31 augustus 2023, door Nikki Nederhorst

Weekendtips: 29 september t/m 1 oktober 2023 (en meer)

31 augustus 2023, door Nikki Nederhorst

Weekendtips: 29 september t/m 1 oktober 2023 (en meer)

‹De week is te kort, roepen we vaak, en dat geldt al helemaal voor het weekend. Gelukkig is de zomervakantie een stuk langer. Zoveel te doen en alles is leuk. Of ja, als je dit lijstje erbij pakt. Aan ons om de beste tips voor je te verzamelen. Voor op pad met de koters, vrienden of met jezelf. Weekend tips incoming!

 

Niet alleen voor dit weekend verzamelen we tips, maar ook tips voor de weekends to come. Wel zo handig met je agenda leeg houden, tickets bestellen en gewoon die weekendplanning. Kidsproof? Hebben we ook.

 

Happy weekend!

 

The Oh Collective x Patta POP-UP | 23 september t/m 1 oktober | Amsterdam

The Oh Collective x Patta POP-UP | 23 september t/m 1 oktober | Amsterdam

Go go go! Op 23 september tot 1 oktober organiseert The Oh Collective samen met Patta een unieke pop-upervaring. Het thema is ”Van Taboe naar Wellness”. Deze pop-up gaat om het ontdekken van alle facetten van welzijn: van voeding en beweging tot mindfulness en intimiteit. In de pop-up shop je de knapste items – van producten voor in de slaapkamer om het spannender te maken tot voeding en merchandise (t-shirts, sokken) die allemaal vrouwelijkheid vieren. Je wilt het. Verder werkt The Oh Collective tijdens de pop-up samen met partners om lichaam, geest, relaties en intimiteit te verkennen en worden er verschillende workshops gegeven. De pop-up word georganiseerd in de voormalige Patta-winkel aan de Zeedijk, naast de Wallen.

The Oh Collective beschouwt seks naast voeding, relaties, rust, mindfulness en beweging als een van de belangrijke elementen van welzijn. Verwacht daarom geen doorsnee pop-up: de nadruk wordt gelegd op het creëren van unieke ervaringen, het ontstaan van verbindingen en het aanmoedigen van empowerment in hun missie om het taboe rond seks en intimiteit te doorbreken.

Bezoek The Oh Collective x Patta Pop-Up voor meer informatie.

 

Weekend van de Wetenschap bij Move Amsterdam | 7 & 8 oktober | Amsterdam

Weekend van de Wetenschap bij Move Amsterdam | 7 & 8 oktober | Amsterdam

Iedereen heeft het tegenwoordig over kunstmatige intelligentie (AI) maar wat is dat nou eigenlijk? In het kader van jong geleerd is oud gedaan, organiseert Move Amsterdam op 7 & 8 oktober een weekend voor leuke kidsactiviteiten rondom dit onderwerp en een bezoek is gratis!

Heb je je ooit afgevraagd hoe jouw droomauto van de toekomst eruitziet? Of wil je ontdekken hoe je met behulp van deepfake-technologie in je favoriete beroemdheid kan veranderen? Met kunstmatige intelligentie zijn deze en vele andere mogelijkheden binnen handbereik.

Reserveer je (gratis) tickets via deze link

Tentoonstelling Humberto Tan | 23 september tot 17 maart Maastricht

Tentoonstelling Humberto Tan | 23 september tot 17 maart Maastricht

Het fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert van 23 september 2023 tot en met maart 2024 een tentoonstelling van fotograaf en mediapersoonlijkheid Humberto Tan. De tentoonstelling heet ‘Morgen gaat het beter’.

De tentoonstelling presenteert een indrukwekkende selectie van close-up portretten van 100-jarigen en foto’s van hun handen en interieur. Humberto Tan trok drie jaar lang door het hele land om meer dan honderd mensen van honderd jaar en ouder te fotograferen. De fotograaf vroeg ze allemaal vier dezelfde levensvragen over hun geluk, angsten, levenslessen en toekomstdromen. Ook had hij een vraag over gezondheidstip.

