1 juli 2017, door Maartje

Best cheeseburger in Bartstown

1 juli 2017, door Maartje

Best cheeseburger in Bartstown

Weekend! Tijd om te rebellen. Dus kwak dat dieetboek in de hoek want het is tijd voor de all-time favorite onder junkfoods. Le cheeseburger, lieve mensen. Hier lees je hoe je hem maakt.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
500 gram rundergehakt
1/2 eetlepel worcestersaus
1 teen knoflook
1 tl paprikapoeder
1 ei
Chilipeper en zout
sla
1 grote vleestomaat
1 grote ui
4 plakjes cheddarkaas
Mayonaise
Ketchup
Plakjes augurk
4 hamburgerbroodjes

En zo maak je het:

Begin met het maken van de burgers. Meng het gehakt met de paprikapoeder, de worcestersaus en flink wat chilipeper en zeezout. Pers de teen knoflook uit boven het gehakt. Voeg een ei en een klein toe en meng het gehakt door elkaar. Maak er 4 gelijke ballen van en druk deze plat tot mooie gelijke burgers.

Snijd de tomaat in dunne plakken en de ui in ringen en leg aan de kant. Bak de burgers in een pan of op de bbq in ongeveer 8 minuten rondom bruin. Leg vlak voor het einde 4 plakjes cheddar kaas op de burgers, zodat dit kan smelten.

Tijd om de burgers te bouwen. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden. Begin met wat blaadjes sla en leg daarop 1 of 2 plakjes tomaat. Leg de hamburger met de gesmolten cheddarkaas erop en verdeel de uien en de augurk over de burger. Maak het af met een flink wat ketchup en mayonaise.

Eet smakelijk!
x Marijn