4 juni 2020, door Imara Milatz

Het leukste pop-up zomerterras van Rotterdam staat weer aan: A La Plancha is back!

4 juni 2020, door Imara Milatz

Het leukste pop-up zomerterras van Rotterdam staat weer aan: A La Plancha is back!

Je kan de man wel van het eiland halen, maar haal het eiland maar eens uit de man... Een beetje lockdown hield de mannen achter het leukste pop-up zomerterras van Rotterdam niet tegen om plannen te maken voor de zomer van 2020. Gelukkig maar, want sun is out en het Rotterdamse Noordereiland, aan de kade van de Maas, staat voor het achtste jaar (er werd in 2019 een jaar overgeslagen) weer in het teken van A La Plancha, hét fishy pop-up restaurant in het leven ingeroepen door drie (voormalige) eilandbewoners. Alleen open als het weer mooi is, en als dat zo is, dan ligt de verse vis er, regelrecht uit de Maas gehengeld, voor je klaar.

A La Plancha

A La Plancha

Na een jaar A La Plancha-pauze vonden de vrienden dat het wel weer eens tijd was om Rotterdam wakker te schudden uit de quarantaine. Want: once een eilandbewoner, always een eilandbewoner. Dat ‘wakker schudden’ wordt groots aangepakt mét, want zo leuk is A La Plancha ook, hulp aan horeca vrienden en collega’s.

Achteraf gezien lijkt de pauze (de break in 2019, niet per se de corona crisis) een uitkomst voor het restaurant te zijn geweeest. Nu de kade over een lengte van een paar honderd meter fiks aangepakt is, biedt het links en rechts van zomerrestaurant A La Plancha meer mogelijkheid om de grote ruimte optimaal te benutten. Al betekent dat ook meteen dat het wel erg veel stappen zetten is om iedereen op het uitgestrekte terras in zijn behoefte te voorzien. De oplossing? Meerdere kleine ‘uitgiftepunten’ verspreiden over het hele terrein. Het voormalige brughoofd in de Maas wordt gebruikt voor het diner, terwijl de linker- en rechterkade gebruikt wordt voor borrel of lunch. Slim. Zo kun je de hele dag je nek strekken naar het waan-zin-nige uitzicht op de R’damse skyline, met je tenen bijna in het water. Allemaal van het A La Plancha terras.

Vamos Amigos

Vamos Amigos

De oplettende lezer zag het al staan: A La Plancha & Amigos? Welke amigo’s dan? A La Plancha, sympathiek als ze zijn, denken buiten hun eigen bootje en steunen hun collega’s en ‘vrienden’ die het door de huidige maatregelen moeilijk hebben. Met een aantal lokale ondernemers en producenten gaat A la Plancha een samenwerking aan, waardoor hun producten ook op het Noordereiland verkrijgbaar zijn.

Dat mag best een Rotterdams feestje genoemd worden, want naast de culinaire shebang, gaat het hierbij ook om lokale culturele initiatieven. Dat al, zodat bezoekers van A La Plancha & Amigos naast een heerlijke maaltijd verrast worden door kunst, cultuur en muziek. Dit alles pal aan de waterkant op het Noordereiland: een geliefde plek in Rotterdam, waar al eerder menig lekkere dagjes beleefd werden. Dat beloofd goeds.