14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reishoroscoop Deel 7: Weegschaal

14 januari 2021, door Anna Sophie Wellink

De Grote Barts Boekje Reishoroscoop Deel 7: Weegschaal

Hoi Weegschaal, ouwe twijfelkont, leuk dat je er bent. 2020 was geen gemakkelijk jaar, zeker niet voor iemand die toch al tot in den treuren wikt en weegt. Dat kan in 2021 beter! Zorg dat je een maatje hebt dat knopen voor je doorhakt en hop, de wereld in!

2021 is 'een vijf jaar' (2+0+2+1=5) en dat wil zeggen dat het een nieuwsgierig jaar is - net iets voor jou. Een onderhandelend jaar waarin communicatie onmisbaar is en een jaar waarin we altijd onderweg lijken te zijn, vol van nieuwe plannen. Het is een jaar waarin we werken aan onze mentaliteit. Waarin we onze communicatieve vermogens en gedachten veranderen en daarmee ook onze relaties en vriendschappen naar een hoger plan gaan brengen. Omdat het er tijd voor is. Omdat het kán.

Voor sommigen tekens is het jaar 2021 uitermate gunstig om te reizen, voor andere tekens wat minder. Als je je horizon niet letterlijk kunt verbreden, dan kun je dat geestelijk of in je eigen omgeving wel! Waar een wil is...

Astrologie voor Dummies

Astrologie voor Dummies

Want wat iedereen eigenlijk zou moeten weten als ze een horoscoop lezen, niet alleen deze dus, is dat niemand nooit alleen een Stier, een Ram, een Tweeling of een Boogschutter of welk sterrenteken dan ook is.

Het sterrenbeeld waar je onder geboren bent, zegt alleen waar de zon op dat moment stond. Ook de maan en 9 andere planeten hadden een bepaalde plek toen jij op de wereld kwam. Allemaal weerspiegelen ze een andere energie waar menselijke psychologie en gedragingen bij horen. Samen maken ze jouw persoonlijke horoscoop. Jouw ingrediënten voor jouw leven – het is aan jou wat je ermee doet. Mocht je jezelf helemaal niet of nauwelijks herkennen in het sterrenteken dat bij jouw geboortedatum hoort, dan heb je vrijwel altijd één of meerdere tekens in een ander sterrenteken staan die voor jou belangrijker blijken.

Reishoroscoop voor de Weegschaal 2021 (23 september-22 oktober)

Reishoroscoop voor de Weegschaal 2021 (23 september-22 oktober)

Sleutelwoorden voor de Weegschaal: beminnelijk &  diplomatiek

Weegschaal is het tweede luchtteken in de dierenriem. Het is het eerste herfstteken en er wordt gewikt en gewogen, je weet wel: de balans gezocht. De gemiddelde Weegschaal is een geboren strateeg en verafschuwt ruzies en onmin. Vaak blijven daardoor echte stellingnames uit – altijd maar zoeken naar een compromis. Soms ten koste van zichzelf. Een groot charmeur is het, die Weegschaal, eentje die best wel eens ‘nee’ mag leren zeggen. En een omgevingsmens is het ook, net als een eerlijke scheidsrechter.

Astrologisch vallen Oostenrijk en vooral Wenen onder dit sterrenbeeld. De gelijkmatige sfeer van de stad spreekt je vast en zeker aan. Weegschalen zijn overigens helemaal niet moeilijk om mee de hort op te gaan, waar dan ook heen. Al is het wel erg fijn als anderen de knoop doorhakken wat betreft de bestemming: zelf kiezen vinden ze vaak lastig en landen met conflicten, armoede of met extreem weer spreekt ze niet aan.

Sleutelwoorden voor de Weegschaal: beminnelijk & diplomatiek

 

Net als de Leeuw reist een Weegschaal liever niet alleen. Dus hop, die reisgenoot opsnorren en op naar Duitsland, Zwitserland, Italië of Midden Engeland – stuk voor stuk topbestemmingen voor de Weegschaal. Waarom wil je weten? Logisch: vanwege het evenwichtige landschap, de aardige mensen en alle mooie gebouwen. Tuurlijk is een verre bestemming ook een goed plan, mits Weegschalen lekker op sleeptouw worden genomen. reading for a friend? Sleep je Weegschaal-buddy liever niet meer naar een bestemming voor extreme bergbeklimmingen of naar een oorlogsgebied. Niks an.

Het nieuwe Aquarius tijdperk en de Saturnus & Jupiter in de Waterman pakken voor de Weegschaal gunstig uit. Nu zal ‘reizen plannen’ niet het eerste zijn waar een Weegschaal aan denkt; dat laten ze graag aan hun partner over. Ook hangt een en ander sterk af van waar hun andere tekens staan. Toch is 2021 een jaar waarin ‘het buitenland’ centraal zal staan. Zeker zakelijk. Begin maart leent zich goed om een romantisch uitstapje te maken. Eind maart tot eind april is het gunstig om zaken met partners in het buitenland te doen. Daar zullen contacten gelegd worden die belangrijk blijven – mark my words. En dan komen er opnieuw mogelijkheden voor zakelijke reizen van half mei tot half juni. Voor de Weegschaal is het eerste half jaar van 2021 een intensieve periode en kan er sprake zijn van werkverandering. Ook staat de romantiek centraal. Oelala…

Het is belangrijk om te leren jezelf centraal te stellen dit jaar, Weegschaal.  Daar is genoeg gelegenheid voor. Begin juni kan een meditatiereis of retraite wonderen doen. Eind van het jaar leent zich uitstekend voor huiselijke zaken enne… Mocht er een huwelijk of  gezinsuitbreiding op de planning staan: einde 2021 is the time! Het wordt een jaar van verantwoordelijkheden en beslissingen met liefde en ouderschap als thema’s. Een jaar om keuzes vanuit en voor jezelf te maken.

Tot slot iets wat we allemaal mogen weten voor als je een reis boekt: let goed op als je een reis boekt tijdens Mercurius retrograde perioden. Wisten we ook niet maar het is dus zo dat in die periode je reis heel goed vertraging op kan lopen of dat er een andere vorm van miscommunicatie kan zijn omtrent je reis. Liever boek je je reis ervoor of erna. Reizen tijdens deze perioden kan gewoon hoor, maar houd gewoon een beetje rekening met eventuele miscommunicatie. Dat je het weet.

Deze perioden voor 2021 zijn:

  • Zaterdag 30 januari tot en met zondag 21 februari 2021
  • Zondag 30 mei tot en met woensdag 23 juni 2021
  • Maandag 27 september tot en met 18 oktober 2021

Deze jaar-reishoroscoop werd speciaal voor Barts Boekje geschreven door Astroloog & Numeroloog Caroline Post.