9 januari 2018, door Maartje

AMSTERDAM FOOD PITCH @ De Kweker Amsterdam

9 januari 2018, door Maartje

AMSTERDAM FOOD PITCH @ De Kweker Amsterdam

There's a new contest in town! Maandag 8 januari was namelijk de kick-off dag van de Amsterdam Food Pitch 2018 georganiseerd door De Kweker. Ken je misschien niet, De Kweker, maar dat is al 50 jaar dé horeca-groothandel van het beste verse (en meest innovatieve; De Kweker zet zich al heel wat jaren in voor de producten van jonge producenten die nieuws op de markt brengen) waar voor in de restaurantkeukens van Amsterdam (en daarbuiten). Weet je dat ook weer. Een leverancier die zijn pappenheimers kent en dit jaar zijn 50ste jubileum viert.

Dat vieren gebeurt - uiteraard - niet in stilte maar met een wedstrijd die ambitieuze (hobby)koks en foodies de kans geeft om hun lekkerste eet- of drankproduct werkelijkheid te zien worden. Geen grappen. Want wiens creatie wint, ligt over niet al te lange tijd in de schappen van De Kweker en daarna vast en zeker in de handen van de beste chefs van Amsterdam.

Amsterdam Food Pitch

De kick off was zoals gezegd 8 januari. And then we play... Tot 19 april 2018 wanneer de finalisten bekend worden gemaakt. De winnaar wordt op 25 juni 2018 bekend gemaakt en zijn product belandt dus in de schappen van De Kweker.

 Meedoen? De inschrijving is geopend tot 22 maart 2018. Win je, dan heb je de titel ‘Lekkerste product van 2018’ te pakken en een geldbedrag van €1.500. Plus, belangrijk, ondersteuning bij de ontwikkeling, branding en lancering van het product op basis van consultancy uren van verschillende adviesbureaus, waaronder PR & marketing bureau MissPublicity. Meer lezen doe je hier: www.amsterdamfoodpitch.nl

In de jury? Culinair journalist Felix Wilbrink, foodtrendwatcher Marjan Ippel van Talkin’ Food, Gert Blaauw, algemeen directeur De Kweker en een vooraanstaande chef-kok en... Yours truly! En jij: vanaf 19 april kun je zelf namelijk meestemmen. Deze publieksstem telt voor 25% mee in de beoordeling.