10 mei 2021, door Sanne Carbaat

Weekendtips: 13 mei t/m 16 mei 2021

10 mei 2021, door Sanne Carbaat

Weekendtips: 13 mei t/m 16 mei 2021

Come rain, come shine, het weekend is altijd welkom. Helemaal nu je je balkon weer eens af mag en een terrasje pakken kunt. Kleed je op het weer, paraplu in de hand just to be sure en het is borreltijd! Geen laptop, geen deadlines, niks dus. Bankhangen mag, wandelen kan, tuinieren, spelletjes, terrasje pakken, alles. Wat je wilt. Fles wijn erbij en op zoek naar de juiste balans tussen helemaal niks hoeven, maar toch het gevoel hebben dat je wel 'iets' gedaan hebt. Dat 'iets' moet leuk zijn, niet teveel gedoe en vooral niet teveel inspanning want hé, het is tenslotte weekend.

Steeds vaker komen de verzoekjes: 'Bart, heb jij nog een leuke tip voor aankomend weekend?' Zo geschiedde: een wekelijks up to date artikel met de leukste tips voor in heel Nederland en Amsterdam.

schrijf mee

schrijf mee

de Rollende keukens (Westergas Amsterdam): een mobiel food festijn voor alle smulpapen. De tot eettent verbouwde campers, dubbeldekkers, busjes en meer serveren pizza’s, verse soepen, verfijnde visgerechten, smoothies en veel meer lekkers tijdens het Hemelvaartsweekend.

Tulpen plukken bij Annemieke’s pluktuin in Hillegom: Het Keukenhof mag dan nog wel potdicht zitten, maar bij Annemieke’s pluktuin waan je je in een mini versie van het Keukenhof. En kun je zelf tulpen plukken om mee naar huis te nemen.

Kamperen: camping season is on! De behoefte aan rust en natuur wordt steeds groter en wat is er nou fijner dan je even terug trekken in de natuur. U snapt. Hier een lijst om je op weg te helpen.

 

 

Keramieke spulletjes maken – je kunt nu zelf aan de slag als pottenbakker! Het Amsterdamse Pansy heeft een DIY kit gemaakt waar je je eigen creaties boetseert en schildert. Ophalen mag, bestellen kan ook.

Rijksstudio – geen rij en geen irritante toeristen: via Rijksstudio kan je veel van de kunstwerken gewoon thuis kijken. Je kunt ook andermans verzamelingen inzien en je favorieten opslaan – soort van pinterest, maar dan met Van Gogh, Rembrandt en Vermeer. Rijksstudio

Terrasje pakken – de fijnste terrasplekken in Nederland: heerlijk buiten, in de zon en weer een keer niet op je eigen balkon.

Walks. Al kan het nóg gemakkelijker: boek vooral een van de vele stadswandelingen met lekkers to go (er zijn walks in elke stad van het land!). Je maakt dan voor een x bedrag een x aantal stops en je route is, lekker makkelijk, voor je uitgestippeld. Van de gebaande paden wijken mag, een stop missen is dikke vette zonde. Check hier de lijst: stadswandelingen met lekkers

De leukste wandelingen en wat te doen tijdens

De leukste wandelingen en wat te doen tijdens

Geocache, de grootste schattenjacht ter wereld – wie de Geocache app nog niet gedownload heeft, moet dat toch wel echt heel snel gaan doen. Overal in Nederland (en de rest van de wereld trouwens) zijn kleine schatten verstopt. Schatten gebruiken we hier vrij liberaal (een pot met goud hebben we nog nooit gevonden), maar dat is ook niet het idee. De Geocache community heeft her en der kleine tupperware, fotoroldoosjes en waterdichte kokers verstopt die je met behulp van de app vinden kunt. Kwestie van inzoomen waar je bent en je ziet (ongeveer) waar wat ligt. Leuk voor de koters, maar het maakt een wandeling voor de grown-ups ook een stuk spannender. Geocache.

Wandelingen in de natuur mét koffie to go – Slecht weer bestaat niet, alleen slechte voorbereiding. Zo gaat een bekend Scandinavisch gezegde en daar zijn we het helemaal mee eens. Een kant en klaar lijstje met mooie natuurplekjes mét koffie to-go in de buurt. Weer of geen weer.

