14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De grote Barts Boekje reishoroscoop deel 11: Waterman

14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De grote Barts Boekje reishoroscoop deel 11: Waterman

Ha die Waterman, fijn dat je er ook bij bent! Jouw sterrenteken is het derde en laatste luchtteken (lees de voorgaande horoscopen maar eens: lucht, vuur en aarde in de sterren geschreven) en tijdens de periode van de Waterman wordt getracht er één geheel van te maken. Het zal je taak maar wezen! Desalniettemin is vrijheid, blijheid en broederschap het motto. Het ingeslagen, vaak eenzame pad van de Steenbok, wat vooral een innerlijke zoektocht was, krijgt in Waterman een uiterlijke vorm... Klinkt vaag? Snappen we! Maar we leggen uit:

Astrologie voor Dummies

Astrologie voor Dummies

Wat iedereen eigenlijk zou moeten weten als ze een horoscoop lezen, niet alleen deze dus, is dat niemand ooit alleen een Stier, een Ram, een Tweeling of een Boogschutter of welk sterrenteken dan ook is.

Het sterrenbeeld waar je onder geboren bent, zegt alleen waar de zon op dat moment stond. Ook de maan en 9 andere planeten hadden een bepaalde plek toen jij op de wereld kwam. Allemaal weerspiegelen ze een andere energie waar menselijke psychologie en gedragingen bij horen. Samen maken ze jouw persoonlijke horoscoop. Jouw ingrediënten voor jouw leven – het is aan jou wat je ermee doet. Mocht je jezelf helemaal niet of nauwelijks herkennen in het sterrenteken dat bij jouw geboortedatum hoort, dan heb je vrijwel altijd één of meerdere tekens in een ander sterrenteken staan die voor jou belangrijker blijken.

2021 is ‘een vijf jaar’ (2+0+2+1=5). Het is een nieuwsgierig jaar. Een onderhandelend bestaan, communicatie die onmisbaar is, een jaar waarin we altijd onderweg lijken te zijn en vol van nieuwe plannen. Het is een jaar waarin we werken aan onze mentaliteit. Waarin we onze communicatieve vermogens en gedachten veranderen en daarmee ook onze relaties en vriendschappen naar een hoger plan gaan brengen. Omdat het er tijd voor is. Omdat het kán.

Voor sommigen tekens is het jaar 2021 het uitermate gunstig om te reizen, voor andere tekens wat minder. Als je je horizon niet letterlijk kunt verbreden, dan kun je dat geestelijk of in je eigen omgeving wel! Waar een wil is…

Reishoroscoop 2021 Waterman (21 januari- 19 februari)

Reishoroscoop 2021 Waterman (21 januari- 19 februari)

Sleutelwoorden voor de Waterman: origineel, virtuoos & gecompliceerd

Opgeteld bij het vuur van de idealen van de Boogschutter en het op de aarde ingeslagen
pad van de Steenbok (lees maar even terug hier als je zin hebt), krijgt de dierenriem in Waterman zijn uiterlijke vorm: er komt lucht bij. In Waterman wordt het pad milder en menselijker. Astrologisch gezien wordt dit teken karaktereigenschappen toegekend als vredelievend, vindingrijk, solidariteit en een echte teamgeest. Steek die maar in je zak. De gemiddelde Waterman heeft een goed gevoel voor verhoudingen, een originele kijk op de wereld en beschikt over een aangeboren sociale intelligentie. Hear hear.

 

Sleutelwoorden voor de Waterman: origineel, virtuoos & gecompliceerd

Uiterst vredelievend kiest de Waterman niet met verstand, noch met gevoel, Euh. Ja, inderdaad, dat maakt ze gecompliceerd. Humanistisch als ze zijn, zijn het geboren hulpverleners. Op vakantie zal de Waterman niet graag alleen gaan en hij of zij kiest het liefst voor de meer bijzondere gebieden. Een wereldreis bijvoorbeeld! Helemaal des Watermans. En als dat niet kan? Nou, dan gaan ze alsnog graag het liefst zo ver mogelijk weg.

Naar spannende bestemmingen zoals China, Antarctica of India bijvoorbeeld. Of kriskras door de VS of op naar Buenos Aires: als het maar bijzonder is. Mensen en steden zijn ook interessant: Hong Kong, New York of Parijs. Yes please! Of Oui oui. Of 是的,請. Aan jou, Waterman.

Het liefst wordt er gereisd met vrienden en anders mag een reisorganisatie die spanning belooft en reizen organiseert naar ‘vreemdere’ gebieden een duit in het zakje doen. Toeristische plaatsen blijven links liggen en als de middelen om ver te reizen niet voorhanden zijn, dan zal een echte Waterman de eerste zijn die probeert of die bollenschuur ook lekker slaapt. Of dat primitieve tentje op een afgelegen plek. Sociaal als de Waterman is,  kan hij er ook voor kiezen om jeugdleider te worden of te gaan werken als hulpverlener of vrijwilliger in een ver land. Met Jupiter en Saturnus in hun eigen teken zijn de Watermannen verzekerd van een sociaal jaar waarin zij hun sociale netwerk kunnen verbreden of aansluiten bij een groep.

Innerlijke groei en herstructurering.

Innerlijke groei en herstructurering.

2021 is een jaar vol mogelijkheden en veranderingen. En voor reizen volop mooie planeetstanden. Een uitstekende tijd voor wat kleinere uitstapjes is tussen half februari en begin mei.

Tussen april en mei kan er wat spanning zijn in de relatiesfeer en lijkt het goed om er dan even tussenuit te gaan. Begin mei tot 11 juni staan de sterren gunstig voor romantische reizen (maar oke, ook voor zaken). Er kunnen tijdens deze reizen mooie nieuwe contacten gelegd worden die bepalend zullen zijn voor de toekomst. Van 23 juli tot 22 augustus lijkt een mooie tijd voor een nieuwe samenwerking, al dan niet in en met het buitenland. Trouwplannen? Mooie tijd! Voor familievakanties is half augustus tot half september the best of times. Het is ook in deze periode dat er careerwise wat ups en downs kunnen voorvallen. Vooral voor zakelijk reizen is de periode van augustus tot 14 november gunstig en einde jaar kan er gedacht worden over het starten van een eigen onderneming. Mogelijk is dan ook een retraite raadzaam: al die veranderingen eisen hun tol zo eind van het jaar. Boek die yoga reis vooral eind november. Minder tijd voor anderen lieve Waterman, en meer tijd voor jezelf in 2021. Een heel nieuwe jij.

Tot slot iets wat we allemaal mogen weten voor als je een reis boekt: let goed op als je een reis boekt tijdens Mercurius retrograde perioden. Wisten we ook niet maar het is dus zo dat in die periode je reis heel goed vertraging op kan lopen of dat er een andere vorm van miscommunicatie kan zijn omtrent je reis. Liever boek je je reis ervoor of erna. Reizen tijdens deze perioden kan gewoon hoor, maar houd gewoon een beetje rekening met eventuele miscommunicatie. Dat je het weet.

Deze perioden voor 2021 zijn:

  • Zaterdag 30 januari tot en met zondag 21 februari 2021
  • Zondag 30 mei tot en met woensdag 23 juni 2021
  • Maandag 27 september tot en met 18 oktober 2021

Deze jaar-reishoroscoop werd speciaal voor Barts Boekje geschreven door Astroloog & Numeroloog Caroline Post.