14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reishoroscoop Deel 6: Maagd

14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reishoroscoop Deel 6: Maagd

Hoi Maagd! Leuk dat je er bent. Jij, en je mede-Maagden, zijn het zesde teken van de dierenriem. De Leeuw ging je voor. Een van de aspecten van de Leeuw is vuur, iets wat in jouw teken wordt gekanaliseerd. Bij de Leeuw ging het om de reikwijdte van onze mogelijkheden, bij de Maagd worden ze begrensd. Klinkt saai, maar is het niet. Beloofd. Lees maar mee...

Astrologie voor Dummies

Astrologie voor Dummies

Want wat iedereen eigenlijk zou moeten weten als ze een horoscoop lezen, niet alleen deze dus, is dat niemand ooit alleen een Stier, een Ram, een Tweeling of een Boogschutter of welk sterrenteken dan ook is.

Het sterrenbeeld waar je onder geboren bent, zegt alleen waar de zon op dat moment stond. Ook de maan en 9 andere planeten hadden een bepaalde plek toen jij op de wereld kwam. Allemaal weerspiegelen ze een andere energie waar menselijke psychologie en gedragingen bij horen. Samen maken ze jouw persoonlijke horoscoop. Jouw ingrediënten voor jouw leven – het is aan jou wat je ermee doet. Mocht je jezelf helemaal niet of nauwelijks herkennen in het sterrenteken dat bij jouw geboortedatum hoort, dan heb je vrijwel altijd één of meerdere tekens in een ander sterrenteken staan die voor jou belangrijker blijken.

2021 is ‘een vijf jaar’ (2+0+2+1=5). Het is een nieuwsgierig jaar. Een onderhandelend bestaan, communicatie die onmisbaar is, een jaar waarin we altijd onderweg lijken te zijn en vol van nieuwe plannen. Het is een jaar waarin we werken aan onze mentaliteit. Waarin we onze communicatieve vermogens en gedachten veranderen en daarmee ook onze relaties en vriendschappen naar een hoger plan gaan brengen. Omdat het er tijd voor is. Omdat het kán.

Voor sommigen tekens is het jaar 2021 het uitermate gunstig om te reizen, voor andere tekens wat minder. Als je je horizon niet letterlijk kunt verbreden, dan kun je dat geestelijk of in je eigen omgeving wel! Waar een wil is…

Reishoroscoop Maagd 2021 (23 augustus – 22 september)

Reishoroscoop Maagd 2021 (23 augustus – 22 september)

Sleutelwoorden voor een Maagd: intelligent, analyserend en ijverig.

In de natuur wordt tijdens het Maagdteken de oogst binnengehaald en gerangschikt. Een dienstbaar teken is het. Waar het bij de Leeuw juist ging om de reikwijdte van alle mogelijkheden, gaat het bij de Maagd juist om het begrenzen ervan. Controle mensen, controle is belangrijk. Kennis wordt verzameld, gerangschikt en geordend. Maagden zijn over het algemeen dól op kennis en lijken soms wel een wandelende encyclopedie.

Toch zijn ze de meest avontuurlijke onder de tekens. Ha! Maagden zoeken hun eigen grenzen op en hebben, net als de Tweeling, behoefde om kennis te vergaren maar, in tegenstelling tot de Tweeling, vooral voor het grotere geheel en niet zozeer voor zichzelf. Karaktertrekken als ordelijk, systematisering en oog voor het detail horen bij de typische Maagd. Het gevaar schuilt erin dat ze bandeloos worden als ze het grote geheel uit het oog verliezen… Kijk, hoe gezellig is dat ;-)?

Sleutelwoorden voor een Maagd: intelligent, analyserend & ijverig 

Op vakantie gaan ze graag naar gebieden waar ze hun kennis kunnen vergroten. Waar er nog oude gebruiken in ere gehouden worden of waar er niet zoveel nadruk ligt op het nieuwe. Leergierig als ze zijn, zal het Oostblok graag bezocht worden maar ook Zwitserland is een goede optie.

Maagden voelen zich vrijwel overal thuis en reizen vooral met een doel. Bijvoorbeeld om onderzoeksmateriaal te zoeken voor hun beroep of omdat ze een cursus willen volgen. Dat kan, uiteraard, perfect op locatie. Een Maagd heeft een groot aanpassingsvermogen en als hun partner andere plannen heeft waar zij zelf niet voor gekozen zouden hebben, plooien ze zich makkelijk. Dan gaan er stapels boeken mee om zo toch aan de kennisvergroting te werken.

In 2021 staat reizen niet centraal voor de Maagd. Oeps. Ambitieus biedt dit jaar namelijk veel te veel grote kansen en ook familie en vrienden vragen veel aandacht. Aha. Dan is het goed. Afgelopen jaren lijkt de Maagd liefde en wijsheid in zichzelf te hebben gevonden en nu met de Jupiter en de Saturnus in de Waterman willen ze op volle kracht vooruit. Toch kan er uitstekend gereisd worden rond half februari, half juni en eind december 2021. 

Het eerste half jaar ben je, Maagd, druk met je carrière en je gezondheid. Misschien mag je dieet aangepast worden? En misschien is er sprake van werkdruk en stress? Altijd goed om dan een kort uitstapje te maken, om weer op te laden. Tip: boek dan vooral een van deze heerlijke natuurhuisjes in eigen land, is goed voor je!

Verre reizen boek je eerder in de tweede helft van het jaar. Denk dan aan Singapore, Florida en vooral Japan! Maagdelijke witte stranden trekt ze aan maar luieren duurt bij de Maagd maar kort: je maakt je veel te graag nuttig. Het is heel goed mogelijk dat de Maagd tijdens een van deze reizen zijn of haar partner ontmoet. Trouwen of samenwonen behoort zeker tot de mogelijkheden in 2021!

Een bijzonder jaar, dat is het, waarin zelfontplooiing, gedrevenheid en ambitie de boventoon voeren.  

Tot slot iets wat we allemaal mogen weten voor als je een reis boekt: let goed op als je een reis boekt tijdens Mercurius retrograde perioden. Wisten we ook niet maar het is dus zo dat in die periode je reis heel goed vertraging op kan lopen of dat er een andere vorm van miscommunicatie kan zijn omtrent je reis. Liever boek je je reis ervoor of erna. Reizen tijdens deze perioden kan gewoon hoor, maar houd gewoon een beetje rekening met eventuele miscommunicatie. Dat je het weet.

Deze perioden voor 2021 zijn:

  • Zaterdag 30 januari tot en met zondag 21 februari 2021
  • Zondag 30 mei tot en met woensdag 23 juni 2021
  • Maandag 27 september tot en met 18 oktober 2021

Deze jaar-reishoroscoop werd speciaal voor Barts Boekje geschreven door Astroloog & Numeroloog Caroline Post.