Conscious Hotel Vondelpark, Amsterdam - Barts Boekje

Hotel in Nederland, Amsterdam

Conscious Hotel Vondelpark, Amsterdam

De naam het geeft wellicht al weg, maar alles aan het hotel is sustainable. Van het interieur tot eigen groene dak.

Het Vondelpark als je achtertuin. Dit is iets waar menig mens alleen maar van kan dromen, we get it. Maar wat nou als je we je vertellen dat je dit gevoel toch eventjes kunt hebben door een nachtje (of een paar) bij het Conscious Hotel Vondelpark te gaan slapen. Met maar liefst 81 kamers, en een grote bar beneden kom je hier tot rust na een dag in het bruisende Amsterdam. De naam het geeft wellicht al weg, maar alles aan het hotel is sustainable. Van het interieur tot eigen groene dak. Ook hebben ze een 100% organisch en vegetarische keuken. Bij binnenkomst in de lobby lijkt het alsof je in de jungle bent beland door de ‘levende-planten-muur’, en alle energie die verbruikt wordt komt van groene stroom.

Locatie, locatie, locatie

Zeiden we al aan het Vondelpark? Klaar in de startblokken voor een lange ochtendwandeling of (voor de sportievelingen onder ons) een rondje hardlopen, om vervolgens bij de Bat & Breakfast aan te schuiven. ‘s Ochtends de ontbijttafel en ‘s avonds versla je hier beste je maatje met pingpong. Na het ontbijt genoeg te doen. Loop langs het openluchttheater en drink een biertje tijdens een pot jeu de boules bij Proeflokaal ‘t Blauwe Theehuis. Ook op loopafstand is het Museumplein, dus zet het van Gogh museum en het Rijksmuseum op je lijst. Koop tickets voor een show in de voormalig gekraakte kerk, Paradiso, dé concertlocatie van Amsterdam. Tips van Bart: schuif aan bij (vegetarisch) restaurant Café Moer, en zet ook zeker all time favourite wijnbar Barrica op je lijst. Verzekerd van een knusse avond, en allerlei Spaanse gerechtjes om te delen.

Het oog wil ook wat

Zoals eerder genoemd is er een muur vol met levende planten in de lobby, waardoor er niet alleen veel groen rondom het hotel is – maar ook vanbinnen. Zo krijg je die dosis dagelijkse natuur wel binnen, en dat terwijl je midden in de stad zit. Al het interieur in het hotel is gemaakt van cradle to cradle producten. Oftewel, alle materialen zijn volledig herbruikbaar voor het volgende product. En als je dit dan ook nog eens op een stijlvolle manier weet te doen, verdien je helemaal 100 punten. De suikerspin roze plafonds, de neon roze lichten tegen de witte mozaïek tegels en fel gele stoelen in de lobby zijn zeker meer dan Instagram waardig. En zei iemand pizza en bordspelletjes? Check ook zeker het mega grote eco-dak, waar het bijna voelt alsof je op mini safari bent door al het flora en fauna wat zich hier schuil houdt. Overal in het hotel vind je grappige teksten, met leuke woordspelingen zoals de bat & breakfast en cereal killer hoek bij het ontbijt. In de kamers kun je je ochtend hoelahoep of yoga sessie doen voordat de hectiek van de dag begint. We like!

Keffers en Kroost

Sorry honden – jullie mogen niet in de kamers rondsnuffelen.. Kinderen zijn meer dan welkom!

Naar Conscious Hotel Vondelpark Meer foto's
Conscious Hotel Vondelpark Conscious Hotel Vondelpark Conscious Hotel Vondelpark Conscious Hotel Vondelpark Conscious Hotel Vondelpark Conscious Hotel Vondelpark Conscious Hotel Vondelpark

Adres

Conscious Hotel Vondelpark, Overtoom, Amsterdam, Nederland

Extra informatie

Inchecken: 15:00 uur
Uitchecken: 11:00 uur

Faciliteiten

Bar
Dagelijkse schoonmaak
Fietsverhuur
Huisdieren niet toegestaan
Niet roken kamer(s)
Oplaadstation voor elektrische voertuigen
Privé ruimte voor oa vergaderingen
Restaurant
Spelletjes