 

Het Amsterdamse Winterterras | 23 november tot 10 december Amsterdam

Het Amsterdamse Winterterras | 23 november tot 10 december Amsterdam

Na de succesvolle eerste wintereditie van Het Amsterdamse Terrassen Festival keert deze winter het grootste terras van Amsterdam terug in de Gashouder. Het Amsterdamse Winterterras is een festival met Amsterdamse horecazaken die bij de Amsterdammers niet onbekend zullen zijn. Zo zijn o.a. Brasserie van Dam, BAUT, Café Garçon en YUZU weer van de partij. Van 23 november tot en met 10 december gaat het grote feest weer drie weken lang van start! (van donderdag t/m zondag).

Er werd al veel genoten, geproost en gedanst bij de eerdere winter- en zomeredities en bij het nieuwe Winterterras kan dit gewoon weer. Je kunt de heupjes losgooien bij de Silent Disco en de sterren van de hemel (of niet) zingen bij de geweldige karaoke bar. Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud, je kunt bijvoorbeeld gratis bordspelletjes huren bij het mini terras of je eigen poffertjes bakken bij het poffertjespaleis. En om het feest helemaal compleet te maken komen er genoeg Amsterdams hostingpartijen zoals; Bambu, Boogie, Café Nol, FISSA, FRITS. Happy Feelings, Hitjesgolf, La Bastille, Mimi, Rewind, Tante Roosje en Terug naar Toen. Zien we jullie daar?

Koop hier je tickets!

(BBQ) Oesterfest XL | 1 oktober Amsterdam

(BBQ) Oesterfest XL | 1 oktober Amsterdam

Bar Baut organiseert op zondag 1 oktober een hele leuke dag. Deze dag is het weer tijd voor het klassieke oesterfest. Hier kun je bij zijn voor €35 p.p. Je kunt de hele middag lang oesters slurpen + je ontvangt een welkomstdrankje. Dit oesterfest is van 12:00 tot 16:00.

Voor de echt grote spelers, die niet bang zijn om te pieken. Is de eerste editie georganiseerd van het BBQ (Oester) Fester. Deze is aansluitend op het oesterfest. Dit spektakel is van 18:30 tot laat. Voor €65 (exclusief drank) heb je dus dubbel feest. Oesters én de overheerlijke  BBQ. Durf jij het aan?

Reserveer hier!

 

Dagje weg? Check onze weekend en holiday guide vooral even

Dagje weg? Check onze weekend en holiday guide vooral even

Dagje weg? Waardeloos weer? Geen idee waar te beginnen? In samenwerking met Westfield Mall of the Netherlands maakten we een weekend en holiday gids. Natúúrlijk lees je hierin wat je allemaal wel niet in de Mall kunt doen. Spoiler: veel meer dan je denkt! Zo is er een bios, een té leuke speeltuin met autootjes voor kleintjes, een hele goede versmarkt, een uitpuilende boekshop en nog veel, veel, veeeel meer. Bovendien krijgt deze gids regelmatig een update zodat je ook de actuele events (in de buurt) als eerste te horen krijgt.

Bombay Sapphire x The Hoxton Herengracht - Saw this, made this | Amsterdam

Bombay Sapphire x The Hoxton Herengracht - Saw this, made this | Amsterdam

Het is feest in de Amsterdamse Hoxton in de maand september! Een samenwerking van Bombay Sapphire en The Hoxton zet het hotel op zijn kop: bijzijn is meemaken! Heel september 2023 nemen lokale kunstenaars alle Hoxton hotels in de Europese steden (Amsterdam, Barcelona, Londen, Parijs en Rome) over. Ben je dus in één van de steden, dan is aanschuiven is september een goed idee.

Is The Hoxton natuurlijk al knap an sich, maar als lobbies, ramen en daken worden omgetoverd tot kunstwerken blijven we er helemaal graag plakken. Nu er ook nog eens speciale gin cocktails van Bombay Sapphire op het menu staan gaan we nooit meer naar huis.

Saw This, Made This is de naam van de expositie in het Hoxton Hotel Herengracht a.k.a. de weekendtip die je niet wilt missen in september.

