21 maart 2021, door Maartje

Cateraars to the rescue (Amsterdam, maar ze komen buiten de stadsgrenzen hoor)

21 maart 2021, door Maartje

Cateraars to the rescue (Amsterdam, maar ze komen buiten de stadsgrenzen hoor)

Oke, toegegeven, dit is vooral een lijst voor onszelf. We zijn namelijk nogal eens op zoek naar gewoon een Hele Goede Cateraar. Soms eentje die 'gewoon' lekkere broodjes en dito salade maakt en soms eentje die zijn eetbare kunstwerkjes op een zilveren dienblad presenteert. Cateraars to the rescue, omdat iedereen wel eens een feestje te geven heeft. Of vergadering te hosten. Of een partijtje te organiseren. Dit zijn onze favorieten.

Ninour

Ninour

Mogen we nog even, heel even (oke: en heel hard) jubelen over de leukste ‘cateraars’ van Amsterdam, Ab en Nina? Samen Ninour? Het koppel voorziet namelijk iedere Amsterdamse fuif die er een béétje toe doet van kleurrijk, beeldschoon, altijd puur en eerlijk en vooral enorm lekkere happen. Cateraars zei ik, tussen haakjes, want dat woord doet Ab en Nina eigenlijk geen recht. Sfeermakers zijn het, die ook nog eens heel goed koken kunnen.

Lees meer

Peperwortel

Peperwortel

Sowieso een van de meest knusse traiteurs van de stad, aan de Overtoom in Amsterdam. Een traiteur, ja, en daar hebben we eigenlijk een andere lijst voor hier op deze site (die vind je hier) maar een aantal van die traiteurs staat zeker ook hun mannetje als het aankomt op de betere catering. Zoals Peperwortel dus. Dagelijks kun je bij Peperwortel terecht voor met liefde bereide, verse maaltijden, tapas, toetjes en quiches. Ze koken er heel divers en alles wat ze zelf lekker vinden: Mediterraan, Aziatisch, Arabisch of bijvoorbeeld Hollandse pot. Peperwortel. 

Vrouw met Baard

Vrouw met Baard

Het olijke koppel dat zichzelf De Vrouw met de Baard noemt, huizen om de hoek van de Haarlemmerstraat en koken fantastisch lekkere Indische/Molukse-gerechten met een Westerse twist. Volgt u hem nog? Dat is lang niet zo ingewikkeld als het klinkt, wél errug lekker. De originele gerechten van het duo achter het cateringbedrijf dat eerst in Amsterdam Noord zat (zonder lokaal om te eten) zijn eigenlijk niet in een hokje te stoppen. Op het menu niks dan dagverse hersenspinsels van de eigenaren. Van het seizoen en hoe de pet staat, dus. We hadden ooit een ‘nutorieus peanutbutter sandwich’, spicy quesadillas en de ‘drunken pulled pork bun’. Vrouw met de Baard!

Chef Natas

Chef Natas

Chef Natas is eigenlijk een privé chef maar we denken dat ze het best wel goed vindt wanneer we haar ook opnemen in dit rijtje. Want huur je haar in, dan zet ze dus echt een dijk van een maaltijd op tafel voor jou en je (best veel) gasten. En als je een balletje opgooit, is de kans groot dat ze met je meedenkt.

lotsooffood catering (Bussum)

lotsooffood catering (Bussum)

Lotsooffood catering – que? Ja, dat staat dus voor Lot en Soof. Ahaaaa. De cateraars maken Echt Hele Lekkere gerechten die zowel spannend als niet al te ingewikkeld zijn (sorry, we hebben vaker niet dan wel zin in ingewikkeld, en dan bellen we dus Lot en Soof). Verse biologische producten, smaakvol eten en een ongedwongen sfeer. Zo staat het op hun site. Bezorgen ze aan huis, dan resulteert dat in knappe dozen, mooi opgemaakte schalen en broodjes waar de ingredienten vanaf vallen. Alles even goed. Inhuren kun je ze voor een klein intiem diner aan huis maar een compleet huwelijk of feest op locatie doen ze ook. lotsooffood catering

All class kitchen art events (Zoeterwoude)

All class kitchen art events (Zoeterwoude)

We leerden de All Classers kennen door hun Wet van Weber, en sindsdien zijn we fan van het familie-catering-bedrijf All Class Catering. Een club – vader, zoon, twee dochters en voor de balans, een ‘personeelslid’ (tussen haakjes, ik kan met namelijk niet voorstellen dat de niet-familie-man als personeel bestempeld wordt, maar kan even geen ander woord bedenken) – gepassioneerde mensen die de lekkerste en bovendien ook meest good looking catering verzorgt voor verschillende evenementen (een bruiloft of een écht goede, smaakvolle bedrijfsfuif bijvoorbeeld).

Le Salonard

Le Salonard

Kaaswinkel. Worstwinkel. Traiteur. Broodjeszaak. Quiche-tovenaars. En ok, voor een beetje catering kun je dus ook al bij Le Salonard (in de Pijp, Amsterdam) terecht. Nog net wat meer traiteur dan catering maar wel een hele goeie wat wil zeggen dat als je dan daar je bakjes vol schept en/of je (fikse) bestelling doorgeeft, dan kun je de rest eigenlijk prima zelf. Een beetje van Le Salonard en een beetje van jezelf zeg maar. Kind kan de was doen.

Renzo's

Renzo's

Een Amsterdams-Italiaanse klassieker maar die vlak je niet uit hoor! Al 30 jaar is Renzo’s onderscheidend door de huisgemaakte (Italiaanse) recepten, de altijd-goed fiks belegde broodjes en de heerlijke meeneemmaaltijden. Maar een beetje fuif kunnen ze ook verzorgen hoor!

Sophie.eats

Sophie.eats

Seizoensproducten van de beste kwaliteit met de focus op het drukke leven in Amsterdam. Alles is zo gemaakt dat het ready to go is voor onderweg. Voor een eenvoudige pastasalade hoef je bij Sophie niet aan te kloppen – spannende happen, dat is Sophie haar handelsmerk. Sophie Eat’s.