12 juni 2023, door Isa de Laat

Food for Skin: no-nonsense, natuurlijke en vegan huidverzorging

12 juni 2023, door Isa de Laat

Food for Skin: no-nonsense, natuurlijke en vegan huidverzorging

We hebben het al vaker benoemd: de jungle die de zoektocht naar fijne skincare is. Maar als we zeggen dat er een merk de winnaar is van twee Dutch Beauty Awards, dat de producten die ze produceren gemaakt zijn in Nederland, dat die producten ook nog eens vegan, 100% natuurlijk en duurzaam geproduceerd zijn? Dan kun je wel stellen dat je snel uit die jungle bent. Verdwaald in de wereld van skincare? Food for Skin staat voor no-nonsense, natuurlijke en vegan huidverzorging Food for Skin. 

Food for Skin

Food for Skin

Wat je niet kunt eten, kun je beter ook niet smeren. Goede vuistregel, voor die jungle. Althans dat is regel die Food for Skin je meegeeft. En dat betekent dus dat alle producten van dit merk te eten zijn (heus niet lekker, maar you get the point).

Je staat tenslotte niet voor de snoepkraam, maar voor het beautyrek, dus wil je wellicht weten wat dat betekent. Simpel: in de producten skippen ze zooi als microplastic, hormoonverstorende stoffen, slechte alcoholen en water. Wat er dan wel in de producten gaat? Zoveel mogelijk ingrediënten te verkrijgen uit de buurt, het liefst vanuit upcycling met een zo minimaal mogelijke impact op de aarde.

Nog een regel dan! En dat is dat wanneer de zon schijnt je altijd SPF moet smeren. De SPF30 van Food for Skin is een goede. Geen parfum, geen synthetische stoffen, non-nano, ongecoat en geen water en daarmee geschikt voor de kids vanaf 6 maanden oud. De SPF is verpakt in een 100% PCR verpakking uit gerecycled Nederlands bouwafval. Hij is wat vettig, dus voor de wat drogere huid, smeert ‘ie helemaal goed.

Producten

Producten

Goed verhaal, maar wat smeren we op ons gezicht dan? Laten we beginnen met de bestseller, de Tomato Base Cream, gemaakt vanuit de biologische schillen en pitten uit een Italiaanse pastasausfabriek. Origineel, maar ook een wondermiddeltje, oftewel een krachtpatser zo stellen ze zelf. De crème houdt in de huid wat in de huid moet blijven en beschermt tegen stoffen van buitenaf, zoals weersinvloeden, vrije radicalen en vervuiling.

Maar ze hebben meer hoor (maar ook weer niet te veel). Is fijn, want die kastjes puilen al zo uit. Ze geloven dat drie huidverzorgingsproducten alles is wat je nodig hebt: zo reinig je met de Carrot Cleanser (voor alle leeftijden). Daarna bescherm je met de Tomato base cream dag- en nachtcrème (alle leeftijden), die je kunt personaliseren door deze aan te vullen met een voedend komkommerserum en niet te vergeten dus die SPF die je altijd moet smeren! 

Impact

Impact

En bij deze halen we ook meteen een fabeltje uit de wereld dat goede duurzame producten niet voor iedereen geschikt zijn. Food for Skin richt zich juist op de brede doelgroep: alle genders, alle leeftijden en alle kleuren kunnen smeren. Natuurlijk blijft het persoonlijk, maar het goede begin is er.

Daarmee maken ze dus al impact, maar dat trekken ze nog een stapje verder. Daarom dragen ze jaarlijks een percentage van de omzet af aan de Plastic Soup Foundation, besteden ze een dag in de week aan educatie en willen ze laten zien dat het wel kan: die supergoede huidverzorging, makkelijk in gebruik, zonder je zorgen te hoeven maken over de natuur, dieren of mensen.

Dus rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan en hop die producten van Food for Skin je winkelwagentje in. Dat kan bij diverse winkels zoals duurzame warenhuizen,
schoonheidssalons, bij diverse duurzame online platformen en uiteraard op de website. 

Food for Skin is een gecertificeerd B Corp. Een wattus? B Corp zorgt voor de juiste
balans tussen people, planet & profit en neemt de mens, dier en aarde mee in alle afwegingen
die ze maken.