Marokko, Afrika (continent)2 april 2021, door Maartje

‘net alsof’ slapen in Marokko (maar dan dichtbij huis)

Marokko, Afrika (continent), 2 april 2021, door Maartje

‘net alsof’ slapen in Marokko (maar dan dichtbij huis)

Zin in Marokko? Hell yes! En hoe. Maar zelfs als dat nu nog heeeeeel even niet kan (bummer) weten we waar je alsnog die 'net alsof' slapen in Marokko beleving vangen kunt. Iets met Mozes en de berg. Haal je gram (én je interieurinspiratie!) bij een van deze drie adressen en sla het echt werk op voor later (onderaan een lijstje met een handje vol inspirerende hotels en B&B in Marokko, voor later).

& Sleep (Vogelenzang)

& Sleep (Vogelenzang)

Wie Sanne a.k.a. @enstijl volgt op het welbekende Instagram weet dat, als zij ‘ooit’ een hotel (of bed and breakfast) in zou gaan richten, het waarschijnlijk een plaatje gehuld in alle tinten beige (en wit en zwart en ook alle natuurtinten out there) zal worden, Marokko-stijl, het land dat ze zo lief heeft. Een Instagramfilter bijna, maar dan eentje waar je doorheen kunt lopen. Tromgeroffel: het ís zover! Sleep enstijl is een feit. Ziet eruit als een sprookje, leest als een sprookje. Dat zit zo: Sanne, manlief en offspring verhuisden een keer of vier, vijf (oké drie, maar dat lijkt ineens zo weinig) in twee jaar tijd, wandelden regelmatig door natuurgebied de Amsterdamse Waterleidingen en keken daar regelmatig verlangend naar hun ultieme droomhuis. In het groen en toch dicht bij huis (Haarlem). Fast forward naar begin 2021: naast hun eigen woning biedt het huis ook plek aan een eigen boutique (Atelier enstijl) en een luxe logeersuite (Sleep enstijl). Alles uiteraard helemaal in de enstijl-stijl: Marokkaanse invloeden, zachte tinten en een dromerige slaapkamer met een fijne superdeluxe badkamer on the side.

The Weavery (Amsterdam)

The Weavery (Amsterdam)

Hadden we een staart, dan ging die een beetje kwispelen als we op een adresje stuiten waar alles wat Barts Boekje Barts Boekje maakt in kannen en kruiken is: wat multi-culti, wat reizen, wat moois voor thuis én een inspirerend eet- of logeeradres. Copy paste en kwispel kwispel naar Amsterdamse bed and breakfast + vloerkledenwinkel The Weavery waar, op het eten na, alle boxen aangevinkt worden.

 

Lees meer

Hotel Bazar (Rotterdam) - nu nog tijdelijk gesloten

Hotel Bazar (Rotterdam) - nu nog tijdelijk gesloten

Al heel wat jaren een van de beste opties voor een nachtje slapen in de Maasstad is Hotel Bazar. Geen nieuws, geen verrassing ook misschien, maar het mag ook wel eens gezegd worden. Bovendien mag je hier voor de verandering – in Rotterdam zijn de pet friendly hotels nog altijd schaars – je hondje meenemen én de locatie van het hotel aan de Witte de Withstraat blijft onovertroffen. Verwacht smaakvolle hoewel af en toe wel echt ietwat gedateerde kamers met een prima bed voor een opvallend lage prijs (waarmee dat ietwat uit de tijd zijn meteen weer vergeven is). Het ontbijt de volgende ochtend is allesbehalve gemiddeld: de bekende oosterse lekkerheid die je in restaurant Bazar op de begane grond van het pand tijdens de avonduren voorgeschoteld krijgt, komt ook in de ochtenduren tevoorschijn. Vers sap, huisgemaakte jam, ‘gewoon’ brood én Marokkaans brood; een soort dikke warme wraps. Bovendien vervelen de duizend-en-een-nachtlooks gecombineerd met een fikse dot nuchtere Rotterdamse havenstad nooit.

The Real Deal

The Real Deal

Dat we hier regelmatig over Marokko schrijven, mag een understatement heten… Inspiratie te over op deze website maar om het je gemakkelijk te maken, ook hier een aantal beeldschone steel-de-stijl favorieten from the heart: