14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reishoroscoop deel 12: Vissen

14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reishoroscoop deel 12: Vissen

Joe, Vissen-mens! Goed je hier te hebben. Jouw teken in de dierenriem is het laatste teken. Last best. Uiteraard. In dit teken lost, basically, alles zich op. Wordt alles rechtgetrokken wat in de voorafgaande 11 tekens misging. Ha! Kijk, daar moet je jou voor hebben he. Er komt water – en water staat voor gevoel – bij maar het is ook dubbel... Kijk, daar wordt het mysterieus. hebben we wat op gevonden: lees het volgende stuk eerst maar even en dan door naar jouw Vissen-verhaal.

Astrologie voor Dummies

Astrologie voor Dummies

Want wat iedereen eigenlijk zou moeten weten als ze een horoscoop lezen, niet alleen deze dus, is dat niemand ooit alleen een Stier, een Ram, een Tweeling of een Boogschutter of welk sterrenteken dan ook is.

Het sterrenbeeld waar je onder geboren bent, zegt alleen waar de zon op dat moment stond. Ook de maan en 9 andere planeten hadden een bepaalde plek toen jij op de wereld kwam. Allemaal weerspiegelen ze een andere energie waar menselijke psychologie en gedragingen bij horen. Samen maken ze jouw persoonlijke horoscoop. Jouw ingrediënten voor jouw leven – het is aan jou wat je ermee doet. Mocht je jezelf helemaal niet of nauwelijks herkennen in het sterrenteken dat bij jouw geboortedatum hoort, dan heb je vrijwel altijd één of meerdere tekens in een ander sterrenteken staan die voor jou belangrijker blijken.

2021 is ‘een vijf jaar’ (2+0+2+1=5). Het is een nieuwsgierig jaar. Een onderhandelend bestaan, communicatie die onmisbaar is, een jaar waarin we altijd onderweg lijken te zijn en vol van nieuwe plannen. Het is een jaar waarin we werken aan onze mentaliteit. Waarin we onze communicatieve vermogens en gedachten veranderen en daarmee ook onze relaties en vriendschappen naar een hoger plan gaan brengen. Omdat het er tijd voor is. Omdat het kán.

Voor sommigen tekens is het jaar 2021 het uitermate gunstig om te reizen, voor andere tekens wat minder. Als je je horizon niet letterlijk kunt verbreden, dan kun je dat geestelijk of in je eigen omgeving wel! Waar een wil is…

Reishoroscoop schorpioen 2021 (19 februari- 20 maart)

Reishoroscoop schorpioen 2021 (19 februari- 20 maart)

Sleutelwoorden voor de Vissen: idealistisch, afwachtend & onbaatzuchtig.

Vissen worden in de astrologie altijd als tegen elkaar in zwemmende vissen afgebeeld. Vissen bestaan in allerlei vormen, maten en kleuren en met bovendien heel uiteenlopende gedragingen. Van schattige guppies en levensgevaarlijke Piranha’s. Vissen – terug weer naar astrologie terminologie – staat vooral bekend om zijn neiging tot kluizenaarschap als een immer helpende hand. Oke, dat is veelal niet om het groepsbelang te dienen zoals bij de Waterman maar toch. In Vissen wordt losgelaten. Het is klaar, het is voltooid en er mag naar een ander niveau getild worden. Vissen hebben eigenschappen als onthechting, melancholie, kosmisch inzicht en opofferingsgezindheid. Met als risico van vertroebeling en willen ontsnappen. Beïnvloedbaar zijn ze. En ietwat onzeker, altijd op zoek naar een ideaal. Herkenbaar much?

Sleutelwoorden voor de Vissen: idealistisch, afwachtend & onbaatzuchtig.

Zoals je kunt verwachten, houden Vissen van water, van zwemmen en van varen. Joh. Een retraite of een heel verre reis (hallo island person, hallo beach person) behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. Een beetje Vissen maakt graag reizen naar de kust, naar een eiland, heeft graag een eigen boot of stapt met veel plezier op een cruise. Maar ook kloosters en afgelegen plekken aan het water zijn een goede deal voor ze. Indonesië – de geuren, de kleuren, de dans en de muziek lonken. Net als Cannes, Hollywood en San Fransisco. True story. Het staat immers in de sterren nietwaar?

Echter, het Vissen vakantieland bij uitstek is Ierland. Een land van mystiek, zang en dans, zee en heerlijk groen overal. Wel kan een beetje Vissen vluchtneigingen hebben en ligt een glaasje te veel op de loer. Niet ondenkbaar is het geheel terugtrekken in een robuust Iers klooster, om maar wat te noemen. Een vlucht voor de wereld van alledag is het. De eerste helft van 2021 zal er door de Vissen niet veel gereisd worden. De focus ligt op carrière en planning maar ook veel ruimte voor spiritualiteit en focus op het innerlijk.

Juli is een mooie maand voor een romantische vakantie en september leent zich goed voor samenwerkingen, een initiatief om naar het buitenland te gaan of voor nieuwe contacten. Oh, en ga in deze periode ook vooral op zoek naar een onafhankelijk advies.

Zit je fijn in je relatie? Dan is van half september tot half oktober ook een prima tijd voor een romantische reis. Oktober laat mooie carrièremogelijkheden zien (maar niet in het buitenland; stick to your guns). Van eind december tot half januari 2022 is er ruimte voor een vakantie met vrienden en gelijkgestemden – wacht daar lekker op. Want  2021 is een jaar van zelfontplooiing, ambitie en zakelijk succes. De eerste helft mag je reorganisatie verwachten in je huiselijke leven en is er mogelijk sprake van een verhuizing. Het Vissen liefdesleven ziet er sprankelend uit en er kunnen serieuze stappen overwogen worden. Voor de singles is er ruimte voor nieuwe ontmoetingen.

Tot slot iets wat we allemaal mogen weten voor als je een reis boekt: let goed op als je een reis boekt tijdens Mercurius retrograde perioden. Wisten we ook niet maar het is dus zo dat in die periode je reis heel goed vertraging op kan lopen of dat er een andere vorm van miscommunicatie kan zijn omtrent je reis. Liever boek je je reis ervoor of erna. Reizen tijdens deze perioden kan gewoon hoor, maar houd gewoon een beetje rekening met eventuele miscommunicatie. Dat je het weet.

Deze perioden voor 2021 zijn:

  • Zaterdag 30 januari tot en met zondag 21 februari 2021
  • Zondag 30 mei tot en met woensdag 23 juni 2021
  • Maandag 27 september tot en met 18 oktober 2021

Deze jaar-reishoroscoop werd speciaal voor Barts Boekje geschreven door Astroloog & Numeroloog Caroline Post.