14 oktober 2019, door Maartje

Getaway Deluxe, 4 fantastische locaties in Nederland

14 oktober 2019, door Maartje

Getaway Deluxe, 4 fantastische locaties in Nederland

We zijn een beetje op de cabins van het creatieve, landelijke, oer-Nederlandse en toch internationaal ogende (want wie wist dat we zulke prachtige plekken hebben in eigen land?) van Getaway Deluxe. Dat is al zo sinds we de eerste, Cabin 1, ontdekten: via landwegen en uiteindelijk een zandpad kom je bij een luxe houten prefab-cabin van precies 42 vierkante meter in een weiland aan de rand van een bos. Meer rust, ruimte én van alle gemakken voorzien krijg je niet in eigen land. Dat is Getaway Deluxe, tegenwoordig op 4 locaties door heel Nederland te vinden.

Getaway DeLuxe - Cabin 1

Getaway DeLuxe - Cabin 1

Een Cabin inderdaad, midden in het groene Overijssel, niet heel ver van Deventer. Al hoef je heus niet te denken dat het hier afzien is hoor, welnee: de cabin is van alle gemakken voorzien. Frisse crispy lakens, een groot bed, goede muziek, mooie materialen, kleuren perfect op elkaar afgestemd, goede apparatuur in de keuken, een foto van de Nederlandse kunstenaar Jan Ros aan de muur (geen kattenpis), regendouche en geweldig (stoer) design. Het eerste wat je doet wanneer je binnenkomt is de houtkachel laten branden. En daarna mag de rest op zijn beloop. Buiten een hangmat, klimtouw, schommel en zitjes langs de rand van het bos. De cabin staat verhoogd op planken zodat je een goed uitzicht hebt op de omgeving en de luxelogeerhut is perfect voor vier personen (er zijn twee slaapkamers boven elkaar) én een hond, want die is van harte welkom hier.

Niet te klein (geen kampeergevoel) en niet te groot (wel knus). Een tv is er niet: word je creatief van. Bovendien word je dan nog meer getriggerd om naar buiten te gaan. Muts tot over je oren en je warme wollen sjaal tot aan je neus

Getaway Deluxe, Marsweg 1, Lettele getawaydeluxe.com 

 

Cabin 2

Cabin 2

Eind 2018 kwam er een tweede cabin bij. Ook deze heeft datzelfde stoere design als Cabin 1. En ook hier wisten de eigenaren weer een unieke locatie te vinden. Knap!

Cabin 2 vind je in het mooie Dalfsen: op de dijk staat ie, direct aan de rivier de Vechte met prive toegang tot de waterkant. Aan de overkant vind je het dorpje Dalfsen en vlakbij is de historische stad Zwolle. De cabin ligt midden in het populaire Vechtdal in Overijssel waar je kunt wandelen en fietsen langs de rivier en in de nabije bossen en heidegebieden.

Getaway Deluxe, Zuidelijke Vechtdijk 6, Dalfsen getawaydeluxe.com 

Lakeside Cabin

Lakeside Cabin

de Getaway Deluxe familie heeft er sinds 1 augustus 2020 een prachtige aanwinst bij. Een plaatje van een cabin middenin het groen bij Bergentheim (Overijssel). De lakeside cabin is ontworpen door de Nederlandse architect Dolf Floors en stamt uit de jaren ’70. Verwacht een picture perfect optrekje met veel beton, staal, heel veel glas, hoogteverschillen en alles ingebouwd. Er kwam een nieuwe keuken, nieuwe badkamer en frisse bedden met goede matrassen. De cabin staat volledig privé aan een uitloper van een meertje vol vissen. Boek je hier, dan teken je voor een eigen strandje én eigen bos, de droom. Ga het water op met de kano of het stalen bootje en spot de ijsvogel!

Het huis telt vier slaapkamers: twee tweepersoons slaapkamers en twee eenpersoons slaapkamers met twee (kleinere) originele ingebouwde bedden, die kunnen worden bijgeboekt maar wel in overleg. Je hondje mag ook mee.

Getaway Deluxe, Sportlaan 11, Bergentheim, getawaydeluxe.com 

Marine Cabin

Ho, let op, er wacht een heus schip in het centrum van Rotterdam op je. En op vier keer gezellig gezelschap, want de boot telt twee slaapkamers. Zachtjes deinend op het water wordt het sowieso heerlijk slapen. En dat met meer dan genoeg ruimte voor iedereen. Zonaanbidders installeren zich op het dek, waar een waanzinnig loungegedeelte in de punt ligt en een keramisch kook-ei staat te pronken. Perfect voor een avond genieten op het water, heerlijk. Zowel binnen (dankzij de grote ramen) als buiten heb je het echte Rotterdam-gevoel, dankzij alle lichtjes om je heen.

Marine Cabin

Marine Cabin

Marine Cabin

Overigens is het hier in de winter minstens zo fijn, want dan mag binnen de houtkachel aan en plof je lekker op een van de leren banken of settel je jezelf aan de lange eettafel. Die kachel is een doorkijk exemplaar, dus je hebt zowel vanaf de eettafel als op de banken een lekker vuurtje. Het interieur is strak en modern, maar dankzij het hout en de planten is de sfeer toch heel warm. Geen plek waar deze boot met industriële uitstraling zo goed past als hier in Rotterdam.

Rotterdam, Rechter Maasoever

 

 

"

Mocht je nou helemaal om zijn en niet kunnen kiezen uit de cabins, snappen we. Wat je ook kiest houdt er wel rekening mee dat door de week je verblijf minimaal twee nachtjes is en in het weekend drie.

 

 

"