3 februari 2021, door Anna Sophie Wellink

Bambi Studio: knappe kinderkleding, handgemaakt, gerecycled & zonder verspilling

3 februari 2021, door Anna Sophie Wellink

Bambi Studio: knappe kinderkleding, handgemaakt, gerecycled & zonder verspilling

Kinderkleding, het lijkt een soort verslaving: nooit hebben we er genoeg van (zo denken we). Maar ok, laten we eerlijk zijn: bijna iedereen heeft een overschot aan kleding. Waarom met die kleding die je niet meer draagt niet iets nuttigs doen? Zo geschiede: BAMBI Kids Studio, het is een baby- en kinderlabel, ontstaan tijdens de zwangerschap van eigenaresse Anne. Met een heleboel vrije tijd en een berg aan kleding die Anne niet meer paste kroop ze achter de naaimachine om een paar babypakjes in elkaar te flansen. Van jeans tot aan geruite bloezen. Alles kreeg een tweede (smaakvol) leven.

Handgemaakt, gerecycled & zonder verspilling

Handgemaakt, gerecycled & zonder verspilling

U snapt, alle stukken zijn uniek en met much love gemaakt in het atelier. De kleine Nala, dochter van Anne is de inspiratie van dit alles. Dankjewel Nala, want zonder jou was je mams hier nooit mee begonnen. Hoe lief ook deze gedachte van mama Anne: ‘met BAMBI Kids Studio hoop ik een beetje bij te dragen aan een duurzamere en betere wereld waar Nala in op kan groeien.’Waar de naam BABI vandaan komt? Is grappig, de vrienden van Anne noemen haar BAMBI. Na haar opleiding tot goudsmid, droom. Is Anne BAMBI Studio begonnen als een sieradenlabel. Toen ze zwanger was van Nala heeft ze haar liefde voor naaien en borduren herontdekt.

Oké even over naar het nieuws van de dag, want die pakjes zijn me toch een partij om op te vreten. Hoe leuk, als je kijkt op de website staat er bij ieder item waar het van gemaakt is. Wat dacht je van een gestreept babypakje van de oude sloffen uit de mand bij oma. Of een pakje van de oude flair van Anne herself. Leuk toch. Good to know: die sieraden kun je ook nog steeds bestellen.

BAMBI Studio