Hotel Mooirivier, Dalfsen - Barts Boekje

Hotel in Nederland, Dalfsen

Hotel Mooirivier, Dalfsen

In de omgeving van Hotel Mooirivier vind je fraaie landschappen, heide, bossen en weilanden vol bloemen. Dit stukje Nederland is een voorbeeld van hoe adembenemend mooi de natuur dicht bij huis eigenlijk is.

Omgetoverde oude boerderijen zijn een stiekeme crush en als het dan ook nog eens zo prachtig uitpakt als bij hotel Mooirivier, dan wil je voor altijd blijven. Tel daar een fantastische keuken, een waanzinnige view en ongekende service bij op en je begrijpt waarom we morgen nog bij Mooirivier willen intrekken.

Midden in de Overijsselse natuur ligt hotel Mooirivier Dalfsen. Een familiebedrijf gevestigd in een rietgedekte hoeveachtige boerderij aan de rand van Dalfsen. En eigenlijk doen we Mooirivier tekort als we het alleen een hotel zouden noemen, want het is ook een restaurant met loungeterras aan de Vecht en heeft een gigantisch bos als achtertuin. Hier tref je Rust met een hoofdletter dankzij het uitzicht op al dat groen en het heerlijke jazzmuziekje dat door de lobby deint. Wie het geluk heeft om te blijven slapen (doen!), geniet van bedden waar je inkruipt om er nooit meer uit te willen rollen. Doe je dat – na een tijdje snoozen – toch, dan wacht er een enorm ontbijtbuffet. Broodjes, alle soorten beleg, yoghurt, eieren en verse sapjes. Oh, en de spiksplinternieuwe Wellness & Gym, die hebben ze nu ook nog (echt echt nieuw, want vanaf mei 2023 kun je hier dus heerlijk stomen).

Mooirivier is een heerlijke terugtrekplek voor tortelduiven, maar ook geschikt voor een brainstormsessie met het bedrijf. Just saying. We wijzen je even op het terras aan het water, waar je op zomerse dagen kunt dineren. Er wordt volgens het seizoen gekookt met voornamelijk lokale producten, wat resulteert in een feestje aan vergeten groenten op je bord. Mocht je zelf niet wil nadenken wat je allemaal gaat doen, zijn er ook een tal aan fijne arrangementen te boeken; van asperges eten tot een yoga retreat. Mooirivier is een verrassend lekker adres in het groen en het aller-allerfijnste is de manier waarop je hier wordt ontvangen: het personeel is ronduit hartelijk, warm en uiterst professioneel. En dat maakt een verblijf wat ons betreft pas écht bijzonder.

Locatie, locatie, locatie

Mooirivier dankt haar naam aan de ligging aan de prachtige rivier de Vecht, in het groene Vechtdal. Zwemmen in de Vecht moet dus ook zeker op het programma (of op zijn minst een kanotocht om al dat water te verkennen). In de omgeving vind je fraaie landschappen, heide, bossen en weilanden vol bloemen. Dit stukje Nederland is een voorbeeld van hoe adembenemend mooi de natuur dicht bij huis eigenlijk is. Wie tijdens het verblijf ook een beetje stad wil tanken: Dalfsen is een klein, maar fijn plaatsje tussen Ommen en het almaar leuker wordende Zwolle. Binnen een kwartiertje rijden sta je op de Grote Markt van deze Hanzestad én je vindt er de mooiste boekhandel van Nederland: Waanders in de Broeren. Vanuit het hotel kun je naar hartelust fietsen en wandelen.

Het oog wil ook wat

Wij vallen als een blok voor oude boerderijen met rieten daken, die zijn omgetoverd naar een huis of hotel van nu. Bij Mooirivier voel je gelijk dat er liefde in is gestoken: er is echt nagedacht over het ontwerp van de kamers, de lobby, het restaurant. Alles is heerlijk licht dankzij de hoge ramen en de ruimtes zijn gevuld met een mix van designklassiekers, vintage vondsten en retestrakke meubels. Eyecatcher van het restaurant is de open keuken, waar het ene na het andere knappe gerecht in elkaar wordt gedraaid. En dan dat waanzinnige uitzicht vanuit de kamers: nothing beats nature. Alles wat je ziet is groen, er is geen bebouwing te bekennen en die al eerder genoemde rust is een balm voor je oren. Hier is het nog echt stil! Vergeet ook niet de nieuwe Wellness & Gym niet. Alleen voor hotelgasten, dus nooit massa’s mensen in de Finse sauna. Er is ook een rustruimte, stoomcabine, infraroodsauna en doucheruimte inclusief koudwaterslag. Het aller-, allerleukste hiervan vinden we dat je dit zo mooi kunt combineren met een ochtendje sporten in de gym, óf met een frisse duik in de Vecht.

Keffers & Kroost

Huisdieren en de kids mag je thuislaten. Mooirivier heeft alleen tweepersoonskamers en geen gezinssuites, dus wij zeggen: jonge ouders trakteer jezelf op een weekend doorslapen en uitslapen.

Naar Mooirivier Meer foto's
mooirivier mooirivier mooirivier Wellness Spa Mooirivier Hotel Dalfsen Overijssel Hey Frits mooirivier mooirivier Mooirivier Hotel Dalfsen Overijssel Hey Frits mooirivier mooirivier Mooirivier Hotel Dalfsen Overijssel Hey Frits mooirivier mooirivier mooirivier mooirivier mooirivier mooirivier mooirivier Wellness Spa mooirivier Wellness Spa mooirivier Wellness Spa mooirivier Wellness Spa Mooirivier Hotel Dalfsen Overijssel Hey Frits Mooirivier Hotel Dalfsen Overijssel Hey Frits

Adres

Hotel Mooirivier, Oude Oever, Dalfsen, Nederland

Extra informatie

Inchecken: 15:00 uur

Uitchecken: 10:00 uur (op zaterdag en zondag 11:00)

Faciliteiten

Bar
Beamer
Dagelijkse schoonmaak
Dakterras
Fietsverhuur
Gratis parkeren
Huisdieren niet toegestaan
Niet roken kamer(s)
Oplaadstation voor elektrische voertuigen
Privé balkon
Restaurant
Uitzicht over de rivier en achterliggend natuurgebied