Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, Gent - Barts Boekje

Boutique hotel in België, Gent

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, Gent

De Reylof is een weldadige herenhuis waar modern design en een Lodewijk XIV-interieur hand in hand gaan (let op de ludieke schilderijen in café LOF).

Het gevoel van thuiskomen in een hotel, dan weet je dat het snor zit. En dat zit het bij Pillows Grand Boutique Hotel Reylof in Gent. Er is een prachtige binnentuin, het interieur is eigentijds en tijdloos tegelijk en je zit net iets buiten het historische centrum van Gent.

Olivier de Reylof is de naam van de man die op jonge leeftijd van Amsterdam naar Gent vertrok (we get why). Opgezadeld met een grote liefde voor letterkunde kwam er in 1711 een Latijnse gedichtenbundel. Dus? Nou, die was zo populair dat er na de publicatie van de gedichtenbundel een herenhuis gekocht kon worden. Het huis dat er al stond werd met de grond gelijk gemaakt en voila: Hotel Reylof is een feit. Toen nog geen hotel hoor, gewoon de Franse benaming voor een adellijke woning, maar he: ze zagen ‘m misschien toch stiekem al een beetje aankomen. Nu is Boutique Hotel Reylof gelukkig wél een hotel met veel barokke stijlelementen en ander prachtigs uit de tijd van Olivier.

Je vindt er zowel het gastronomische restaurant LOF, de bistro Olivier Le Petit Bistro en het café LOF. En het zwembad, dat zwembad is eigenlijk een wellnessbad.

Locatie, locatie, locatie

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof ligt op slechts 500 meter afstand van de oude stad, dus eigenlijk tijd tekort als je maar een weekend gaat. Rivier de Leie slingert een paar straten verder de stad door, de Sint-Baafskathedraal is tien minuutjes slenteren verderop en een koffie haal je bij het Paard van Troje. Een heel knappe boekhandel mét goede koffie en wat lekkers erbij. Als de zon schijnt, huur je een bootje om te grachten van Gent te verkennen of je ploft neer in de binnentuin van het Reylof.

Het oog wil ook wat

Veel barokke stijlelementen, een indrukwekkende wenteltrap, toch alle luxe die je van deze tijd mag verwachten. De Reylof is een weldadige herenhuis waar modern design en een Lodewijk XIV-interieur hand in hand gaan (let op de ludieke schilderijen in café LOF). Veel, heel veel, licht, alle tinten wit die je je maar kunt voorstellen (behalve dan bij de wenteltrap: dat is een combi van bijna zwart hout en aardetint geschakerde marmeren muren) De voormalige koetsingang en het koetshuis zijn nog altijd te bewonderen, de vergaderruimtes zijn ruim met veel licht, kamers evenzo. Het hotel ademt rust en luxe op een eigentijdse manier met behoud van alle details van vroeger.

Keffers & Koters

Huisdieren zijn helaas niet welkom, maar hey dat maakt het beklimmen van de middeleeuwse Belfort Toren wel een stuk makkelijker. Kids neem je gewoon mee (of niet, want dit is ook wel de ultieme even-geen-gedoe-en-alleen-maar-dingen-voor-mezelf-plek)

Naar Pillows Gent Meer foto's
pillows gent luxury room pillows gent entree pillows gent restaurant lof pillows gent wellness pillows suite gent pillows gent restaurant lof pillows gent terras

Adres

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, Hoogstraat, Gent, België

Extra informatie

Inchecken: 15:00 uur

Uitchecken: 12:00

Faciliteiten

Air conditioning
Bar
Beamer
Binnen zwembad
Bluetooth speaker
Comfortabele werkruimte
Dagelijkse schoonmaak
Droger
Familiekamers
Fietsverhuur
Fitnessruimte
Huisdieren niet toegestaan
Massages
Niet roken kamer(s)
Oplaadstation voor elektrische voertuigen
Privé ruimte voor oa vergaderingen
Privé terras
Restaurant
Sauna
Spa en wellnesscentrum