Nederland, Amsterdam14 juni 2022, door Michel + Renske

Alex + Pinard is een stille favourite in Amsterdam-Oost

Nederland, Amsterdam, 14 juni 2022, door Michel + Renske

Alex + Pinard is een stille favourite in Amsterdam-Oost

Alex + Pinard begon in 2017 aan een fantastisch hoekpand aan de Dapperstraat. Ja je weet wel, die straat aan de Dappermarkt. Hier mengt markt volk zich met toeristen en dagjes mensen zich met locals. Daarom is Alex + Pinard een enorm leuke verschijning in deze diverse buurt.

Bij Alex + Pinard zit je voor meerdere redenen goed. Zo is er waanzinnige wijnlijst van (voornamelijk) natuurwijnen. Daarnaast is er een fijne snackkaart maar een (mogen we het zeggen?) nog fijnere lijst met gerechten. Je avond uit begint hier.

Alex + Pinard

Alex + Pinard

Wie bij Alex + Pinard neer wilt strijken zit niet per se vast aan een reservering die zo’n 4 weken van tevoren gemaakt moet worden. Hier kun je ook nog vaak op de bonnefooi terecht – want er worden plekken vrij gehouden voor walk-ins. En tja, dat blijft toch fijn om zo een paar adresjes op speed dial /achter de hand te hebben.

Het liefst strijk je neer op het terras, met fijne zitjes in de zon tot een uur of 6. Voor de start van je avond dus een meer dan prima plek. Los van de fijne tafels buiten is het binnen ook prima vertoeven. Laten we het omschrijven als Parijse bistro vibes. Franse vibes voel je ook door de menukaart heen, want vele snacks en hapjes kun je ook zo onder de Franse zon vinden.

Eerlijk is eerlijk de snacks zijn lekker maar niet enorm spectaculair – het vuurwerk ga je vinden in je wijntjes en in de “echte” gerechten.

Allereerst de wijn; natuurwijnen voeren de boventoon en dat is meer dan prettig. Bij Alex + Pinard is het personeel echt kundig (dat is niet altijd het geval met deze mega personeels tekorten in de horeca) dus aangeven waar je zin in hebt en gij zult vinden. Daarnaast wordt wijn ook ingekocht bij kleinere wijnboeren, waardoor je zeker verrast gaat worden met nieuwe smaken.

Dan die gerechtjes. Er worden een aantal gerechten per persoon aangeraden omdat het idee is dat de gerechtjes wat kleiner zijn zodat je er meer op kan. Prima, des te meer te proeven.

De groene tomaat is een absolute must – fris, fruitig (door de touch of aardbei) en verrassend. De asperges – zeker nu in het seizoen- zijn heerlijk. Over de kaasplank hoor je ons ook niet klagen, al kan er nauwelijks wat mis gaan als je de kazen bij Kef vandaan haalt.

Dapperstraat 10,  Amsterdam