3 juni 2017, door Maartje

BARTS KOOKBOEKJE: KIP, ZOETE AARDAPPEL EN GROENTE UIT DE OVEN

3 juni 2017, door Maartje

BARTS KOOKBOEKJE: KIP, ZOETE AARDAPPEL EN GROENTE UIT DE OVEN

Vandaag had ik helemaaaaaal geen zin om te koken (oke, ik had eigenlijk best zin om te koken, maar als ik helemaaaaal geen zin om te koken heb, dan betekent dat dat het de vriend zijn beurt is om te ‘koken’, wat codewoord is voor ‘ik wil patat + 2 snacks van de snackbar’). Maar na 4 x BBQ in drie dagen tijd, waarbij ik weer vreselijk heb overdreven met het stokbrood en de pindasaus (pindasaus makes me craazy), was het toch echt tijd om even normaal te doen, zeg maar. Want Ibiza ligt op de loer, zeg maar. Dus voordat ik de bikini-paniek zijn vrije loop liet gaan in mijn vrouwenbrein, ging ik hup, de keuken in om iets fatsoenlijks te maken. Onder het motto 'beter goed gejat dan slecht bedacht', maakte ik mijn eigen versie van een Jamie Oliver recept. Kip en groente uit de oven, mét zoete aardappel. Supereasy, superlekker, supergezond. Placebo of niet, waar ik na een plat du cafetaria altijd propvol en een tikkie ongelukkig met mezelf op de bank blijf plakken, ben ik na deze maaltijd nog full energy een uur gaan wandelen met de hond. Had ik zin in. Goed teken!

Even over het recept: de knoflook moet je na bereiding uit zijn jasje knijpen. Lekker zoet, maar niet zo handig als je dezelfde avond nog naar de disco moet, op zoek naar verkering.

Ok, klaar voor? Komt-ie:

Wat je nodig hebt voor 2 personen

4 kippendijfilets (400 gram)
200 gram cherrytomaten (bekertje)
2 zoete puntpaprika’s
2 kleine zoete aardappels
1 rode ui
4 tenen knoflook
1/2 bosje verse tijm
4 el olijfolie
2 el balsamicoazijn

En zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de ui en de puntpaprika’s in grove parten. Snijd de zoete aardappel (zonder schil) in blokjes. Druk de knoflookteentjes met de achterkant van je mes plat.

Gooi alles, samen met de kippendijen en de hele cherrytomaten, in een grote ovenschaal of braadslede. Bestrooi de inhoud van de schaal met de afgeritste tijmblaadjes, olijfolie, balsamicoazijn en een flinke snuf peper en zout. Hussel alles goed door elkaar.

Zorg dat er geen groente op de kip ligt en leg de schaal ongeveer een uur in de oven, totdat de kip goudbruin en gaar is.

Keer de kip tijdens het bakken een paar keer om, en bestrooi met het braadvocht.

Enjoy!
x Marijn