14 mei 2023, door Sanne Carbaat

Getaway Deluxe, zes fantastische locaties in Nederland

14 mei 2023, door Sanne Carbaat

Getaway Deluxe, zes fantastische locaties in Nederland

We zijn een beetje op de cabins en huizen van het creatieve, landelijke, oer-Nederlandse en toch internationaal ogende (want wie wist dat we zulke prachtige plekken hebben in eigen land?) van Getaway Deluxe. Dat is al zo sinds we de eerste, Cabin 01, ontdekten: via landwegen en uiteindelijk een zandpad kom je bij een luxe houten prefab-cabin van precies 42 vierkante meter in een weiland aan de rand van een bos. Meer rust, ruimte én van alle gemakken voorzien krijg je niet in eigen land. Dat is Getaway Deluxe, tegenwoordig op zes locaties door heel Nederland te vinden, maar wel allemaal heel anders. Je hebt stalen huizen, kleine houten cabins, een ruime glazen kas en nog meer unieke plekken.

 

Allemaal anders, maar allemaal in het groen in een heel knap huis. Ruime zithoeken, open haarden en hangende houtkachels, ligbedden op de veranda, van dat soort.

Cabin 01 in Lettele

Cabin 01 in Lettele

Een Cabin inderdaad, midden in het groene Overijssel, niet heel ver van Deventer. Al hoef je heus niet te denken dat het hier afzien is hoor, welnee: de cabin is van alle gemakken voorzien. Frisse crispy lakens, een groot bed, goede muziek, mooie materialen, kleuren perfect op elkaar afgestemd, goede apparatuur in de keuken, een foto van de Nederlandse kunstenaar Jan Ros aan de muur (geen kattenpis), regendouche en geweldig (stoer) design. Het eerste wat je doet wanneer je binnenkomt is de houtkachel laten branden. En daarna mag de rest op zijn beloop. Buiten een hangmat, klimtouw, schommel en zitjes langs de rand van het bos. De cabin staat verhoogd op planken zodat je een goed uitzicht hebt op de omgeving en de luxelogeerhut is perfect voor vier personen (er zijn twee slaapkamers boven elkaar) én een hond, want die is van harte welkom hier.

Niet te klein (geen kampeergevoel) en niet te groot (wel knus). Een tv is er niet: word je creatief van. Bovendien word je dan nog meer getriggerd om naar buiten te gaan. Muts tot over je oren en je warme wollen sjaal tot aan je neus

Cabin 01

 

"

Mocht je nou helemaal om zijn en niet kunnen kiezen uit de cabins, snappen we. Wat je ook kiest, houdt er wel rekening mee dat door de week verblijf minimaal twee nachtjes is en in het weekend drie.

 

 

"

Pool House in Gorssel

Pool House in Gorssel

Aan de rand van het immer pittoreske Gorssel vind je het nieuwe familielid van Getaway Deluxe, namelijk The Pool House. Een heus natuurzwembad van wel dertien meter lang meteen aan je cabin en helemaal voor jou alleen. The Pool House vind je in een ommuurde groene tuin, vol fijne planten als bamboe en rododendron en tussen de hoge bomen. Daar kun je mooi de hele dag naar staren door de enorme (en prachtige) glazen pui heen.

 

De cabin is gebouwd met ‘misbaksels’ – bakstenen die tijdens het bakproces zijn vervormd en daardoor eigenlijk veel mooier zijn geworden. En allemaal uniek! Er is een hoger gelegen zithoek met hangende houtkachel (zo hygge), een tweepersoonskamer mét badkamer en bovenin vind je nog een driepersoons bed – om te delen of voor die mensen die als een zeester in bed liggen, helemaal ideaal. Alsof dit alles nog niet genoeg was, hebben de mensen van Getaway Deluxe werkelijk overal aan gedacht en zo vind je dus ook een bar in The Pool House. Je kunt het hele jaar door zwemmen (als het wat kouder is, warm je je natuurlijk op bij de houtkachel), maar omdat het een natuurzwembad is, is het dus niet verwarmd.

