Food for Skin - Barts Boekje

Food for Skin

Winnaar van twee Dutch Beauty Awards, producten gemaakt in Nederland, die ook nog eens vegan en 100% natuurlijk zijn. Hoe groot wil je de aankondiging van dit merk hebben? Ok, we gooien er nog een schepje bovenop, want de producten zijn ook nog eens superduurzaam geproduceerd. We hebben het over niets meer en minder dan de skincare van Food for Skin.

De ene na de andere beautyregel vliegt ons om de oren. Als we je er eentje mogen meegeven dan is het de volgende: wat je niet kunt eten, kun je beter ook niet smeren. Althans dat is regel die Food for Skin je meegeeft. En dat is een mooie, want daarmee skippen ze zooi als microplastic, hormoonverstorende stoffen, slechte alcoholen, water. Wat er dan wel in de producten gaat? Zoveel mogelijk ingrediënten te verkrijgen uit de buurt, het liefst vanuit upcycling met een zo minimaal mogelijke impact op de aarde. En dat zorgt er dus voor dat je alle producten bij Food for Skin kunt eten (al zijn ze heus niet allemaal even lekker hoor).

En die verhalen klinken net zo mooi als de producten zelf zijn. Zo is er bijvoorbeeld de Tomato Base Cream, gemaakt vanuit de biologische schillen en pitten uit een Italiaanse pastasausfabriek. Tevens ook de bestseller van de shop. Origineel, maar ook een wondermiddeltje, oftewel een krachtpatser, zo stellen ze zelf. De crème houdt in de huid wat in de huid moet blijven en beschermt tegen stoffen van buitenaf, zoals weersinvloeden, vrije radicalen en vervuiling.

Ze geloven dat drie huidverzorgingsproducten alles is wat je nodig hebt: zo reinig je met de Carrot Cleanser (voor alle leeftijden). Daarna bescherm je met de Tomato base cream dag- en nachtcrème (alle leeftijden), die je kunt personaliseren door deze aan te vullen met een voedend komkommerserum en niet te vergeten een SPF die je altijd moet smeren!

En wie nog wanneer de zon schijnt geen SPF smeert, moet even goed wakker worden. De SPF30 van dit merk is een must. Geen parfum, geen synthetische stoffen, non-nano, ongecoat en geen water en daarmee geschikt voor de kids vanaf 6 maanden oud. En we beloofden duurzaam: hier komt ‘ie dan: de SPF is verpakt in een 100% PCR verpakking uit gerecycled Nederlands bouwafval.

Dus rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan en hop die producten van Food for Skin je winkelwagentje in. Dat kan bij diverse winkels zoals duurzame warenhuizen,
schoonheidssalons, bij diverse duurzame online platformen en uiteraard op de website.

Benieuwd naar waarom dit merk nog meer duurzaam is? Lees dan ook zeker even het artikel dat we schreven.

naar food for skin Meer foto's