Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
23 March 2019
  • 05-11-2018
  • Amsterdam, Eten & drinken, Nieuw

Back to the 90’s bij Cereal & Chill

Back to the 90’s bij Cereal & Chill

Herinner je nog die eindeloze middagen waarop je met je vrienden in je woonkamer zat te gamen en te chillen. Met een bowl cereal voor de tv. Die vibe is wat ze bij het nieuwe Cereal & Chill in de Amsterdamse Pijp creëren. Huiskamersfeertje, old-school Nintendo’s en meer cereal dan je ooit van hebt kunnen dromen.

Overgevlogen vanuit steden als Londen, Antwerpen en Singapore, is Cereal & Chill het eerste cereal café van Nederland. In een beetje onbenullig zijstraatje in Amsterdam. Of je het nu ontbijtgranen, cornflakes, cocopops - aldus mijn driejarige - of cereal noemt, bij Cereal & Chill hebben ze er een overkill aan. Je kunt ze eten als ontbijt of als afternoon snack. Jij mag kiezen welke van de meer dan 100 geïmporteerde soorten cornflakes je in je bowl wilt. Mixen mag. En als je dan nog niet klaar bent met de ontbijt-hysterie, kun je er ook nog toppings als Oreo’s, marshmallows of kokosvlokken over laten strooien. Helemaal gezond - inclusief vegan varianten - of juist volledig artificially flavoured en vol suiker. De keuze is aan jou. En als je bowls nu helemaal niets vindt, er staan ook toasties en freakshakes op het menu.

Cereal & Chill

Na alle juicebars en poke-places - helemaal ok hoor, wij houden ervan - is het concept van Cereal & Chill een originele nieuwkomer. En zeker eentje voor op je ‘daar moeten we eens gaan kijken’ lijstje. Je kiest de grootte van je bowl. Stelt zelf je mix van drie cereals samen. Waarbij een keuze maken uit de vele cereals nogal een opgave is. En de kans groot is dat je vaker terug gaat komen om de niet gekozen cereals te proberen. Om het nog leuker te maken, is er ook nog de keuze uit zo’n tien toppings. Cookies, M&M's, kokos, nootjes, fruit en meer. Nog even jouw gewenste melk erover en smullen maar.

Wanneer je met een echte cereal killer mee wordt gesleept en bowls eigenlijk niet zo je ding zijn, dan zijn er ook toasties. Tosti’s voor de gewone mens. Hartige toasties met pittig Mexicaanse schwung of vegan kaas. Of zoete toasties met pindakaas en jam of - hallo zoetekauw - chocopasta en marshmallows. Wil je de zoete bombarie helemaal afmaken - super cheat days mogen er ook zijn - neem dan nog een freakshake als de M’Oreo of de Cin City. You get the picture. Het is een heerlijke 90’s revival bij Cereal & Chill.

Cereal & Chill, Dusartstraat 22 Amsterdam