5 november 2018, door Maartje

Back to the 90’s bij Cereal & Chill

5 november 2018, door Maartje

Back to the 90’s bij Cereal & Chill

Overgevlogen vanuit steden als Londen, Antwerpen en Singapore, is Cereal & Chill het eerste cereal café van Nederland. In een beetje onbenullig zijstraatje in Amsterdam. Of je het nu ontbijtgranen, cornflakes, cocopops - aldus mijn driejarige - of cereal noemt, bij Cereal & Chill hebben ze er een overkill aan. Je kunt ze eten als ontbijt of als afternoon snack. Jij mag kiezen welke van de meer dan 100 geïmporteerde soorten cornflakes je in je bowl wilt. Mixen mag. En als je dan nog niet klaar bent met de ontbijt-hysterie, kun je er ook nog toppings als Oreo’s, marshmallows of kokosvlokken over laten strooien. Helemaal gezond - inclusief vegan varianten - of juist volledig artificially flavoured en vol suiker. De keuze is aan jou. En als je bowls nu helemaal niets vindt, er staan ook toasties en freakshakes op het menu.

Cereal & Chill

Cereal & Chill

Na alle juicebars en poke-places – helemaal ok hoor, wij houden ervan – is het concept van Cereal & Chill een originele nieuwkomer. En zeker eentje voor op je ‘daar moeten we eens gaan kijken’ lijstje. Je kiest de grootte van je bowl. Stelt zelf je mix van drie cereals samen. Waarbij een keuze maken uit de vele cereals nogal een opgave is. En de kans groot is dat je vaker terug gaat komen om de niet gekozen cereals te proberen. Om het nog leuker te maken, is er ook nog de keuze uit zo’n tien toppings. Cookies, M&M’s, kokos, nootjes, fruit en meer. Nog even jouw gewenste melk erover en smullen maar.

Wanneer je met een echte cereal killer mee wordt gesleept en bowls eigenlijk niet zo je ding zijn, dan zijn er ook toasties. Tosti’s voor de gewone mens. Hartige toasties met pittig Mexicaanse schwung of vegan kaas. Of zoete toasties met pindakaas en jam of – hallo zoetekauw – chocopasta en marshmallows. Wil je de zoete bombarie helemaal afmaken – super cheat days mogen er ook zijn – neem dan nog een freakshake als de M’Oreo of de Cin City. You get the picture. Het is een heerlijke 90’s revival bij Cereal & Chill.

Cereal & Chill, Dusartstraat 22 Amsterdam