11 januari 2024, door Evi Boonstra

Barts Bruidsparen – Kristian & Saskia: Beauty of Bordeaux

11 januari 2024, door Evi Boonstra

Barts Bruidsparen – Kristian & Saskia: Beauty of Bordeaux

Kristian en Saskia ontmoetten elkaar in 2012 nog ouderwets ‘in het wild’ op een zaterdagavond in het Amsterdamse Café Nol. De vonk slaat vanaf moment één direct over. Twee kinderen en tien jaar later trouwen ze op het romantische Chateau Citran tussen de wijngaarden van Bordeaux. In Barts Bruidsparen geven lovebirds het ultieme inkijkje tijdens hun bruiloft - alles wat je wil weten en zien dus. Doorscrollen tot het eind is een must, daar vind je namelijk alle kanjers die deze bruiloft mogelijk maken. Spoiler alert: deze fantastische foto's werden gemaakt door Suegraphy

Kristian wist al een tijd dat hij Saskia ten huwelijk wilde vragen, maar hij kon de perfecte verlovingsring niet vinden. Of zoals hij zelf zegt: "Ik kon gewoon niet de echte 'Sassie'-ring vinden". Zijn zoektocht duurde zo’n vier maanden, totdat hij de perfecte ring - een Spaans design uit de jaren 50 - vond bij een antiquair in Amsterdam.

Het aanzoek

Het aanzoek

Voordat Kristian Saskia meenam op een verrassingstrip naar Ibiza, ging hij eerst naar haar moeder om te vragen om haar dochters hand. De dag na aankomst op Ibiza nam Kristian Saskia mee op een boottrip om te gaan lunchen in een restaurant aan een mooie baai. Nog niets vermoedend bereiken ze het strand. Totdat Saskia in de gaten krijgt dat er een privé-lunch met champagne klaarstaat. Dat was wel een drie-keer-knipperen “oh my, gebeurt dit echt?” momentje. Kristian vroeg haar ten huwelijk en het waren tranen van geluk voor hen beiden. Ze dronken champagne en brachten de rest van de dag op het water door, luisterend naar hun favoriete muziek, volledig genietend van het moment. Ze verbleven daarna nog drie dagen op een roze wolk in de ‘net-verloofd’ bubbel op Ibiza.

Een goed begin...

Een goed begin...

Kristian en Saskia weten meteen dat ze voor een minimal, modern en chic huwelijk willen gaan. Saskia: “Normaal gesproken ben ik van hoe meer, hoe beter, maar voor ons huwelijk wilden we dat de decoratie ingetogen zou zijn. We wilden het kasteel en het terrein voor zichzelf laten spreken.” Daarbij zijn de muziek, diner setting en een algehele persoonlijke touch belangrijke elementen voor het koppel. Maar ‘samenzijn’ staat met stip op één. Een weekend met hun kinderen, familie en vrienden, vol persoonlijke verhalen, een lang diner met goede wijnen en lekker eten, en als afsluiter een spetterend feest. 

Locatie locatie locatie

Locatie locatie locatie

Chateau Citran, een Frans chateau in privébezit midden in de wijngaarden van Bordeaux (Margaux). Kristian wist altijd al dat hij hier wilde trouwen. Hij en Saskia hebben twee jaar in Frankrijk gewoond en daar zijn ze verliefd geworden op Bordeaux. Veel vrienden en familie kwamen in die periode bij hen op bezoek. Deze warme herinneringen vormen een perfecte basis om hier hun liefdesfeest te vieren. Het kasteel is omringd door prachtige bomen en voelt voor hen als thuiskomen. Bovendien maakt het Chateau heerlijke wijn, wat zeker niet onbelangrijk is. Het is jammer genoeg niet open voor publiek, maar omdat Kristian de eigenaar kent krijgen ze carte blanche en kunnen ze alles precies doen zoals ze wilden.

Strak in trouwpak

Strak in trouwpak

Saskia’s jurk is een op maat gemaakt ontwerp van Ersa Atelier, via Bloomfeld. De jurk is puur handwerk, zo gedetailleerd, met overal parels en kralen in het meest prachtige patroon. Daarbij draagt ze zilver-fluwelen Alexandre Birman schoenen. Saskia: “Ik voelde me honderd procent mezelf in die jurk. Ik wist dat ik maar één jurk wilde – je draagt de jurk maar een keer! Ik wilde er zo lang mogelijk van genieten.” Kristian draagt een donkerblauw jacquet van SKIKK Tailoring. Zij maakten ook zijn smoking: een wit smoking jasje met zwarte broek.

