Italie8 oktober 2017, door Maartje

Verona – City of Colors – 5 x Verona, Italie

Italie, 8 oktober 2017, door Maartje

Verona – City of Colors – 5 x Verona, Italie

De Italiaanse stad Verona stond misschien nog niet op je to do list... Maar daar zou na het lezen van onderstaand verslag zomaar eens verandering in kunnen komen. Verona, vlak bij Lago di Gardia en precies tussen Venetie en Milaan, is namelijk een kleurrijke droom voor iedereen die zowel lekker eten blieft, in een aantrekkelijke bed slapen wil én wie inspiratie zoekt voor in huis. Waarvan acte.

Barts-Boekje- veronia tapijt

Mocht je toevallig wat inspiratie nodig hebben voor je nieuwe huis of omdat je binnenkort - why not? - een B&B gaat openen (stay tuned!): overweeg dan definately een keer Verona. Deze Italiaanse stad staat misschien vooral bekend als de 'City of love' (iets met Romeo & Juliette enzo), maar de 'City of Colors' zou eveneens niet misstaan. Een enkel rondje door de oude binnenstad en je bent verkocht: felgekleurde gevels, middeleeuwse deuren in stylist pastel, authentieke luiken met acht lagen afgebladderde verf... Iedere designlover vergaapt zich hier gegarandeerd. Beloofd.

Barts-Boekje- verona.

En dan hebben we het nog niet over de winkelstraat gehad. Etalages, gevels en collecties met fashion & design zoals alleen de Italianen dat kunnen. Van de nieuwste collectie van Gucci tot de meest authentieke Italiaanse crafts zoals prachtig handgemaakte tapijten (kijk vooral je ogen uit bij Origini Tapeti en/of bij Bottega Artigiana tapete: U ziet, color it is in Verona.

5 x Verona, Italie:

Barts-Boekje- Verona B&B

Slapen: Casa Corvina
Mocht je toch ook een beetje voor de liefde willen gaan (en ergens overnachten moet je toch), dan moet dit de perfecte overnacht-tip zijn: Casa Corvina. Het kleine hotel ligt boven op een eeuwenoude berg in het allermooiste gedeelte van de stad. Je kunt er alleen maar komen door deze berg te 'beklimmen' (heel veel trappen!) maar de effort wordt beloond: vanaf het waanzinnige terras kijk je uit over de gehele binnenstad en de oude rivier. En als je met zo'n uitzicht wakker wordt, dan kan het met die liefde toch niet meer stuk? Nog leuker (of nee, niet perse nog leuker, maar ook heel erg leuk): in Casa Corvina huist een eigen wijnhuis dat wordt gerund door een twee superaardige broers. De mannen brengen je overheerlijke flesje rood met liefde naar dat fantastische terras.

 

Barts-Boekje- verona italie 1

Uitgebreid tafelen: Osteria la Fontaniva
Tussen the Roman Theater en Ponte Pietra (ga je beiden vast en zeker niet missen when in Verona), vind je het overdadige restaurant Osteria La Fontainia. Het restaurant bestaat al ruim 200 jaar en is al net zolang gelieft bij zowel omwonenden als toeristen. Eigenaren Nicola en Marta Tapparini bestieren het restaurant sinds 1984 en slagen er steeds weer in om de meest creatieve, en smakelijke, vlees- en visgerechten op tafel te zetten. Niet missen: de Venetia-Stijl kabeljauw met polenta.

Barts-Boekje- special mr martini

Hapje eten en borrelen: Special Mr. Martini
De coolste van de stad moet Special Mr. Martini zijn: hier zit je tussen de motoren verrassend goed te eten van originele, betaalbare pasta's. Eigenaar Mr. Martini en zijn zoon Nicola hebben beiden een passie voor zowel motoren (oorspronkelijk bouwde Mr Martini motoren in zijn werkplaats, en dat doet hij nog steeds. De keuken is een aanvulling, en een goede) als de Italiaanse keuken en ontvangen iedere gast alsof ze oude vrienden zijn.

Barts-Boekje- verona

Dineren en stappen: Cosi Experience
Voor wie nog door wil: het donkere, drukke, gezellige, kunstzinnige Cosi, een topcombinatie tussen een tikkeltje Italiaanse posh (hoge hakken, rode lippen en kijken en bekeken worden), goed eten en een liefde voor kunst. Je slurpt er van oesters en cocktails terwijl de muziek rustig steeds een beetje harder gaat tot je in een stapavond belandt bent.

x Maud