12 juni 2017, door Maartje

A Beautiful Mess Amsterdam

12 juni 2017, door Maartje

A Beautiful Mess Amsterdam

En nóg een waanzinnige pop-up alert: A Beautiful Mess, een tijdelijk restaurant IN de Bijlmerbajes. Jawel. Tijdelijk en alleen voor de lunch. En dat is niet alleen goed nieuws omdat het een bijzonder inkijkje in de bajes geeft, maar ook omdat je er ongetwijfeld lekker gaat eten dankzij de bemoeienis van een aantal grote Amsterdamse horeca-namen met bewezen diensten Casper Reinders en Samuel Levie, net als het Stedelijk Museum, het Student Hotel en Pakhuis de Zwijger. De een levert koks, de ander bediening. Een derde helpt bij het opleiden van de bedrijfsleiding, er wordt wetenschap uitgeleverd over waar de beste producten in te komen, er wordt kunst uitgeleend - kortom: de geheimen van de chefs en ze delen ze met liefde voor dit bijzondere project.

A Beautiful Mess

A Beautiful Mess

Bijzonder, ja, want naast bovenstaand gejubel, wordt er ook een hoger doel gediend: A Beautiful Mess Amsterdam wordt namelijk op dagelijks niveau gerund door bewoners van het naastgelegen AZC. Er worden gerechten gekookt uit Syrië, Iran, Irak of Eritrea. Werkervaring dus voor asielzoekers. En hopelijk een betaalde baan in het vooruitzicht. Initiatiefnemer Refugee Company nodigt elke week een ander restaurant of bedrijf uit dat op zoek is naar personeel. De vluchtelingen bereidden de lunch onder leiding van een van de horecaondernemers en wie weet ontdekken zij in een van de vluchtelingen een nieuwe collega. Slim.

A Beautiful Mess is open van woensdag tot en met zaterdag geopend tot 18.00 uur. Op vrijdag is het ‘s avonds open voor mezze en een barbecue tot 22.00 uur. Tijdelijk, maar tot wanneer werd ons nog niet helemaal duidelijk. 15 juni gaan ze iig open. Wordt vervolgd!