Frankrijk11 september 2022, door Michel + Renske

De beste adresjes in Le Perche – Normandië – Frankrijk

Frankrijk, 11 september 2022, door Michel + Renske

De beste adresjes in Le Perche – Normandië – Frankrijk

Le Perche, duh wie kent het niet? Dat is een prachtig (maar afgelegen) gebied in Normandië, Frankrijk. Het is een behoorlijk uitgestrekt gebied en het is even zoeken voordat je de leuke hotspots kent. En ohja, eettentjes zijn ook schaars. Gewoon even een kwestie van weten waar je moet zijn en tijdig reserveren.

Bart to the rescue. Met deze adresjes in Le Perche in Normandië gaat je vakantie gegarandeerd een succes worden.

La Planque en Perche

La Planque en Perche

Potverdorie. Weer zo’n lekker stekje waar je het liefst de hele vakantie gaat eten. Bij La Planque en Persche is het een groot feest. Rijd je het landgoed op, dan waan je je al in een en al ontspannen sfeer.

Bij Planque (mogen we zeggen) hebben ze enkele kamers (ook meteen een aanrader) en serveren ze de mooiste gerechten van lokale ingrediënten.

Vaak zien we in deze regio een table d’hôte, maar dat is hier even anders (vinden we leuk): zo maken ze wekelijks een nieuwe lijst met gerechten. De meeste tussen de 8-12 euro, kleine gerechtjes waar je er een paar van op kunt.

Ga je in de zomer? Even opletten, want er gelden dan andere openingstijden (in de hele regio overigens): dan zijn restaurants vaak van donderdag – zondag open.

La Buchère, 61130 Bellou-le-Trichard

 

Les Pieds dans L'eau

Les Pieds dans L'eau

Les Pieds Dans L’eau vind je in het hartje van de regio Le Perche. Het restaurant is door een stel uit de regio gestart en weten de juiste leveranciers met de beste producten, dus zonder na te denken te vinden.

Het restaurant bevindt zich in een oude molen tussen velden en een vijver in. En dat maakt dit meteen een heel bijzondere plek. De gerechten zijn simpel en puur, met een moderne twist. Het menu is mega toegankelijk. Zo heb je een “klein” menu al voor 27 euro en kan je uitbreiden tot 37.

Laat je vooral ook adviseren over de wijnen, want kennis genoeg hier.

28 Chemin de la Folle Entreprise, 61400 Saint-Langis-lès-Mortagne

Oiseau Oiseau

Oiseau Oiseau

Een klein jaar geleden geopend en nu kan de regio al niet meer zonder. Daarnaast zitten ze standaard vol – dus op tijd reserveren is een must. Wat het reserveren nog een stukje lastiger maakt, is dat ze enkel van donderdag t/m zaterdag open zijn, waardoor de plekjes nog schaarser zijn.

Bij Oiseau Oiseau eet je op 15 minuten van Belleme. Misschien wel het leukste dorp uit de regio. Hier hebben ze een fantastische wijnkelder en minstens zo fantastisch interieur – Frans met een modern randje.

De luifel krijgt al 10 punten door de mooie groene kleur, wat de entree meteen gezellig maakt. Verwacht bij Oiseau niet heel veel vega opties, lokaal, goed vlees en vis wordt hier veelal geserveerd. Emmaleth staat hier in de keuken en maakt naast fantastische gerechten ook geweldige patisserie. Rabarbertaartjes, citroen merengue (maar dan nét anders), je wilt het allemaal. Snel reserveren dus.

5 place Saint-Germain, 61340 Perche-en-Nocé

D'une ile

D'une ile

All time favo: D’une île. De plek waar je elk jaar kan terugkomen en nog steeds verrast wordt. Van ‘s ochtends tot ‘s avonds kan je in deze boerderij in de watten worden gelegd. Of je doet niks van dat alles en trekt er zelf op uit – alles kan, alles mag.

Wij zijn vooral fan van de table d’hôte die elke avond geserveerd wordt en altijd verfijnd en goed is en nooit teleurstelt. De wijnen? Idem.

Daarnaast zijn ook de faciliteiten top notch. Denk sauna met uitzicht op het groen, ruime kamers met bad en sinds zomer 2022 ook een zwembad. Dat maakt het af.

L’Aunay, 61110 Rémalard

Brasserie du Perche

Brasserie du Perche

Brasserie du Preche is een mega leuk uitstapje. Je gaat naar dé bierbrouwerij van de omgeving. Met heerlijke biertjes op de tap en genoeg te doen – zoals waterfietsen of varen op het mooie meer voor de brouwerij.

Los van de heerlijke bieren kan je er ook een borrelhap bestellen. Het makkelijke werk: kaas, charcuterie, burger, crepes, je kent het wel.

Op de site (die overigens niet heel aanlokkelijk is) kun je van te voren de activiteiten voor die week op snorren. Voor kids wordt er ook vaak wat leuks georganiseerd.

Nog op zoek naar een verblijfsplek? Zelfs daar kan de brouwerij in voorzien. Even de site checken.

Chateau de Miserai moulin de Brotz, 61 290 L’Hôme-Chamondot

Dagje Bellême

Dagje Bellême

Bellême is de place to be in de omgeving. Komt misschien omdat de omgeving niet hele grote steden bezit. Daarom is Bellême, met de markt die ze hebben, een enorme aanrader.

Altijd even van te voren checken, maar vaak op donderdagen en zaterdagen is er hier leven in de brouwerij.

Daarnaast zijn er een aantal leuke brocante shops en zitten op het plein leuke winkeltjes. Een woonwinkel op de hoek bij de trap naar boven (je snapt dit als je er bent) en op het hoekje een boutique voor dames en kids kleding, met onder andere American vintage, bobo choses, Emilie et ida.

Koffie drinken doe je bij de Verticale of bij Tonton. Ook is er een nieuwe theesalon boven aan de poort – met de lekkerste madeleines en citroentaart.