10 juni 2018, door Maartje

Bao Buns Amsterdam (@ Karakter Amsterdam)

10 juni 2018, door Maartje

Bao Buns Amsterdam (@ Karakter Amsterdam)

In de De Clercqstraat is altijd wel wat te doen, kijk alleen maar al op deze site. Tel daarbij op dat 'ouderwets vertier' nu eenmaal 'in de lucht hangt' (we organiseerden zelf onlangs nog een potje bingo, Barts Bingo, wat een groot succes was - we gaan het dus nog een keer doen, stay tuned) en je snapt dat de opening van Bao Buns Amsterdam in Bar Karakter op de De Clercqstraat een dikke hit is: de lekkerste plakkerige broodjes (kun je ons voor wakker maken) én oldskool karaoke in de kelder. Klaar is je hitnummer.

Bao Buns Amsterdam

Bao Buns Amsterdam

Officieel heet de Karaoke unit in de kelder de Bacardi Cuatro Karaoke Box. Vinden we prima hoor, noemen we ‘m zo. Maar nog belangrijker is het om te weten dat je de box af kunt huren om met je eigen peeps een meezingfuif te organiseren onder een jaren 80 stijl kleurrijk knipperend blokkenplafond.

Maar over die Bao Buns Bar @ Karakter valt ook nog wat te weten: de buns worden gemaakt door de pop-up mannen van Bao Buns Amsterdam die her en der met hun sticky goodness oppoppen. Bij Bedford Stuyfzand in Oost bijvoorbeeld, om er maar één te noemen. Naast die buns ook andere Taiwanese en Koreaanse gerechten, en dat doen ze al 15 jaar. Clams met lente-ui en miso, een pork belly bao met hoisin en gefrituurde ui, een bao met kabeljauw en knapperige garnalen en gepekelde komkommer… Lees: Bao Buns Amsterdam weet waar ze mee bezig is.

28 juni gaat de Bao Buns Bar officeel open.