Nederland, Dalfsen14 mei 2023, door Sanne Carbaat

Getaway Deluxe, vier fantastische locaties in Nederland

Nederland, Dalfsen, 14 mei 2023, door Sanne Carbaat

Getaway Deluxe, vier fantastische locaties in Nederland

We zijn een beetje op de cabins en huizen van het creatieve, landelijke, oer-Nederlandse en toch internationaal ogende (want wie wist dat we zulke prachtige plekken hebben in eigen land?) van Getaway Deluxe.  Meer rust, ruimte én van alle gemakken voorzien krijg je niet in eigen land. Dat is Getaway Deluxe, tegenwoordig op vier locaties door Nederland te vinden, maar wel allemaal heel anders. Je hebt stalen huizen, een ruime glazen kas en nog meer unieke plekken. Paulin en Arno, de oprichters van Getaway Deluxe zitten nooit stil, dus we wachten met smart op een nieuwe aanvulling!

 

Allemaal anders, maar allemaal in het groen in een heel knap huis. Ruime zithoeken, open haarden en hangende houtkachels, ligbedden op de veranda, van dat soort.

Pool House in Gorssel

Pool House in Gorssel

Aan de rand van het immer pittoreske Gorssel vind je het nieuwe familielid van Getaway Deluxe, namelijk The Pool House. Een heus natuurzwembad van wel dertien meter lang meteen aan je cabin en helemaal voor jou alleen. The Pool House vind je in een ommuurde groene tuin, vol fijne planten als bamboe en rododendron en tussen de hoge bomen. Daar kun je mooi de hele dag naar staren door de enorme (en prachtige) glazen pui heen.

 

De cabin is gebouwd met ‘misbaksels’ – bakstenen die tijdens het bakproces zijn vervormd en daardoor eigenlijk veel mooier zijn geworden. En allemaal uniek! Er is een hoger gelegen zithoek met hangende houtkachel (zo hygge), een tweepersoonskamer mét badkamer en bovenin vind je nog een driepersoons bed – om te delen of voor die mensen die als een zeester in bed liggen, helemaal ideaal. Alsof dit alles nog niet genoeg was, hebben de mensen van Getaway Deluxe werkelijk overal aan gedacht en zo vind je dus ook een bar in The Pool House. Je kunt het hele jaar door zwemmen (als het wat kouder is, warm je je natuurlijk op bij de houtkachel), maar omdat het een natuurzwembad is, is het dus niet verwarmd.

Pool House in Gorssel

Mocht je nou helemaal om zijn en niet kunnen kiezen uit de cabins, snappen we. Wat je ook kiest, houdt er wel rekening mee dat door de week verblijf minimaal twee nachtjes is en in het weekend drie.

 

 

Lake House in Bergentheim

Lake House in Bergentheim

Op een prachtig stuk grond, gelegen aan een meertje in Bergentheim vind je Lake House! Deze heerlijke plek is sinds 2022 te huur en met een eigen bosperceel van 2000 m2 de perfecte plek om er even helemaal tussenuit te knijpen met zijn tweeën. Vrij zicht op het water (maar met meer dan genoeg privacy) en opgebouwd uit onder andere betonnen keerwanden en misbaksel. Lakeside Cabin is open-plan en heeft bijna geen deuren. Combineer dat met het uitzicht over het meertje en groen en je snapt dat het indrukwekkend is. Je hebt een kookeiland (mét bar), een tweepersoonsbed met uitzicht naar buiten, een grote schoorsteen met houtkachel (hallo knusse wintermaanden) en maar liefst twee regendouches.

Dit is natuurlijk al meer dan genoeg, maar als klap op de vuurpijl krijg je er ook nog een een groot houten dek aan het water bij. Houtkachel aan, op het loungebed of met de kano het meertje verkennen. In de keukenwand vind je nog twee hoge eenpersoonsbedden, dus je kunt hier technisch gezien met z’n vieren terecht (maar misschien niet heel geschikt voor twee koppels).

Lake House in Bergentheim

De Kas in Epse

De Kas in Epse

In Epse vind je dit kleine huisje. Of huisje, huisje, het is bijna helemaal van glas (zelfs het dak!), zodat het bos echt overal binnenkomt. Je vindt dit lekkere plekje in een oud stuk bos, midden tussen de sjieke villa’s en een jaren ’70 woonwijk. Volop in de natuur, maar met al het gemak en luxe dat we ondertussen zo gewend zijn van de vertrekken van Getaway Deluxe. Er is een keuken/bar/lounge, natuurlijk een houtkachel en deze plek heeft zelfs een zwemvijver (hierom is deze plek misschien niet helemaal geschikt voor kids die nog niet kunnen zwemmen). Je zit hier midden in het groen, maar Deventer, Gorssel en Zutphen zijn om de hoek en te gezellig om niet een keer te lunchen of dineren.

De Kas in Epse

C-House in Rijssen

C-House in Rijssen

De nieuwste aanwinst van Getaway Deluxe: C House! Deze staat midden in het bos op de Rijsserberg (Sallandse Heuvelrug). Het is gebouwd in een halve hexagon (daarom C-House, it makes sense) en door deze vorm heb je een pracht van een binnentuin mét verhoogde bar die grenst aan de keuken. Ideaal natuurlijk voor happenplanken en cocktailavonden! C-House is ingedeeld in vijf ruimtes, met allemaal hun eigen functie: slaapkamers, keuken met uitzicht over die binnentuin en bar en centraal vind je de living. Als kers op de taart heb je ook nog eens een eigen zwembad. Een onverwarmd natuurzwembad wel te verstaan, dus in de wintermaanden alleen voor echte bikkels. Een pracht van een huis weer, in een eigen bos van maar liefst 5.500 m2. Voldoende natuur om te ontdekken, en voor een middagje terras kun je Holten of Lochem aandoen.

C-House in Rijssen