Culinaire 4 Mijl – Wandelen, eten, drinken, een quiz maken en ook nog onze lokale toppers steunen: need we say more. Elk weekend is er een Culinaire 4 Mijl in verschillende steden. Inschrijven kan per twee shift. Voor de liefhebbers is er ook een frituurloop. Culinaire 4 Mijl

Wil je nog meer wandelingen? Ok, ok, alsjeblieft dan

Amsterdam

Amsterdam

Walking picknick NeighbourFood Route Amsterdam – Bij het all-inclusive ticket betaal je van te voren voor het eten en drinken. De deelnemende horeca-zaken weten dan zeker dat je komt en bereiden speciaal voor jou en de partner/vriend(in)/familie heerlijke gerechten en drankjes. Bij het single ticket bepaal je ter plekke wat je wilt eten of drinken en reken je meteen af. En de kids, die kunnen ook gezellig mee. Speciaal voor hen is er een kinderroute met leuke speeltuinen op de route.

Clubwalk – Jajaja, eindelijk komt er een wandeling langs vijf verschillende Amsterdamse clubs om de clubs te supporten. De Clubwalk begint bij de Supperclub en eindigt bij Disco Dolly en duurt zo’n 1,5 tot 2 uur. Bij elke club maak je een korte wandeling over de dansvloer, terwijl je geniet van lekkere deuntjes. En als je weer vertrekt, krijg je een heuse cocktail to-go. Oh en bij twee van de vijf clubs krijg je ook nog een lekkere bite. Koop hier je tickets.

Bambino – Lente is hier! Dus haal je een heerlijke easy does it maaltijd bij Bambino mét natuurlijk het witte goud. Check de insta voor meer info.

Breakfast in bed please – er is toch niets meer ontspannen dan een ontbijt in bed? Zeker als iemand anders het haalt bij één van deze fijne plekken. Of maak er een brunch van en ga uitgebreid eggs  benedict eten.

Tijd voor een staycation – en wel bij deze toppers.

"

Het komt nu toch wel heel dichtbij – we kunnen misschien weer snel ergens heen! Voor je dosis hotelinspo over de hele wereld hebben we hier toch een mooi lijstje om bij weg te dromen.

"

Nederland

Nederland

Asperges eten – oeh yes, het aspergeseizoen is er weer! Hier lees je waar je de lekkerste en beste asperges haalt.

De tuinklussen van Mama Bart – Wil je tips over onkruid wieden (en wat kun je er daarna mee?), aardappels poten en je moestuin bijhouden, dan moet je even hier klikken.

Bestellen, bestellen, bestellen – regent het? Dan maak je het een beetje leuker door wat lekkers te bestellen. Schijnt de zon? Dan ga je natuurlijk geen tijd verspillen in de keuken en bestel je ook, zo vanuit je tuinstoel. Waar dan? Hier dan.

Buizen – deze week kijken we de nieuwe BBC serie All Creatures Great and Small, want diertjes en set in Yorkshire, God’s Own Country.

Bart Biert – en Bart biert het liefst met bier van deze Nederlandse brouwerijen.

"

Staycations zijn de ideale oplossing als je toe bent aan rust en een change of scenery. De Nederland versie, graag gedaan. Even lekker in de natuur, kan ook. Of doe een eilandhop naar Texel!

"

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Handig toch, die weekendtips van Bart? Zijn het er eigenlijk nooit genoeg en wil je nóg meer inspiratie, things to do en goede ideeën voor het weekend (en de rest van de week)? Daar hebben we natuurlijk ook wat voor, namelijk de Barts Boekje Nieuwsbrief. Geen eindeloos gespam, daar hebben we zelf ook een hekel aan. Gewoon één keer in een week een mail met tips voor je vakantie (of juist een staycation), voor je interieur, landen waar je meteen heen wilt als het weer kan, de mooiste boomhutten, de lekkerste koffie, tips voor je kroost en ga zo maar door. Veel goede ideeën in een kleine mail – makkelijker kunnen we het niet maken, maar leuker zeker wel.

Schrijf je hier in.