Zuid-Afrika, Kaapstad13 april 2024, door Sascha Laks

Heerlijke airbnb onder de rook van Kaapstad

Zuid-Afrika, Kaapstad, 13 april 2024, door Sascha Laks

Heerlijke airbnb onder de rook van Kaapstad

Oh oh Kaapstad. De sfeer, het klimaat, de horeca, de mensen: veel in Kaapstad is om over naar huis te schrijven. En hoewel veel mensen juist met de vakantie de drukte en chaos van een nieuwe stad willen opzoeken, is het af en toe ook wel eens lekker om juist even te ontprikkelen. En dat kan hier dus ook, want in een dorpje net onder Kaapstad staat een geweldige airbnb.

Meer Kaapstad tips? Die hebben we ook.

Lunar House

Lunar House

Daar boven op die berg, daar boven op die berg, daar staat een hele schattige airbnb met geweldig uitzicht op de zee.

Even ontprikkelen dus. Nou dat kan. Bij Lunar House in Scarborough kun je heerlijk ontspannen. Een frisse neus halen, of juist even chillen op het heerlijke terras. Er is hier genoeg rust. Precies wat je af en toe nodig hebt, even lekker niks.

Locatie, locatie, locatie

Locatie, locatie, locatie

Het is al even benoemd, maar Lunar House ligt in een klein dorpje dichtbij Kaapstad. Scarborough is de naam, aangenaam. Scarborough staat bekend om haar vredige en serene rust. Je taken tijdens deze vakantie? Wandelen in de natuur (bijvoorbeeld in het Baskloof Natuurreservaat), surfen (je kunt hier alles doen, windsurfen, kitesurfen, golfsurfen), snorkelen in de prachtige zee, genieten van de zon, en nog een keer genieten van de zon met een kopje koffie bij een van de leuke koffietentjes in het dorp. Het dorp is trouwens op loopafstand van de airbnb. Toch lekker meegenomen.

In de omgeving zijn er nog allerlei andere dorpjes die zeker een bezoekje waard zijn. Denk hierbij aan Kommetje, Kalk Bay en Simon’s Town. Binnen 10 tot 20 minuten rijden te bereiken.

Het oog wil ook wat

Het oog wil ook wat

Het Lunar House in het dorpje Scarborough is zo heerlijk Capetown-wise ingericht. Met veel wit, details met vrolijke kleuren, hout en riet en voornamelijk gewoon heel veel natuurlijk licht. Kom maar door met die vitamine D. Daarnaast staat het huis vol met allerlei prachtige vintage vondsten. Ook wordt er gedacht aan de locals, want het huis wordt verder aangekleed met op maat gemaakte stukken van locale designers. De inrichting van het huis straalt liefde uit. En dat is fijn thuiskomen kunnen we vertellen.

En dan het terras. Via de grote glazen schuifdeuren loop je zo het terras op en heb je direct een prachtig uitzicht over de zee en het natuurreservaat (Baskloof).

Tijdens deze reis naar Zuid-Afrika moet er af en toe ook gewerkt worden. En ook dat kan hier in het Lunar House. Met een groot bureau en snel internet is het mogelijk om lekker die laptop open te slaan en even een paar uur remote te werken.

Keffers & Koters

Keffers & Koters

Hoewel de keffers het hier erg leuk hadden gevonden, kunnen ze beter thuisblijven. De volgende vakantie mogen ze gewoon weer mee in de achterbak, maar deze keer even niet.

De koters daarentegen zijn meer dan welkom. Deze airbnb leent zich uitstekend als gezinswoning, simpelweg omdat alle voorzieningen en luxe die een gezin nodig heeft, hier gewoon aanwezig zijn. De kids kunnen zich ook urenlang vermaken met snorkelen, spelen in de natuur en mosselen plukken. Dit betekent dus ook genoeg tijd voor jezelf om dat boek uit te lezen.