Oesterwandeling | 7 oktober in Maastricht

Oesterwandeling | 7 oktober in Maastricht

De eerste oesterwandeling ging van start in maart 2021 in Amsterdam. Het was een initiatief om lokale restaurants te helpen en bij te staan. Na dat dit eerste evenement een feit was bleef de vraag er nog steeds naar. Nu is het de beurt aan de stad van de goede smaak, Maastricht! Tijdens de eerste editie in Maastricht loop je vanaf de binnenhaven via de Sint Servaasbrug terug naar de binnenstad. Naast natuurlijk de verrukkelijke oesters en het nuttigen van een lekker drankje bestaat de wandeling ook uit leuke feitjes, een oesterquiz en meer vermaak.

Zaterdag 7 oktober wordt er afgetrapt bij Les 3 Seaux in Maastricht, bij de vijf deelnemende restaurants worden twee oesters geserveerd óf één oester met een drankje. De rest van de deelnemende restaurants blijft een verrassing! Je begint met de wandeling tussen 12:00-14:30 uur en eindigt om 17:00 uur bij het laatste restaurant in de binnenstad.

Koop je tickets hier!

 

Puppy brunch | 1 oktober Amsterdam

Puppy brunch | 1 oktober Amsterdam

Wandel op zondag 1 oktober samen met je viervoeter naar Celia Amsterdam voor een speciale Puppy Brunch. Ter ere van dierendag zet je jouw trouwe maatje in het zonnetje met Celia’s pupcakes en puppuccino’s. Geniet zelf ook van luchtige blueberry pancakes, verukkelijke breakfast bagels of de geliefde egg buns. Neem een foto met je ‘furry friend’ en je weekend is compleet. Happy puppy, happy baasje.

Reserveer je plek nu via celiaamsterdam.com

Dieren maken niet alleen je werkplek gezellig, ze kunnen ook stress verlagen en productiviteit een boost geven. Bij Kimpton De Witt begrijpen ze dit maar al te goed, en om deze reden zijn ook dieren het gehele jaar welkom, zolang ze door de voordeur passen. Of je nu gaat dineren in Celia of de avond afsluit met een cocktail in Super Lyan, jouw viervoeter mag mee.

 

Pregnancy pop-up | 27 september t/m 1 oktober Amsterdam

Pregnancy pop-up | 27 september t/m 1 oktober Amsterdam

Atelier Melon zorgt ervoor dat vrouwen tijdens hun zwangerschap het gevoel voor stijl kunnen behouden. Ze maken high quality zwangerschapsjeans, die ook nog eens super comfortabel aanvoelen (klinkt als een droom toch?). Door dit grote succes organiseren ze 27 september tot 1 oktober een pop-up show in de Amsterdamse Pijp met de gehele collectie. Tien procent van de omzet van de pop-up show gaat ook nog eens een keer naar het goede doel, namelijk naar het Birth Project van Stichting MommaLuv. Hierdoor zit jouw nieuwe outfit straks nog lekkerder!

Tentoonstelling Spacefarming | 24 september t/m 23 maart in Eindhoven

Tentoonstelling Spacefarming | 24 september t/m 23 maart in Eindhoven

Vanaf 24 september t/m 23 maart is de tentoonstelling Spacefarming: de toekomst van voedsel te zien in Eindhoven. Deze tentoonstelling is bij het Evoluon, het Spaceship van Next Nature. Deze tweede expo over de toekomst staat in het teken van een nieuwe voedselrevolutie. Met het voedsel van de toekomst is de mens in 2050 in staat om meer dan 10 miljard mensen te voeden met zo min mogelijk schade aan onze planeet. Dat zou volgens de tentoonstelling kunnen lukken!
In een bizarre tentoonstellingsontwerp van koepels zijn verschillende ideeën van wetenschappers, boeren, designers, food startups, filosofen, producenten, ontwerpers en kunstenaars te zien.
Tickets verkrijgbaar via: https://evoluon.com/

Roermond Designer Outlet + kastelenroute

Roermond Designer Outlet + kastelenroute

Veel mensen gaan naar Roermond om de Designer Outlet te bezoeken. Dat is zeker een goede reden, want het is een shopwalhalla met allemaal mooie merken, maar Roermond heeft nog veel meer leuks te bieden. Doe een combi dag: beetje cultuur, beetje shoppen, beetje culinair. Als je er nog een nachtje aan vastplakt, heb je helemaal een mooi weekend (of ga doordeweeks, dan is het wat rustiger) te pakken.