Pool House in Gorssel

Lake House in Bergentheim

Lake House in Bergentheim

Op een prachtig stuk grond, gelegen aan een meertje in Bergentheim vind je Lake House! Deze heerlijke plek is sinds 2022 te huur en met een eigen bosperceel van 2000 m2 de perfecte plek om er even helemaal tussenuit te knijpen met zijn tweeën. Vrij zicht op het water (maar met meer dan genoeg privacy) en opgebouwd uit onder andere betonnen keerwanden en misbaksel. Lakeside Cabin is open-plan en heeft bijna geen deuren. Combineer dat met het uitzicht over het meertje en groen en je snapt dat het indrukwekkend is. Je hebt een kookeiland (mét bar), een tweepersoonsbed met uitzicht naar buiten, een grote schoorsteen met houtkachel (hallo knusse wintermaanden) en maar liefst twee regendouches.

Dit is natuurlijk al meer dan genoeg, maar als klap op de vuurpijl krijg je er ook nog een een groot houten dek aan het water bij. Houtkachel aan, op het loungebed of met de kano het meertje verkennen. In de keukenwand vind je nog twee hoge eenpersoonsbedden, dus je kunt hier technisch gezien met z’n vieren terecht (maar misschien niet heel geschikt voor twee koppels).

Lake House in Bergentheim

Het Stalen Huis in Bergentheim

Het Stalen Huis in Bergentheim

Het Stalen Huis is, je raadt het al, compleet bedekt met prachtig mooi rood Corten staal aan de buitenkant. Dat gaat zo langs drie kanten van het huis, en de vierde kant is helemaal van glas. Heel veel ruimte, uitzicht en licht dus (juist ook door het open-plan design), maar door alle planten en de hoogteverschillen in het huis heb je nog steeds meer dan voldoende privacy. Allerleukst? Met een trekvlot kom je bij het Stalen Huis!

Het huis is industrieel op z’n natuurs. Alsof je in de coolste loft van New York bent, maar ook in de middle-of-nowhere in de bossen. Je hebt ook een mega zithoek met hangende houtkachel, een grote eettafel en een keuken waar je nooit meer niet in wilt staan. Zie je jezelf al zitten? Vuur aan, uitzicht op het bos en het meer en niks meer moeten en willen.Er is een slaapkamer met tweepersoonsbed en een kleine kamer met een stapelbed. Je kunt er dus technisch met z’n vieren slapen, maar met z’n tweetjes of met kids werkt net wat beter.

Stalen Huis in Bergentheim

De Kas in Epse

De Kas in Epse

In Epse vind je dit kleine huisje. Of huisje, huisje, het is bijna helemaal van glas (zelfs het dak!), zodat het bos echt overal binnenkomt. Je vindt dit lekkere plekje in een oud stuk bos, midden tussen de sjieke villa’s en een jaren ’70 woonwijk. Volop in de natuur, maar met al het gemak en luxe dat we ondertussen zo gewend zijn van de vertrekken van Getaway Deluxe. Er is een keuken/bar/lounge, natuurlijk een houtkachel en deze plek heeft zelfs een zwemvijver (hierom is deze plek misschien niet helemaal geschikt voor kids die nog niet kunnen zwemmen). Je zit hier midden in het groen, maar Deventer, Gorssel en Zutphen zijn om de hoek en te gezellig om niet een keer te lunchen of dineren.

De Kas in Epse

C-House in Rijssen

C-House in Rijssen

De nieuwste aanwinst van Getaway Deluxe: C House! Deze staat midden in het bos op de Rijsserberg (Sallandse Heuvelrug). Het is gebouwd in een halve hexagon (daarom C-House, it makes sense) en door deze vorm heb je een pracht van een binnentuin mét verhoogde bar die grenst aan de keuken. Ideaal natuurlijk voor happenplanken en cocktailavonden! C-House is ingedeeld in vijf ruimtes, met allemaal hun eigen functie: slaapkamers, keuken met uitzicht over die binnentuin en bar en centraal vind je de living. Als kers op de taart heb je ook nog eens een eigen zwembad. Een onverwarmd natuurzwembad wel te verstaan, dus in de wintermaanden alleen voor echte bikkels. Een pracht van een huis weer, in een eigen bos van maar liefst 5.500 m2. Voldoende natuur om te ontdekken, en voor een middagje terras kun je Holten of Lochem aandoen.

C-House in Rijssen