omgetoverde vernieuwde Eden Hotel. Op 9 dagen in juli kan je genieten van een unieke culinaire belevenis. En dat wil je niet missen lieve mensen.

Terrasje pakken – de fijnste terrasplekken in Nederland: heerlijk buiten, in de zon en weer een keer niet op je eigen balkon.

Rijksstudio – geen rij en geen irritante toeristen: via Rijksstudio kan je veel van de kunstwerken gewoon thuis kijken. Je kunt ook andermans verzamelingen inzien en je favorieten opslaan – soort van pinterest, maar dan met Van Gogh, Rembrandt en Vermeer. Rijksstudio

BuitenBorrels en barbecueën!

BuitenBorrels en barbecueën!

Altijd en eeuwig de allerbeste weekendtip out there zodra de zon zich ook maar een beetje laat zien: snor vrienden op, een barbecue, lekkers om te eten en te drinken (check hier onze barbecue zomerchecklist) en vergeet ook de lekkerste en/of betaalbare zomerwijnen (over onze favoriete zomerwijnen lees je hier, en een lijstje met wijnen onder de 10 euro hebben we ook!) én frisse zomerbieren of alcoholvrije bieren niet!). Alles op orde? Mis! Want als er één ding niet mag ontbreken in je tas/ tuin of vakantiekoffer deze zomer, dan is het de nieuwe Sonos Roam wel, een good looking super easy draagbare speaker waaruit het geluid komt dat je van Sonos mag verwachten. Lichter, kleiner, knapper en vooral beter dan any speaker die we tot nu toe op ons vizier hadden. Graag gedaan hoor, deze tip. En laat die zomerweekenden nu maar komen. Sonos Roam

De leukste wandelingen en wat te doen

De leukste wandelingen en wat te doen

Geocache, de grootste schattenjacht ter wereld – wie de Geocache app nog niet gedownload heeft, moet dat toch wel echt heel snel gaan doen. Overal in Nederland (en de rest van de wereld trouwens) zijn kleine schatten verstopt. Schatten gebruiken we hier vrij liberaal (een pot met goud hebben we nog nooit gevonden), maar dat is ook niet het idee. De Geocache community heeft her en der kleine tupperware, fotoroldoosjes en waterdichte kokers verstopt die je met behulp van de app vinden kunt. Kwestie van inzoomen waar je bent en je ziet (ongeveer) waar wat ligt. Leuk voor de koters, maar het maakt een wandeling voor de grown-ups ook een stuk spannender. Geocache.

Wandelingen in de natuur mét koffie to go Slecht weer bestaat niet, alleen slechte voorbereiding. Zo gaat een bekend Scandinavisch gezegde en daar zijn we het helemaal mee eens. Een kant en klaar lijstje met mooie natuurplekjes mét koffie to-go in de buurt. Weer of geen weer.

Walking picknick NeighbourFood Route Amsterdam – Bij het all-inclusive ticket betaal je van te voren voor het eten en drinken. De deelnemende horeca-zaken weten dan zeker dat je komt en bereiden speciaal voor jou en de partner/vriend(in)/familie heerlijke gerechten en drankjes. Bij het single ticket bepaal je ter plekke wat je wilt eten of drinken en reken je meteen af. En de kids, die kunnen ook gezellig mee. Speciaal voor hen is er een kinderroute met leuke speeltuinen op de route.

