Italie25 oktober 2023, door Nikki Nederhorst

Dit zijn de fijnste/ mooiste/ beste Airbnb’s van Corsica en Sicilië, Italië

Italie, 25 oktober 2023, door Nikki Nederhorst

Dit zijn de fijnste/ mooiste/ beste Airbnb’s van Corsica en Sicilië, Italië

Het mooie en prachtige Italië. De gezellige mensen, het héérlijke eten en zo kunnen we nog wel uren doorgaan...

 

Ga wanneer je in Italië bent naar de provincie Nuoro op Sardinië, waar herder-families het geheim van een lang en gezond leven generatie op generatie doorgegeven. Proef de smaak van geitenmelk, waarvan locals weten dat het beschermt tegen ontstekingsziekten en geniet van de plaatselijke cultuur waarin familie boven alles gaat. Met veel bewoners van 100 jaar en ouder, is het maar al te duidelijk waarom een bezoek aan de provincie Nuoro gelijk staat aan een lang leven. Of probeer zoveel mogelijk te zien van het prachtige Sicilië, met alle granita, pistache gelato en pasta a la norma die je je maar kunt wensen. Maar ja, waar moet je nou slapen als je er bent? Wij hebben de beste Airbnb's voor je op een rijtje gezet!

Janna Bentosa

Janna Bentosa

Deze parel van een vakantiehuis zit op 3km afstand van een gezellig stadje en 40km van de mooiste stranden van de oostkust, dat wordt dus bakken en braden! Ook heeft het huis een eigen zwembad dus dat kun je gelukkig altijd. Het huis zit heerlijk in de natuur en er passen wel 8 gasten in. Je hebt vanuit de accommodatie uitzicht op de tuin en op de binnenplaats. Als je met de auto bent gekomen kun je die veilig wegzetten, want er is namelijk een gratis parkeerplaats.

Janna Sentosa

La Corte Di Gracia - Casa Grazia

La Corte Di Gracia - Casa Grazia

Dit appartement is 50m2, en het zit in het historisch centrum van Nuoro. Het huis bestaat uit een slaapkamer met tweepersoonsbed, een woonkamer, een keuken, een badkamer en een binnenplaats met een heerlijk terras. Ook heeft dit appartement een dakterras waar je lekker kunt wegdromen over het oude centrum. Als je op je trip ook wat cultuur wil snuiven ben je bij dit appartement op de juiste plek. Je bent twee stappen verwijderd van het Deleddiano Museum, het Etnografisch Museum en de berg Orotobene.

Casa Grazia

Like Your Own Home City Center

Like Your Own Home City Center

In dit appartement huur je een kamer in een huis van iemand anders. De kamer heeft een tweepersoonsbed dus je zou hier maximaal met zijn tweeën kunnen verblijven. Je deelt de gemeenschappelijke ruimtes zoals de badkamer, de keuken en de woonkamer. Je verblijft bij een mevrouw en haar Italiaanse gezin. In deze accommodatie zit je dus echt midden in de Italiaanse sfeer. Je kunt bij dit huis gratis parkeren op straat en ze hebben ook wifi!

Like Your Own Home City Center

 

Casa Marta in the Center of Nuoro

Casa Marta in the Center of Nuoro

Dit huis komt uit het jaartal 1898, maar hij is gelukkig wel gerenoveerd. Casa Marta zit midden in het historisch centrum van Nuoro, vlak bij het stadje Satta. Op 100 meter afstand zijn er gezellige terrassen en cafés (dus aan gezelligheid geen gebrek). Maar als je ook wat cultuur wil opsnuiven, het Man museum is op 150 meter afstand, met allemaal nationale tijdelijke tentoonstellingen. In deze accommodatie heb je uitzicht op de skyline van de Nuoro en heb je een keuken. Ook heb je een eigen werkplek waar wifi bij zit.

Casa Marta in the Center of Nuoro

 

Luxury brand new Seaview Villa by SardiniaGem

Luxury brand new Seaview Villa by SardiniaGem

Deze prachtige privé villa heeft een mega mooi uitzicht op de Golf van Orosei. Dit luxe vakantiehuis is de perfecte plek om even helemaal te ontspannen en uit te rusten. Dit kan op een comfortabele loungestoel op de patio terwijl je uitkijkt op zee. Het huis heeft twee kamers waar allebei twee mensen in passen. De villa heeft ook een gratis oprit. Bij aankomst staan er zelfs drankjes en hapjes klaar en je krijgt een gratis strandtas. Dit verblijf is echt een parel, als je het ons vraagt.

Luxury brand new Seaview Villa by SardiniaGem

 

Town House (met zwembad!), Mascalucia, Sicilië

Town House (met zwembad!), Mascalucia, Sicilië

De foto’s doen dit Town House in het centrum van Mascalucia niet genoeg eer aan; in het echt is het een stuk knapper! Een unieke airbnb in het compleet ontoeristische centrum van Mascalucia, in een soort roze kasteel met allerlei fruitbomen (eigenaresse Claudia vertelt welke vruchten je kunt plukken voor je ontbijt) rondom het zwembad. Er zijn maar drie kamers, dus je deelt dat zwembad met maar heel weinig mensen. De loft heeft megahoge plafonds, knus keukentje in de living en de slaapkamer is royaal. Echt een heerlijke plek, waar het lijkt alsof je ergens op een quinta midden tussen de wijngaarden zit, maar dan dus midden in het dorp. Naast dit Town House zit restaurant Pane, Olio e Sale en daar hebben bijna het lekkerst gegeten.

Loft in Town House, Mascalucia