Frankrijk8 december 2020, door Nina van Hilst

Wanneer we weer mogen: op groot avontuur in Auvergne Rhône-Alpes, Frankrijk

Frankrijk, 8 december 2020, door Nina van Hilst

Wanneer we weer mogen: op groot avontuur in Auvergne Rhône-Alpes, Frankrijk

Laat de reis-voorpret maar beginnen. Reizen zit er dit najaar en begin van de winter even minder in. En hoewel we genoeg gezelligs in eigen land te doen hebben, staan we - eerlijk is eerlijk - ook te trappelen om weer op avontuur buiten de landsgrenzen te gaan. Maar wanneer we weer mogen en in welke vorm is nog even spannend. Dus wij hebben vast voorpret van mooie avonturen waarvoor we hup alleen maar in de auto hoeven te springen. Op groot avontuur in Frankrijk naar Auvergne Rhône-Alpes ligt bovenop de stapel.

Vulkanen, bossen, valleien en lavendelvelden

Vulkanen, bossen, valleien en lavendelvelden

Dat de natuur in Frankrijk prachtig is, weten we allemaal. Onder de op het eerste oog mooie natuur ligt… nog mooiere natuur. In Frankrijk kun je steeds een stukje verder het land induiken en weer nieuwe prachtige landschappen ontdekken. In Auvergne Rhône-Alpes is er ook volop natuurschoon te ontdekken. We beginnen met de vulkanen van Auvergne. In het Parc Naturel Régional des Volcans d’Auvergne vind je de prachtig groene slapende vulkanen. Vanaf Le Puy de Dôme kijk je uit over de 80 vulkanen van Chaîne des Puys. Klimmen, wandelen, ademen en genieten staat voorop. Voor deze kick hoef je echt niet de halve wereld over te vliegen maar is gewoon bereikbaar per auto.

Rhône vallei

Rhône vallei

Door naar de Rhône vallei, waarlangs je per fiets – met de auto mag ook – kunt afglijden langs historische dorpjes, lavendelvelden en weer een fijne portie rotsen. De knapheid langs rivier de Rhône en het lekkers van deze wijnstreek krijg je erbij cadeau. Ga langs dorpjes als het middeleeuwse Drôme en Montélimar, het bruisende Vienne en Valence en de stadjes langs de rivier als Tournon sur Rhône. En het unieke Palais Idéal. Elke dag weer nieuwe plekjes ontdekken. What’s not to like. Als je toch in de regio bent, geniet dan ook nog even van de natuurparken Parc Vercours, Barronies en Monts d’Ardèche.

Duurzame stad Lyon

Duurzame stad Lyon

Heb je genoeg natuur gesnoven (kunnen we dat ooit?) dan zijn er in de Auvergne Rhône-Alpes natuurlijk ook steden. Een ervan is Lyon. En laat Lyon zich nu al jaren focussen op duurzaamheid. Stadsontwikkeling, restaurants en winkels streven steeds naar meer verduurzaming. En Lyon staat wat duurzaamheid dan ook bovenaan de Franse steden. Lyon heeft verder een mooi historisch centrum, musea als Musée des Confluences en Lugdunum. En als je dan toch in een duurzame stad bent, ga dan vooral bij een van de vele groene restaurants eten. Lokale wijn erbij en we hebben ons portie genieten wel te pakken.

Slapen

Slapen

Ga je rondreizen door de Auvergne Rhône-Alpes dan is kijken waar je belandt natuurlijk heerlijk. Via Esprit Nattitude kun je tig accomodaties vinden. Van slapen bij een wijnboer tot een chateau. Onderweg kun je ook Volca Lodges opzoeken. Deze houten cabins met fijn uitzicht zullen je mogelijk zelfs wat langer doen blijven dan je van plan was. Hetzelfde geldt voor de cabins van Les Cabanes du Bois Basalte. Deze zijn wat moderner maar de omringende natuur is net zo verslavend.

We zullen dit lijstje snel aanvullen met meer moois uit Auvergne Rhône-Alpes…