Hotel New York, Rotterdam - Barts Boekje

Hotel in Nederland, Rotterdam

Hotel New York, Rotterdam

In het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn kun je tegenwoordig heerlijk slapen, eten én shinen.

Waar het leven in The Big Apple heel gehaast is, is dat in Hotel New York in Rotterdam (by WestCord) het tegenovergestelde het geval. Het personeel is geduldig, vriendelijk en staat altijd voor je klaar. In het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn kun je tegenwoordig heerlijk slapen, eten én shinen. De locatie leent zich namelijk perfect voor een goed (trouw)feestje. Genoeg kamers ook om iedereen van een bed te voorzien.

Over die kamers gesproken: dan zijn er redelijk veel (72), maar er zijn maar liefst tien verschillende smaakjes én toch allemaal uniek. Je hebt knusse kamers waar je goed kunt bijkomen van een dagje Rotterdam, kamers met uitzicht over de haven en Rotterdam, kamers met houten badkamers alsof je in een scheepscabine doucht, en zelfs kamers met open haarden. Je kunt dus wel stellen dat hier echt voor iedereen wel wat te vinden is. In de buurt is voldoende te zien en beleven, maar Hotel New York heeft ook puike horeca. Lees maar.

Locatie, locatie, locatie

Hotel New York ligt op de Wilhelminapier op de Kop van Zuid. Vlak bij het water én vlak blij het centrum. Genoeg leuks om te verkennen in de buurt dus. Maak de stad onveilig op een echte HNY fiets die je bij het hotel kunt huren. Als je geen fietser bent kun je ook de watertaxi naar het centrum, het Maritiem Museum of het ss Rotterdam nemen. Maak vooral even een pitstop bij de Remastered Experience. In een uurtje wordt je meegenomen langs werken van oude Hollandse Meesters die zijn bewerkt door nieuwe Hollandse Meesters. Lekker modern, net als de stad zelf. Al dat fietsen en traplopen maakt hongerig, maar in Rotterdam is dat geen straf. In de Markthal en Foodhallen valt meer dan genoeg te snaaien, al is het ook een aanrader om te picknicken in het Euromast park.

Het oog wil ook wat

Hotel New York bevindt zich in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. Vroeger lieten reizigers het Rotterdamse achter zich in de hoop hun geluk te vinden aan de overkant, tegenwoordig hoef je daarvoor geen stap buiten het hotel te zetten. De nostalgie hangt door het hele gebouw, in alle 72 kamers, en draagt bij aan de fijne sfeer die er hangt. Er zijn onder andere twee torenkamers, authentieke directievertrekken en zelfs een dakterraskamer met een privé dakterras. Allemaal verschillend ingericht en allemaal even comfortabel met fijne bedden en dezelfde faciliteiten. Daar hoef je bij het boeken dus geen extra rekening mee te houden want alles wat je wilt krijg je toch wel. En dat ook nog eens in een knap jasje met minstens zo knap uitzicht.

Horeca in de buurt

Met het centrum van Rotterdam om de hoek ligt er meer dan genoeg horeca in de buurt. In het het hotel zelf kun je aanschuiven bij café-restaurant Hotel New York of fine dining restaurant NY Basement. Bij die eerste kun je terecht voor een snelle hap (een goede lunch of uitgebreid diner kan zeker ook!) om vervolgens de stad te gaan verkennen, bij die tweede kun je urenlang tafelen om de ene na de andere smaak te ontdekken met een cocktail voor je neus. Ben je er toevallig de laatste zondag van de maand? Lucky you, dan is het namelijk tijd voor Sinatra’s Sunday Lunch. Lekker lunchen met live muziek van Frank in Person a.k.a. de beste Frank Sinatra impersonator van Nederland. Feest voor je oren én je mond.

Keffers & Kroost

Kinderen mag je altijd meenemen, je keffer af en toe. Tot 17.00 zijn honden welkom in het restaurant, daarna moet je een oppas regelen want blijven slapen mag ie ook niet.

Naar Hotel New York Meer foto's
hotel new york torenkamer maas hotel new york directie kamer hotel new york dakterras hotel new york directie kamer hotel new york directie kamer hotel new york directie kamer hotel new york torenkamer maas hotel new york torenkamer maas hotel new york torenkamer maas hotel new york torenkamer Rijn hotel new york wow suite hotel new york wow suite hotel new york wow suite hotel new york wow suite Hotel NEw York Maaszijde Maas Maashaven Hotel NEw York Maaszijde Maas Maashaven Hotel NEw York Maaszijde Maas Maashaven Schylge hotel new york rijnhaven kamer hotel new york rijnhaven kamer