Culinaire 4 Mijl – Wandelen, eten, drinken, een quiz maken en ook nog onze lokale toppers steunen: need we say more. Elk weekend is er een Culinaire 4 Mijl in verschillende steden. Inschrijven kan per twee shift. Voor de liefhebbers is er ook een frituurloop. Culinaire 4 Mijl

Wil je nog meer wandelingen? Ok, ok, alsjeblieft dan

Amsterdam

Amsterdam

De CuliWalk Zuidoost (Amsterdam) – We hebben de afgelopen tijd zat stadswandelingen en happen-en-stappen-tours gedaan en we zijn er nog lang niet moe van. Fijn dus, dat er dit voorjaar weer een heerlijke tocht bijkomt: De CuliWalk Zuidoost. Dit keer niet in de Pijp of de binnenstad, maar door bruisend Zuidoost. Je gaat langs maar liefst zes tot tien (je kunt natuurlijk een beetje zelf kiezen) enthousiaste horeca- en culturele adressen en leert over en proeft van, de verschillende keukens.

Clubwalk – Jajaja, eindelijk komt er een wandeling langs vijf verschillende Amsterdamse clubs om de clubs te supporten. De Clubwalk begint bij de Supperclub en eindigt bij Disco Dolly en duurt zo’n 1,5 tot 2 uur. Bij elke club maak je een korte wandeling over de dansvloer, terwijl je geniet van lekkere deuntjes. En als je weer vertrekt, krijg je een heuse cocktail to-go. Oh en bij twee van de vijf clubs krijg je ook nog een lekkere bite. Koop hier je tickets.

Oysters & Champagne bij The Butcher Social Club – Oesters slurpen en sippen aan een lekkere vino is niet verkeerd. Integendeel. Zondag 11 juli lanceert THE BUTCHER Social Club zijn eerste editie van Oysters & Champagne in samenwerking met Ruinart. Verstopt op de A’DAM toren vind je Forbidden Garden. Deze stek wordt om de twee weken omgetoverd tot een lekkere weekend spot waar je kunt genieten van oesters en champagne.

Picknicken met TOZI – TOZI lanceert de TOZI picknick met vijf heerlijke Italiaanse gerechten met seizoensproducten gemaakt door chef-kok Luca de Santis. De gerechten zijn perfect om te delen (2 personen).

Tijd voor een staycation – En wel bij deze toppers.

"

Het komt nu toch wel heel dichtbij – we kunnen weer snel ergens heen! Voor je dosis hotelinspo over de hele wereld hebben we hier toch een mooi lijstje om bij weg te dromen.

"

Nederland

Nederland

De tuinklussen van Mama Bart – Wil je tips over onkruid wieden (en wat kun je er daarna mee?), aardappels poten en je moestuin bijhouden, dan moet je even hier klikken.

Bestellen, bestellen, bestellen – regent het? Dan maak je het een beetje leuker door wat lekkers te bestellen. Schijnt de zon? Dan ga je natuurlijk geen tijd verspillen in de keuken en bestel je ook, zo vanuit je tuinstoel. Waar dan? Hier dan.

Buizen – deze week kijken we naar Barts Buis. Ons eigenste video-platform waar we door middel van video-casting (something inbetween een video en een podcast) allerlei leuks bespreken. Allerlei leuks op interieur gebied, for that matter.

Bart Biert – en Bart biert het liefst met bier van deze Nederlandse brouwerijen.

"

Staycations zijn de ideale oplossing als je toe bent aan rust en een change of scenery. De Nederland versie, graag gedaan. Even lekker in de natuur, kan ook. Of doe een eilandhop naar Texel!

"

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Handig toch, die weekendtips van Bart? Zijn het er eigenlijk nooit genoeg en wil je nóg meer inspiratie, things to do en goede ideeën voor het weekend (en de rest van de week)? Daar hebben we natuurlijk ook wat voor, namelijk de Barts Boekje Nieuwsbrief. Geen eindeloos gespam, daar hebben we zelf ook een hekel aan. Gewoon één keer in een week een mail met tips voor je vakantie (of juist een staycation), voor je interieur, landen waar je meteen heen wilt als het weer kan, de mooiste boomhutten, de lekkerste koffie, tips voor je kroost en ga zo maar door. Veel goede ideeën in een kleine mail – makkelijker kunnen we het niet maken, maar leuker zeker wel.

Schrijf je hier in.