Combineer je bezoek aan de Designer Outlet Roermond met een tour rondom de stad en omgeving om alles uit je bezoek te halen. Wij reden de kastelenroute. Waar die je naartoe brengt? Hier lees je hoe wij een dag/weekend Roermond zouden doen.

Buitenbioscoop+eten | 29 en 30 september in Sittard

Buitenbioscoop+eten | 29 en 30 september in Sittard

Restaurant George’s (bekend als fine dining restaurant) en hotel Merici in Sittard, hebben de handen in een geslagen op 29 en 30 september. Ze willen een Mediterraanse diner organiseren met een buitenbioscoop. Mega leuk als je het ons vraagt! Het evenement wordt gehouden in de geheimen tuinen midden in het centrum van Sittard: Jardin D’Isabelle. Een super romantische date of een hele gezellige avond uit met familie/vrienden zou perfect zijn bij deze locatie. Een kaartje, inclusief all-in diner, kost 86.50 euro per persoon.

Roosendaals Bockbierfestival | 7 oktober

Roosendaals Bockbierfestival | 7 oktober

Het Roosendaals Biergilde organiseert op zaterdag 7 oktober het Bockbierfestival. Dit evenement vind (voor de twintigste keer) plaats op de markt, Bloemenmarkt en in de Molenstraat in Roosendaal! Vanaf 14.00 uur openen negen cafés hun deuren voor festival. Dit leuke evenement biedt meer dan wel 50 bockbieren aan (gaaf he?). En is daarmee ook gelijk een van de grotere van Nederland.

Muntjes op het festival kosten 3 euro per stuk en een  proefglas met een festival boekje kosten 8 euro. Je kunt aan de bar met de festival muntjes betalen!

Tickets zijn te koop via https://www.roosendaalsbockbierfestival.nl/.

Vijf verborgen parels in Rotterdam

Vijf verborgen parels in Rotterdam

De zomervakantie zit erop en Rotterdammers gaan weer over tot de orde van de dag. Maar wie dat vakantiegevoel zo lang mogelijk vast wil houden, kan op ontdekkingstocht gaan in eigen stad. Want Rotterdam heeft een hoop te bieden voor wie weet waar je moet kijken. We hebben er een paar voor jullie op een rijtje gezet!

 1. Krozant: Deze zomer opende een croissanterie met mega verse lekkernijen, op een verborgen plekje midden in het Groot Handelsgebouw aan het stationsplein.
 2. The Rooftop: Op het hoogste puntje van ook het Groot Handelsgebouw biedt sinds kort speelplezier voor jong en oud.
 3. Vessel 11: Voormalig vuurtoren-boot is nu een Britse gastro-pub en hottub aanmeer-plaats ineen. Het schip werd in 1951 in het Britse Dartmouth gebouwd, en deed jarenlang dienst als lichtbaken voor schippers langs de zuidkust van Wales.
 4. Bitter: Een evenementenlocatie op een wel heel ongewoon plekje. Deze multifunctionele locatie is gevestigd in een oud bordeel en ligt midden in havengenied M4H. 
 5. Black smoke: Een barbecue restaurant en UNESCO werelderfgoed ineen. In de voormalige bedrijfsbrandweerkazerne van de Van Nellefabriek kun je terecht voor al je BBQ favorieten.

Cocktailbar Dorstig in Venlo | Noord Limburg

Cocktailbar Dorstig in Venlo | Noord Limburg

Zeg je weekend, zeg je: tijd voor een borrel. Beter nog: een cocktail. Het liefst op een plek die alle boxen aantikt en guess what: dat is bij cocktailbar Dorstig. Op het meest knusse plein (vinden wij dan hé, onbevooroordeeld als we zijn) van Venlo omringt door monumentale panden ligt daar – in een oase van roze en jungle – deze dijk van een cocktailbar. Perfect voor Indian summer nights die wat ons betreft eindeloos mogen duren. Bestel een cocktail, bestel een hap en voilà: beter wordt het niet.

