16 juni 2017, door Maartje

A’DAM ITALIANO – Italiaanse hotspotrit door Amsterdam

16 juni 2017, door Maartje

A’DAM ITALIANO – Italiaanse hotspotrit door Amsterdam

We willen hier op deze site nog wel eens in herhaling vallen en zelfs dát herhalen we regelmatig. Zo zijn we. Zoals het volgende: Italians do it better. Het is namelijk echt zo. Geen keuken zo goed als de Italiaanse en ook met de dolce vita is verdomd weinig mis. Vandaar dus dat we maar wat graag met Crodino - u weet wel, dat klassieke Italiaanse non-alcohol drankje - een rijtje Amsterdamse Italiaanse favorieten samenstelden die je samen met Crodino op 23 & 24 juni in stijl af kunt gaan, gewoon in onze hoofdstad. Mokumse dolce vita, noemen we dat. Al is A'DAM ITALIANO de officiele titel die twee dagen. In stijl? Jawel: Crodino zocht en vond een vintage jaren 60 tram (1964 is het geboortejaar van Crodino) die langs een puik aantal Italiaanse hotspots rijdt, van restaurant tot kapper, van ijssalon tot trattoria. Staycation, noemen we dat.

Barts-Boekje- Ferilli’s

Welke A’dam-Italiano hotspots de tram precies bezoekt merk je wel tijdens de rit, maar eindigen doe je in geval bij een van de jongste van het stel: het nieuwe Ferilli’s in het volledig vernieuwde College Hotel in Amsterdam Zuid. Het restaurant is een fijne, en daarbij heeft het een van de lekkerste terrassen van de stad. En laat het aankomende week nu Italiaans zonnig worden. Oke, nog een tipje van de sluier: ook de traditionele Italiaanse barbershop Barbaria Italiana en delicatessenzaak Ciao Bella op de Prinsengracht (gerund door een vader en dochter van Venetiaanse origine) zijn van de partij.

Niet onbelangrijk: Crodino is hartstikke alcoholvrij (en heeft toch het feestelijke van een borrel - vinden we leuk) en dus is de rit ook helemaal top voor met het kroost: vakantie in eigen stad zoals gezegd!

Barts-Boekje- crodino copyDe feiten:

Opstappen Tram A’DAM ITALIANO:

Weteringcircuit of Centraal Station Amsterdam (bij Victoria Hotel)

23 juni: 14.00-17.00u
24 juni: 12.00-17.00u

Meer info over het event, check facebook