10 april 2022, door Maartje

betaalbare en vooral beeldschone (eet)tafels: Table du Sud

10 april 2022, door Maartje

betaalbare en vooral beeldschone (eet)tafels: Table du Sud

Hoogste tijd voor een hele grote shout out naar het prachtige Table du Sud, een Nederlands merk dat de prachtigste, unieke (eet)tafels maakt. En denk nu niet dat een nieuw en op maat gemaakte tafel van hout véél te duur voor je is: je hebt een Table du Sud tafel voor elk budget. Niet zo gek ook: de eigenaren, broers Evert en Teun, zijn jonge gasten die begrijpen wat jonge mensen willen. Wel mooi, ook snel, alles digitaal, thuisbezorgd (en in elkaar gezet) en vooral: geen gedoe, thank you very much.

Table du Sud

Table du Sud

Waar te beginnen wat betreft het enthousiasme? Bij het begin dan maar, altijd een goed idee. Dat was in het geval van Evert en Teun eind 2014, toen de twee in de garage van hun ouders een bartafel voor eigen gebruik maakten. Binnen een mum van tijd verkochten ze er vijf marktplaats. Een succes kun je wel stellen. Daar moesten ze wat mee…

In ons geval begon de liefde al web-surfend. We zochten een zo groot mogelijke tafel (want tafelaars zijn we) voor een kleine ruimte. Op maat moest een en ander gemaakt worden, maar dan wel graag zonder máánden wachttijd (we haten maanden wachttijd) of torenhoge rekeningen (we haten torenhoge rekeningen). Klinkt eenvoudig maar iedereen die voor hetzelfde probleem heeft gestaan, of staat, weet dat het allerminst simpel is.

Op naar Table du Sud dus, want daar kan het wel. De twee mannen en hun team maken tafels die verrassend zijn, en naar wens op maat te maken, en toch hebben ze altijd hetzelfde herkenbare Table du Sud handschrift. Dat is een handschrift dat industrieel is, maar óók warm. De specialiteit van Table du Sud is het maken van eikenhouten tafels met een metalen of eiken onderstel. Strak en gewoon heel erg mooi. Naast tafels kun je ook bankstellen, eetkamerbankjes, stoelen en  andere meubels op maat laten maken. Je bepaald het formaat, uiteraard, maar ook de kleur, het materiaal en wil je het echt creatief aanplakken, dan mag je ook je eigen design door.

Vervolgens wordt iedere product in de  enorme werkplaats in het Brabantse Heeze gemaakt. Dat vonden we sowieso al een pré: support your local ondernemers enzo. Zo kwam het dus dat we aanklopten bij Table du Sud. Aanklopten aan de digitale deur van het merk want dat vinden we oprecht een van de allerbeste peilers: je besteld je tafel naar aanleiding van wat je op de site ziet. Kiest onderstel, tafelblad, kleur en materiaal en vervolgens ontvang je razendsnel een bevestiging én de afleverbon in je inbox. Kind kan de was doen. Vervolgens maak je een afspraak over de levering en de meer dan sympathieke Brabanders plaatsen de tafel PRECIES zoals je ‘m hebben wil. En precies is echt precies, tot aan de dopjes die je vloer vrij houden van beschadigingen aan toe. Liefde. O! Ze hebben ook prachtige ronde eettafels, die gaan we voor thuis bestellen.

Bestellen? Wij zouden het doen: Table du Sud