Lees meer over cocktailbar Dorstig: https://www.bartsboekje.com/tikibar-dorstig/

Fashion for Good Museum | Knowing Cotton Otherwise

Fashion for Good Museum | Knowing Cotton Otherwise

Het Fashion for Good Museum heeft heel wat spannende evenementen in petto rondom de tentoonstelling Knowing Cotton Otherwise. Katoen in inmiddels één van de meest gebruikte stoffen, maar weten we eigenlijk genoeg over deze stof?

 • Zaterdag 9 september – Salon Talks: Mode in Verzet. Hoe is en werd mode als tool voor verzet gebruik op zowel globale schaal, als in lokale bevolkingsgroepen? Tijdens de panel talks zul je hier met experts over discussiëren. Dit zijn onder andere creatief directeur van XHOSA Giorgio Toppin, educator Naomi Nagtegaal en mode-ontwerper en onderzoeker Denzel Veerkamp. 
 • Vrijdag 29 september – Finissage. Als klap op de vuurpeil sluit de tentoonstelling “Knowing Cotton Otherwise” af sluiten af met de Finissage. Verwacht muzikale en dans performances, mode, muziek en uiteraard heerlijke happen en dranken.

Fotocredits: Elzo Bouman

Kanotochten | september 2023 in Roermond, Midden-Limburg

Kanotochten | september 2023 in Roermond, Midden-Limburg

Dat Roermond veel te bieden heeft (zoals een designer outlet en heerlijke restaurants), dat wisten we al. Ook de stad – en het gebied eromheen – staat bekend als ‘garant voor waterpret’, ook. Maar nu, in de hele maand september, kun je avonturen beleven op het water (hoe leuk). Via twee verschillende routes ontdek je in +- 2 uur tijd Roermond en omgeving vanuit een kano. De starttijden zijn om 10.00 of 14.00 uur, en bij de huurprijs (25 euro per persoon) zitten alle materialen inbegrepen. Limburg en bourgondisch genieten zijn nog altijd een goede match, dus je kunt ook gaan voor het ‘viking arrangement’. Dat houdt in dat je vaart én een lunch krijgt, ha. Het betere werk.

Reserveren is nodig en kan via deze site: www.schurenhof.nl/kanoverhuur

24 uur Hanze in negen verschillende Hanzesteden - 14 okt 2023

24 uur Hanze in negen verschillende Hanzesteden - 14 okt 2023

Op 14 oktober is het 24 uur lang feest in  negen Hanzesteden in het Oosten van het land (en de dagen eromheen natuurlijk ook een beetje): 24 uur Hanze. Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle, Hattem, Hasselt, Kampen, Elburg en Harderwijk hangen alle negen de slingers uit! Heel bijzonder is de boot die langs (bijna) alle negen Hanzesteden gaat! Er wordt een Hanzelied gezongen met artiesten uit de verschillende steden en er komt een collectief kunstwerk.

Op of rond 14 oktober zijn de musea ook 24 uur geopend (eenmalig, dus krijg je kans voor een midnight museumbezoek – weer eens wat anders dan de kroeg) en dus anders leuks: Hanze bedtimestories, een marathon molendraaien en nightpainting.

24 uur Hanze

ss Rotterdam | Herfstvakantie met de kids

ss Rotterdam | Herfstvakantie met de kids

Even een dag, nacht of weekend op pad met de kids, dan is het ss Rotterdam top! Aan entertainment hebben ze hier geen gebrek en al helemaal in het weekend is er genoeg te doen!
Tijdens een rondleiding krijg je alle hoeken van het schip te zien en vaar je mee back in the days naar New York. Uitwaaien op het dek, dineren bij de Club Room, het Lido Grill of een uitgebreide wijnproeverij in de Ocean Wine Bar. Het is niet alleen een icoon in de Rotterdamse haven, maar ook dé plek met allerlei entertainment voor alle leeftijden (zeker voor de kids). Van escape rooms, liveoptredens en bingoavonden tot het behalen van je kapiteinsdiploma – hoe leuk. In de maand oktober hebben ze elke woensdag en zaterdag (13:30 tot 16:30) knutselmiddagen voor de kids en op vrijdag- en zaterdagavond is er livemuziek (Jazz, soul, klassieke deuntjes) in de Captains lounge.