Muziek

Muziek

Saskia wist vrij vroeg dat ze op een pianoversie van Diamonds van Rihanna naar Kristian wilde lopen, omdat dat een van ‘hun’ liedjes is. Een pianist en zanger mogen dus niet ontbreken tijdens de ceremonie. Naast ‘Diamonds’ wordt er ook Sonate Nr. 16 in C majeur van Mozart gespeeld, omdat hij Saskia’s favoriete componist is, en Tous les visages de l’amour van Charles Aznavour mag ook zeker niet ontbreken. Saskia schrijft zelf een lied voor Kristian dat ze tijdens de ceremonie zingt. Om het verrassingselement nog groter te maken neemt ze stiekem pianoles, zodat ze zichzelf kan begeleiden op de piano. 

“We waren een van de laatste stellen binnen onze vriendengroep die gingen trouwen, dus we hebben de afgelopen jaren veel huwelijken meegemaakt en wisten goed wat we wel en niet wilden. We hadden een aantal punten die voor ons écht belangrijk waren, en vanuit daar zijn we alles gaan vormgeven. We gebruikten The Lane en Pinterest om sommige van die ideeën verder te verfijnen, maar niet te veel, omdat we wilden dat het echt bij ons zou passen en niet een kopie zou zijn van andere huwelijken. We wilden dat het authentiek aanvoelde en dat de echte liefde te voelen was.”

Na de ceremonie en borrel worden de gasten teruggebracht naar hun hotel om zich op te frissen en zich te verkleden van tenue de ville naar black tie. Tijdens deze anderhalf uur durende onderbreking wordt de dinertafel opgezet. Dit is een van de grootste logistieke uitdagingen. Maar de weddingplanner krijgt het voor elkaar en de gasten komen terug op een compleet getransformeerde locatie. 

Een vloeiende overgang naar het feest staat ook op de prioriteitenlijst, vandaar de saxofonist. De gasten moeten meteen in de feeststemming komen, zodat het diner in één keer (in een high) overgaat in een knalfeest. Muziek is voor Saskia ontzettend belangrijk. De keuze valt heel bewust op muziek die veel voor hen betekent, hoe cheesy, fout of klassiek dan ook. Met de playlist voor het diner is Saskia ongeveer een jaar bezig geweest en nog steeds luistert ze ‘m bijna elke dag. Saskia: “Ik ben zo blij dat we hierin ons gevoel en wat we écht zelf wilden hebben gevolgd”.

Diner

Diner

Kristian heeft vanaf moment één heel duidelijk beeld bij het diner: een lange tafel voor alle gasten, onder de bomen van de laan naar het Chateau. De styling doen ze zelf en het idee hiervoor was ook al vanaf het eerste moment duidelijk: wit linnen, gedroogde judaspenning als decoratie, ghost chairs. Niet te veel frutsels, maar clean, chic en simpel.

Persoonlijke noot

Persoonlijke noot

Omdat het huwelijk qua opzet, styling en locatie vrij groots is, is het voor Kristian en Saskia van groot belang dat de invulling van de dag heel persoonlijk en eigen is. Stijf, onpersoonlijk of standaard staat op de no-go list. Dat betekent geen ceremoniële aspecten puur omdat het altijd zo gaat, maar alleen dat wat bij Kristian en Saskia past. Een dierbare vriend trouwt het stel samen met hun kinderen, veel speeches van familie, vrienden en kwetsbare geloften maken het af.

Advies?

Advies?

Wat Kristian en Saskia als tip meegeven? “Wees een beetje lief voor jezelf. Veel mensen zeggen dat je je geen zorgen moet maken over kleine dingen, maar de kans is groot dat je dat toch doet. Dus wees niet te streng voor jezelf als je je zorgen maakt over de beste wijnglazen of dat de tafel twee centimeter te ver naar rechts staat. We zijn zo dankbaar voor onze beste vrienden en naaste familie die er voor ons waren tijdens de voorbereidingen, en we hebben juist toen the time of our lives gehad. We hebben echt herinneringen gemaakt voor het leven.”

Fotografie: Suegraphy 
Locatie: Chateau Citran
Weddingplanner: Chloe Crouch Events
Videografie: Oui et Oui films
Haar & Make-up: Roos Verboom & The Wedding Chapter
Jurk bruid: Ersa Atelier via Bloomfeld en schoenen: Alexandre Birman
Pak bruidegom: SKIKK Tailoring
Celebrant: Roeland Bloemen
Floral Styling: The House of Artz
Stationery: Papel & Co
Catering: Les Toques du bassin
Cake: Piere Mirgalet
Entertainment: DJ Danny Groenenboom, Elga Branco en Cyriel Taieb/Pianoman