6 juni 2017, door Maartje

BARTS KOOKBOEKJE: 3 x LEKKERE BRUSCHETTA’S VOOR BIJ DE BORREL

6 juni 2017, door Maartje

BARTS KOOKBOEKJE: 3 x LEKKERE BRUSCHETTA’S VOOR BIJ DE BORREL

Aaah yes, ein-de-lijk, de zon! Dát nodigt uit tot een borrel. En wat is nou aan een borrel zonder wat te snaaien. Juist. Geen zak. En dus van uw eigen Barts Kookboekje: een drietal tips voor een heerlijke bruschetta (spreek uit als broesketta, mocht je het je afvragen / aangezien bepaalde uitspraken regelmatig een doorn in het oor zijn) voor bij de borrel. Eentje met vlees, eentje met vis en een vega-variant, alle drie met de nieuwe plantaardige (vegan) Becel.

3 x LEKKERE BRUSCHETTA’S VOOR BIJ DE BORREL

Barts-Boekje-becel 4

Om de smaak van de bruschetta’s kracht bij te zetten heb ik gebruik gemaakt van drie nieuwe producten van Becel: Becel met kokosolie & amandelolie, Becel met walnootolie en Becel met avocado-olie & limoenolie. Die waren me al eerder opgevallen vanwege de kleurrijke verpakking en ik kan je vertellen, ik was aangenaam verrast toen ik (na aankoop natuurlijk) rechtstreeks vanuit de verpakking een hapje nam. Nom! Subtiel lekker, terwijl de smaak wel krachtig genoeg is om de spread zo, zonder beleg, op je boterham te smeren. Ook niet onbelangrijk: zoals gezegd zijn alle drie de nieuwe Becel smaken 100% plantaardig, lactosevrij, vrij van kunstmatige kleur- of smaakstoffen en vrij van conserveringsmiddelen. Bovendien smeren ze, direct vanuit de koeling, meteen gemakkelijk. That’s how we like it!

Dan nu, de bruschetta. Begin met het in plakjes snijden van 1 ciabattabrood zodat je op ongeveer 15 plakken uitkomt. Leg de plakjes op een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en plaats ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden zodat ze lekker knapperig worden.

Barts-Boekje-becel 3

Bruschetta met champignons
5 sneetjes getoast ciabattabrood
Becel met kokosolie & amandelolie
Bakje (250 gram) champignons
Verse peterselie
1/2 teen knoflook
Chilivlokken
Paprikapoeder
Peper
Zout

Snijd de champignons, de knoflook en een gedeelte van de peterselie fijn, en bak een paar minuten in een beetje olie. Breng op smaak met de chilivlokken, de paprikapoeder, en wat peper en zout.

Besmeer de toastjes met een laagje Becel met kokosolie & amandelolie en beleg vervolgens ruim met het champignonmengsel. Garneer tot slot met wat verse peterselie. Door de subtiele kokos-amandel smaak van Becel krijgt dit hapje een lekker Aziatisch tintje.

Barts-Boekje-becel 2Bruschetta met zalm
5 sneetjes getoast ciabattabrood
Becel met avocado-olie & limoenolie
100 gram gerookte zalmsnippers
Kappertjes
Rode ui
Bieslook
Mayonaise
Partje citroen

Smeer een laagje Becel met avocado-olie & limoenolie op de toastjes. Beleg met de zalmsnippers en garneer met de kappertjes, rode ui en bieslook. Meng een beetje mayonaise met wat citroensap en verdeel een paar drupjes citroen-mayo over de bruschetta. Maak af met een snufje peper. Bekentenis: Zalm en avocado zijn, voor mij, the perfect flavour-match. Heerlijk fris van smaak. En de avocado/limoen variant is in deze combinatie dan ook keihard (voor mij) de winnaar van vandaag, so good!

Barts-Boekje-becel 5Bruschetta met carpaccio
5 sneetjes getoast ciabattabrood
Becel met walnootolie
5 plakjes carpaccio
IJsbergsla
Pijnboompitten
2 eetlepels geraspte Parmezaan
Truffel-mayonaise

Rooster de pijnboompitten in een droge pan totdat ze goudbruin zijn. Smeer een laagje Becel met walnootolie op de toastjes. Leg daarbovenop een beetje ijsbergsla en de carpaccio. Garneer met de pijnboompitten, de Parmezaan en de truffel-mayonaise. De walnootsmaak geeft deze bruschetta met zijn zacht/zoete smaak extra body. Echt heerlijk in combinatie met de Parmezaan ook. En nog lekkerder met een glaasje bubbels!

Proost!

Meer weten over Becel? Kan: Becel