Nog geen plannen met de herfstvakantie? Dan weet je nu wat je te doen staat, dus haal dat matrozenpak maar uit de kast!

ss Rotterdam

ADE - 19 okt tot 22 okt

ADE - 19 okt tot 22 okt

Bye bye festivalseizoen… Maar hey, dat betekent dat het bijna tijd is voor het Amsterdam Dance Event. Nog geen planning gemaakt en wel zin in een groot feest? Dan raden we sowieso DGTL in de NDSM-loods aan. Dit jaar organiseert DGTL van 19 t/m 22 oktober vier dagen lang zes shows. Welke shows dat dan zijn?

 • Donderdag 19 oktober (21:00 uur – 05:00 uur):  met Bicep, Dixon, Stephan Bodzin. Tickets
 • Vrijdag 20 oktober (18:00 uur – 21:30 uur): Röyksopp LIVE + support. Tickets
 • Vrijdag 20 oktober (23:00 uur – 07:00 uur): House Of Love by Folamour Tickets
 • Zaterdag 21 oktober (12:00 uur – 22:00 uur): We Still Believe by The Blessed Madonna Tickets
 • Zaterdag 21 oktober (23:30 uur – 07:00 uur): Dax J, Paula Temple, SPFDJ and many more Tickets
 • Zondag 22 oktober (12:00 uur – 23:00 uur): Gou Talk with Peggy Gou  [SOLD OUT]
"

Het ijsjesseizoen is weer aangebroken! Slenteren naar een ijssalon in de buurt om vervolgens niet te kunnen kiezen welke smaken je nou moet nemen (bijna alsof je leven ervan afhangt). Het mag en kan weer! Check welke ijssalons er bij jou in de buurt zijn of waar je voor om wilt lopen! En voor de Amsterdammers hebben we ook nog deze goeie ijslijst. Dat ijsje halen moet wel goed komen.

"

High-end dinner aan de Prinsengracht in Amsterdam | Op 10 oktober 2023

High-end dinner aan de Prinsengracht in Amsterdam | Op 10 oktober 2023

Echt even uitpakken? Je moet er iets voor neerleggen (325 euro om precies te zijn), maar dan heb je ook wat. Wat je dan precies hebt? Niets minder dan een 5-gangen diner van Eat2Gather en chefs Erik en Julien van Loo. Het Rotterdamse restaurant Parkheuvel** verruilt deze avond de Euromast voor de Westertoren en hun uitzicht over de Maas in Rotterdam voor de Prinsengracht in Amsterdam. Bijzijn is meemaken op 10 oktober in de kookstudio & tastingrooms van Eat2Gather voor een culinaire topavond. Reserveer jouw plek via de volgende link PARKHEUVEL – Restaurant.

Nieuwe tentoonstelling in Museum Arnhem

Nieuwe tentoonstelling in Museum Arnhem

Vanaf 3 juni zal er een nieuwe tentoonstelling te zien zijn in Museum Arnhem. De tentoonstelling Tussen grenzen biedt verschillende perspectieven op hedendaagse migratie. Het museum nodigt bezoekers uit om zich te verdiepen in persoonlijke verhalen over migratie. Dit zijn verhalen van beeldend kunstenaars, ontwerpers én het publiek zelf. Hierbij staat de ervaring van migratie, herkenning en inleving centraal. Tussen grenzen is van 3 juni tot en met 22 oktober 2023 te zien.

