Nederland, Rotterdam4 april 2021, door Imara Milatz

Het leukste pop-up zomerterras van Rotterdam staat weer aan: A La Plancha is back en better than ever!!

Nederland, Rotterdam, 4 april 2021, door Imara Milatz

Het leukste pop-up zomerterras van Rotterdam staat weer aan: A La Plancha is back en better than ever!!

Je kunt de man wel van het eiland halen, maar haal het eiland maar eens uit de man... Een beetje lockdown hield de mannen achter het leukste pop-up zomerterras van Rotterdam niet tegen om plannen te maken voor de zomer van 2021. Gelukkig maar, want sun is out en het Rotterdamse Noordereiland, aan de kade van de Maas, staat voor het negende jaar (er werd in 2019 een jaar overgeslagen) weer in het teken van A La Plancha, hét fishy pop-up restaurant in het leven ingeroepen door drie (voormalige) eilandbewoners. En nu zijn ze terug. Better than ever. En ze willen meer. Het restaurant opent nu ook op een vaste locatie aan wal. Hulde A La Plancha.

A La Plancha

A La Plancha

Negen jaar na de eerste-pop up, wordt het tijdelijke restaurant nog steeds opgezet op het Noordereiland, waar je de hele dag je nek kunt strekken naar het waanzinnige uitzicht op de Rotterdamse skyline, met je tenen bijna in het water.  Ooit begonnen met als doel om het Noordereiland levendig te maken en meer bezoekers te trekken. Inmiddels weten veel Rotterdammers het pop-up restaurant te vinden en is A La Plancha een bekend stekkie geworden op het eiland. De pop-up locatie is eigenlijk alleen open met mooi weer. No worries, want het restaurant opent ook een vaste locatie aan wal waar je het hele jaar kunt vertoeven. Hiervoor is het voormalige café aan de Van der Takstraat 2 overgenomen dat recht tegenover de pop-up locatie van A La Plancha ligt. Een ontmoetingsplek waar iedereen het hele jaar welkom is. De succesformule blijft hetzelfde: verse en eerlijke gerechten. En natuurlijk wordt de vis en het vlees op de plancha gemaakt. A La Plancha verrast je steeds met nieuwe gerechten, aangezien er geen vaste kaart is. 

 

Amigos con derechos

Amigos con derechos

De oplettende lezer zag het al staan: Amigos con derechos. Welke amigo’s dan? Het restaurant A La Plancha wordt het eerste (buurt)restaurant in bezit van stakeholders. Het restaurant komt in handen van vrienden, leveranciers, fans en medewerkers. Iedereen die het restaurant een warm hart toedraagt. A La Plancha wil van een pop-up naar een vaste hang-out op het Noordereiland. Waar samen met de buurt toffe activiteiten worden georganiseerd die het Noordereiland leuk maken. En als aandeelhouder heb je een streepje voor. Zo heb je bijvoorbeeld altijd een plekje en kun je genieten van speciale gerechten. En ben je natuurlijk ook betrokken bij de zaak. Win-win toch? Vinden we wel.