23 februari 2021, door Anna Sophie Wellink

Weekendtips: 26 t/m 29 februari 2021

23 februari 2021, door Anna Sophie Wellink

Weekendtips: 26 t/m 29 februari 2021

O how we love the weekend. Scherm dicht, fles wijn open en op zoek naar de juiste balans tussen helemaal niks hoeven maar toch het gevoel hebben dat je wel 'iets' gedaan hebt. Dat 'iets' moet leuk zijn, niet teveel gedoe en vooral niet teveel inspanning want hey, het is tenslotte weekend.

 

Steeds vaker komen de verzoekjes: 'Bart heb jij nog een leuke tip voor aankomend weekend?' Zo geschiede: een wekelijks up to date artikel met de leukste tips voor in heel Nederland en Amsterdam.

schrijf mee

schrijf mee

Lovelee, de avondklok doorhalen. Ok, die avondklok gaat nog wel even duren. Ook dit weekend hebben we ons nog aan een curfew te houden en Lovelee Radio (het leven ingeroepen door nachtclub en poppodium Lovelee) weet er al sinds september alsnog een ‘feestje’ van te maken. Eens een nachtmens, altijd een nachtmens: verschillende dj’s ‘sluiten zichzelf op’ tussen 21:00-4:30 om via de Lovelee website, Facebook of Twitch even de sterren van de hemel te draaien. Makcim b2b Just Peter (VBX), Boris Werner (Caught In A Bubble), Ingi Visions
(Slapfunk) hebben de afgelopen weken al gedraaid bij Lovelee Radio (welke je in the time being terug kan luisteren via Soundcloud). De komende weken zullen Wouter S (Kompai) en Luuk van Dijk (Dark Side Of The Sun) de revue passeren.

 

Online Hertog Jan bierproeverij. Goed nieuws voor de stoere mannen en vrouwen onder ons, want op vrijdag 5 maart om 20.00 uur organiseert de Hertog Jan proeverij een online bierproeverij. Dit keer zijn de Hertog Jan bieren de ster van de online proeverij. En daar hoort natuurlijk een special guest bij! Niemand minder dan oud-eigenaar van het café en oud-brouwer Henk Clevis. Hij zal samen met Willion Kersten en Bram Clevis de proeverij voorzien van leuke verhalen uit de oude doos. Lang verhaal kort: het wordt een gezellige avond met een goed glas bier en borrelhapjes. Bestel hier je pakket.

Cobra Thuis Museum. 
Haal het Cobra Museum gewoon naar je eigen huiskamer. Je kunt een digitale rondleiding maken met één van de conservatoren, maar nog leuker vinden we de doe-het-zelf-thuis-workshops en tekenopdrachten. Ook voor de minies dus. Oh, en in het echte museum kan je moeilijk rondlopen met een bel wijn in je hand, maar thuis kan dat  gewoon. Extra leuk.
Cobra Thuis Museum.

De stadswandeling ‘020. De twee meiden achter destadswandeling020 doen als sinds het begin van de huidige lockdown fijne wandelingen door verschillende steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen – check instagram voor alle deelnemende steden). Tijdens je wandeling ga je langs verschillende horeca en krijg je voor een vaste prijs een hapje en een drankje. Zo steun je de horeca (fijn), haal je met gemak je 10.000 stappen (ook fijn) en heb je een ontzettend gezellige middag (win-win-win dus). Inschrijven kan elke donderdag vanaf 14.00 voor het daaropvolgende week en de plekken gaan heul snel, dus wees er snel bij, want vol is vol.

 

Amsterdam

Amsterdam

Zelf zuurdesem brood maken. Ben jij klaar voor de next step en wil je zelf wel eens zo’n zuurdesembrood bakken? Een lastig werkje hoor, dat wisten we al lang, maar er is hoop: er zijn startersets beschikbaar voor de hobby-thuisbakker en wel van een van onze favoriete supermercados in Amsterdam –  Vendejo de Goudfazant. Sowieso een leuke tip om heen te gaan.

Vers brood. En ander lekkers bij Stadsbakkerij As.

Sunday Brunch. Oeufs & Waffeles bij Libertine op de Noordermarkt.

Rondje 020 op de fiets. Dit zijn de leuke routes.

Thuis uit eten met TOZI. Lekker en fijn, hoef je die keuken even niet schoon te maken. Je kunt kiezen uit de Taste of TOZI, een box gevuld met de seizoensfavorieten, en de TOZI Aperitivo box, perfect voor het borrelmoment. Heerlijk om van het lekkere weer te genieten met een TOZI borrel of diner. Lees hier meer.

Stappen tellen. Lekker aan de wandel met  Ommetje. Hoe je het nog leuker kunt maken is door tijdens een Ommetje wandeling meerdere keren te stoppen voor je dosis koffie to go (met wat lekkers erbij natuurlijk)

"

Staycations zijn de ideale oplossing als je toe bent aan rust en een change of scenery. De Nederland versie en de Amsterdam versie, graag gedaan.

"

Nederland

Nederland

Wandelingen in de natuur mét koffie to go. Een kant en klaar lijstje met mooie natuurplekjes mét koffie to-go in de buurt. Dat wordt genieten met het oh zo lekkere weer.

Cocktail party. Leer hier je inner bartender kennen, lekker en leuk zelf cocktails maken.

Hotel Thuis. Een handjevol manieren waarop hotels ons inspireren en tips die je easy peasy in je eigen huis kunt doorvoeren.

Thuis uit eten. Stiekem gaat dit nooit vervelen. Want het is lekker, praktisch en gewoon fijn.

High tea. Zo gezellig en eigenlijk is het zo geregeld. Lees hier voor de meest lekkere soorten thee en lees hier hoe je er zelf scones, koekjes en cake bij kunt bakken

Netflix tips/ de update? Tuurlijk kijk maar eens hier.

Online wijncursus. Proost mensen! Jezelf blijven ontwikkelen – op welk gebied dan ook – is altijd een goed idee. Zo doe je dat, online wijnproeven.