Museum Arnhem

Tentoonstelling geen woorden maar draden in Wereldmuseum

Tentoonstelling geen woorden maar draden in Wereldmuseum

Vanaf 8 juni is de nieuwe tentoonstelling Geen woorden maar draden te zien in het Wereldmuseum in Rotterdam. In deze tentoonstelling staat het borduurwerk centraal, de veelzijdige betekenis van borduren als versiering, als culturele expressie, als document van een verhaal, als uiting van groepsidentiteit en individuele identiteit. Misschien komt borduurwerk een beetje uit de lucht vallen voor je, maar de tentoonstelling speelt eigenlijk heel mooi in op de ontwikkeling in onze samenleving de laatste tijd. Steeds meer mensen zijn namelijk bezig met handwerken zoals haken, naaien en breien. De focus ligt steeds meer op slow living en het aandachtiger leven in het hier en nu. Er zijn zo’n 200 borduurwerken te zien die ieder een eigen verhaal hebben. Meer informatie is te vinden op de website en natuurlijk tijdens de tentoonstelling zelf.

Restaurant RIJKS® POP UP (Zuidas in Amsterdam) t/m 15 okt

Restaurant RIJKS® POP UP (Zuidas in Amsterdam) t/m 15 okt

RIJKS® in het Rijksmuseum ondergaat een renovatie en is dus tijdelijk eventjes dicht. Balen. Nee hoor, want eind oktober is ‘ie alweer open en in de tussentijd hebben ze een meer dan leuke vervanger. Deze zomer opent RIJKS® POP UP op de Zuidas in Amsterdam. Dat betekent dat vanaf eind augustus tot half oktober Executive Chef Joris Bijdendijk en chef-koks Friso van Amerongen en Yascha Oosterberg misschien wel voor de laatste keer signature dishes van RIJKS® presenteren. Betekent ook dat je in het pop-up restaurant misschien wel een primeurtje krijgt van wat er in het nieuwe RIJKS® op de kaart komt te staan. De tijdelijke locatie wordt gebruikt om nieuwe producten, combinaties en bereidingswijzen te ontdekken.

Lunchen kun je er van dinsdag tot en met vrijdag vanaf 11.30 uur. Voor het diner ben je van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17.00 uur en vrijdag vanaf 16.00 welkom.

 

RIJKS® POP UP 

Soirées Septembre in Kasteel de Haar

Soirées Septembre in Kasteel de Haar

Een oude traditie komt in het weekend van 29 en 30 september weer tot leven: de septemberdiners van baron en barones Van Zuylen van Nijevelt-de Rothschild. Diners in de stijl van een eeuw geleden, haute cuisine, van een imposante entourage en van de adellijke grandeur. Een unieke kans voor liefhebbers die verwend worden door een culinair hoogstandje en historische entertainment. Vanaf 25 mei kun je deze ervaring boeken. Je moet er wet wat voor neerleggen, een plekje aan een tafel kost €245 per persoon. Voor alle informatie en de geschiedenis achter deze plek, kun je terecht op de site.

Kasteel de Haar

Affordable Art Fair Amsterdam 1 t/m 5 november

Affordable Art Fair Amsterdam 1 t/m 5 november

Het is alweer tijd voor de 17de editie van de Affordable Art Fair van woensdag 1 tot en met zondag 5 november. De Kromhouthal in Amsterdam wordt deze dagen gevuld met het betaalbare werk van kunstenaars van Nederlandse en internationale galeries. Vinden we leuk, want voor iedere smaak, budget en ruimte is er iets leuks te vinden.

Affordable Art Fair Amsterdam

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Handig toch, die weekendtips van Bart? Zijn het er eigenlijk nooit genoeg en wil je nóg meer inspiratie, things to do en goede ideeën voor het weekend (en de rest van de week)? Daar hebben we natuurlijk ook wat voor, namelijk de Barts Boekje Nieuwsbrief. Geen eindeloos gespam, daar hebben we zelf ook een hekel aan. Gewoon één keer in een week een mail met tips voor je vakantie (of juist een staycation), voor je interieur, landen waar je meteen heen wilt nu het weer kan, de mooiste boomhutten, de lekkerste koffie, tips voor je kroost en ga zo maar door. Veel goede ideeën in een kleine mail – makkelijker kunnen we het niet maken, maar leuker zeker wel.

Schrijf je hier in.